Mets Option Dominic Smith

Mets Option Dominic Smith

The Mets meddelade på tisdagen den första baseman/outfielder Dominic Smith har valts till Triple-A Syracuse. Righty Adonis Medina har återkallats från Triple-A för att ta sin plats på den aktiva listan. Andrew Cohen från Sports Business Journal rapporterade nyheterna innan lagets tillkännagivande (Twitter länk).

Degraderingen till Triple-A är det senaste steget i en uttalad nedgång för Smith, som var en av de bättre målskyttarna i National League 2019-20 när han skar ned .299/.366/.571 genom 396 resor till plattan. Vid den tidpunkten såg den tidigare nummer 11 övergripande valen och långvariga toppprospekt ut att äntligen ha befäst sig själv som en ordinarie liga som skulle kunna fungera som en samlingspunkt i Mets laguppställning i många år framöver.

National League hade inte lyxen av en utsedd slagman vid den tidpunkten, vilket komplicerade saker och ting från en speltidssynpunkt, med tanke på att Mets också hade Pete Alonso på listan. Smith fick en titt i det vänstra fältet när Mets hoppades behålla båda sluggers i lineupen, men genom 1240 omgångar som går tillbaka till 2019, har han postat dystra märken i ögonen på alla defensiva mätvärden (-7 defensiva körningar sparade, -8 Ultimate Zone Betyg, -15 Outs över genomsnittet).

Hade Smiths slagträ förblivit lika produktivt som det var under 2019-20, kanske Mets hade levt med det där dåliga handskarbetet och gett honom en hel lista med omgångar till vänster förra året. Men Smiths nedgång på plattan började 2021, när han sänkte bara .244/.304/.363 på 493 plattframträdanden. Smith berättade för reportrar i våras att han spelade igenom en liten tår i hans mage förra året (länk via SI.coms Pat Ragazzo), och han har inte kunnat återhämta sig 2022 samtidigt som han fått sparsam speltid tillsammans med andra defensivt utmanade slugger JD Davis. Smith har bara 101 plåtframträdanden under året och har vänt ett grymma snedstreck på .186/.287/.256.

The Mets fick enligt uppgift handelsintresse på både Smith och Davis under vintern, men även efter att ha skapat vad som såg ut att vara en infield/outfield-loggjam valde de att hålla fast vid båda spelarna. Mellan Alonso, Brandon Nimmo, Jeff McNeil och undertecknare utanför säsongen Eduardo Escobar, Mark Canha och Staren Marte, det var inte klart hur Smith och/eller Davis skulle passa in i rotationen på infield/outfield. Hittills har de verkligen inte Smiths 101 plåtframträdanden talar för hans begränsade användning, och Davis har haft ännu färre plåtframträdanden (90). Dessa tallrikar har inte heller påverkats av skada, eftersom ingen av spelarna har tillbringat tid i IL 2022.

Mets var kanske inte angelägna om att sälja lågt på Smith efter att han hade varit en så produktiv slagman 2019-20, men hans aktie har bara sjunkit sedan lågsäsongen. Han kommer att kunna få regelbundna slagträn i Triple-A eftersom han hoppas kunna reda ut sina problem vid plattan, och förhoppningen är naturligtvis att fler frekventa reps på plattan kommer att hjälpa honom att låsa upp sin potential. Även om Smith håvar i Syracuse, kommer han fortfarande att titta upp på samma fullsatta spellista som ledde till så sällsynt speltid till att börja med.

Smith har upprepade gånger tillfrågats om han skulle föredra en byte framför ett annat lag, och till hans förtjänst har han i allmänhet avvisat dessa möjligheter att säga ifrån och röra om potten. På frågan om ämnet för bara två veckor sedan, upprepade Smith sin önskan att spela varje dag samtidigt som han fortsatte att tala positivt om Mets (länk via Newsdays Anthony Rieber). “Jag gillar vart det här laget är på väg,” sa Smith då. “Jag känner att jag kan påverka det här laget på ett antal sätt, och så är det [in the lineup] varje dag enligt min mening.” Smith erkände dock att möjligheten kanske inte kommer med Mets.

Det är en fin linje för en spelare att gå, men det hade varit lätt för Smith att ropa efter en byte, antingen via intervjuer med Mets-beatet eller genom att mer direkt begära en handel från front office. Hittills har ingendera hänt, även om det är möjligt att bli skickad till Triple-A för första gången sedan 2018 (exklusive en rehabiliteringsperiod på två spel under ’19) äntligen skulle kunna få honom att göra det. Återigen, med tanke på hans kamp sedan den enorma showen 2019-20 kan det göra andra lag försiktiga för att aggressivt fullfölja en affär. En konkurrerande klubb, till exempel, kommer sannolikt inte att förvärva Smith och koppla in honom direkt i sin vardagliga lineup, men det är naturligt att en återuppbyggande klubb kan vara mer villig att göra det.

Smith är trots allt kontrollerbar genom säsongen 2024, så han kan bli en flerårig pjäs om något lag skulle försöka få honom. Att skickas till Triple-A kommer inte att påverka den tidslinjen, eftersom han gick in i säsongen 2022 med tre år och 146 dagars MLB-tjänst, vilket betyder att han bara behövde 26 dagars tjänst för att nå fyra plus år av tjänst. Han har redan gjort det, så även i det osannolika fallet att han stannade kvar i Triple-A resten av säsongssäsongen, skulle han fortfarande ha den servicetid som behövs för att kvalificera sig för gratis agentur efter 2024.

Att välja Smith till Triple-A bör åtminstone skenbart tyckas ge lite mer speltid för den tidigare nämnda Davis, som har exit-hastighet i toppklass och hårt drabbade priser, även om resultaten inte är där vid denna tidpunkt . Det kan också innebära lite extra speltid för rookie Nick Plummer, som helt säkert vände några huvuden med en 4-för-8, två-homer-visning i Mets’ matchpar den 29-30 maj. Med Canha, Marte och Nimmo alla friska, kommer Plummer att ses mer som ett reservalternativ för tillfället, men det kommer att finnas några enstaka outfield- och DH-slagträningar tillgängliga för honom.

.
#Mets #Option #Dominic #Smith

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *