NBA-finaler: Celtics slog Heat med ett perfekt försvar, men förberedde det dem för nästa test mot Warriors?

NBA-finaler: Celtics slog Heat med ett perfekt försvar, men förberedde det dem för nästa test mot Warriors?

Sex dagar innan Boston Celtics vann Game 7 i Eastern Conference-finalerna på bortaplan, de behövde desperat vinna Game 4 på hemmaplan. De låg under med 2-1 i serien, och de kom efter en nedslående förlust där Miami-hetta stjärnan Jimmy Butler spelade noll minuter i andra halvlek.

Under tränaren Ime Udokas presskonferens före matchen i måndags frågade en reporter om en ovanlig statistik som hade förvandlats till en diskussionspunkt: Celtics hade bara direkt förlorat två fjärdedelar på tre matcher. Udoka sa att det viktiga inte var hur många 12-minutersperioder de hade förlorat, exakt, utan “att vara konsekventa och inte falla av en klippa som vi gjorde under de två kvartalen när vår offensiv inte flyter på.” Boston hade släppt in 39 poäng i den tredje kvartalet i inledningen, och det hade gett upp exakt samma antal under den första kvarten av Game 3.

“Mer än något annat, vi gillar att hålla lag i mitten till låga 20-talet per kvartal,” sa Udoka.

De mitten till lågt 20-tal. Det, i NBA 2022, är ett absurt mål. Detta är en liga där Oklahoma City Thunderdess sämsta offensiva lag, hade i snitt 103,7 poäng per match, dvs cirka 26 poäng per kvartal.

För Celtics har det dock visat sig rimligt. I sina fyra vinster mot Miami tillät deras försvar 26 eller färre poäng under 13 av 16 kvartal. En av de andra tre kom in Söndagens 100-96 clincher — Heat gjorde 32 poäng under andra kvartalet av match 7, tack vare Butlers briljans och Boston skickade dem till frikastlinjen om och om igen. De andra två var fjärde kvartal med utblåsningsvinster.

Av de 28 kvartalen som bestod av serien, lyckades Miami bara nio gånger med mer än 26 poäng, inklusive dessa två perioder med mycket tid. The Heat är också ett defensivt elitlag, och de hade en chans att övervinna detta, ända till sista minuten, men deras anfall – över genomsnittet i grundserien – blev alldeles för ofta Thunderesque.

“Vi kunde helt enkelt inte få kontroll över spelet,” sa Miamis tränare Erik Spoelstra. “Mycket av det var Boston. Vi slutade inte slipa och vi gav oss själva ett skott på det på slutet. Vi kunde helt enkelt inte spela tillräckligt mycket under matchens gång. Det kändes som att vi var det mesta av matchen. mala från ett underskott på åtta till tio poäng.”

Detta är vad Bostons försvar gör. I den andra omgången mot Milwaukee Bucks, det var lika kvävande: ytterligare en serie med sju matcher, ytterligare 19 kvartal där Celtics tillät 26 eller färre poäng, ytterligare fyra vinster där motståndaren bara klarade den siffran tre gånger. The Bucks fick 99,4 poäng per 100 halvplansspel under grundserien, som placerade sig på sjätte plats i ligan, per Cleaning The Glass, och fick bara hemska 81,9 per 100 på halvplanet mot Boston. (Som referenspunkt avslutade Oklahoma City och Detroit Pistons säsongen på en sista plats: 88,6 per 100.)

I Heats fyra förluster i konferensfinalerna fick de 85,2, 65,7, 58,8 respektive 75,9 poäng per 100 halvplansspel. Strax innan tipset på söndag, ESPN sände bilder på Udoka i omklädningsrummet säga till Celtics att inte låta Miami få lätta hinkar tidigt, att vara disciplinerade, att ta hand om bollen och att skydda det defensiva glaset. Under hela slutspelet, när Boston har undvikit de dumma sakerna och tvingade sin motståndare att försöka göra mål mot ett uppsatt försvar, den har alltid trivts, hemma eller borta.

I spel 7 träffade Celtics “alla mål vi ville”, sa Udoka. De slutade med 13 omsättningar, och endast tre av dem ledde till en möjlighet till värmeövergång. De vann returstriden och gav bara nio andra chansspoäng. Miami sköt 6 för 30 från 3-punktsintervall. Efter att ha minskat Bostons ledning till tre med cirka 11 minuter kvar att spela, missade Heat nio raka skott och blev poänglösa i mer än fyra minuter.

“Försvar är vår identitet,” sa Udoka. “Det har funnits där och hållit oss, tagit oss igenom de tuffa tiderna när offensiven inte klickade. Spel när offensiven inte klickar till den nivå det borde, det kan vi alltid lita på. Och så var fallet i kväll. Vi fick stora leads, minskade det och vi fortsatte att få stopp när vi behövde.”

På en bild-perfekt defensiv besittning i den sträckan, tillbringade Miamis Kyle Lowry större delen av den 24 sekunder långa skottklockan med att leta efter en fördel, vilket så småningom gav Victor Oladipo en chans att attackera korgen på en dribbling-handoff. Men när Oladipo lyfte var Al Horford där med honom. Oladipo försökte en omvänd layup, men Horford blockerade den med vänsterhanden och säkrade returen omedelbart:

Miami fick stopp efter det, och då såg det ut för tidig offensiv. Bam Adebayo överlämnade den till Butler, men med Jaylen Brown som gick under skärmen och Horford i en droppe, bestämde sig Butler för att inte attackera direkt. Adebayo ställde in en annan skärm, Butler förkastade den och Brown höll sig med honom på sin körning och stannade sedan nere på sina pumpförfalskningar. Detta tvingade Butler till en desperat, hårt omtvistad hoppare:

Några minuter senare körde Heat en sidlinje utanför spel för Max Strus. Det fungerade, antar jag, i den meningen att det kunde generera en 3-poängare. Men titta på Tatum byter till honom, håll dig fäst och bestrid skottet, och titta sedan på hur långt Strus är från korgen när han kommer in i sitt skott — det här är en djup, svår, obekväm blick:

Horford talade stolt efter matchen om att Celtics jagade skyttar runt omkretsen. Han sa att det är svårt att skydda Strus och kallade Lowry “mycket skiftande”. När Miamis offensiv är som bäst attackerar den dig med en blandning av missmatch-jakt, övergångsspel, rörelse och skott. Under stora delar av Game 7 kändes det som att det enda som fungerade för Heat var Butlers hjälteboll. Om Butler inte kunde skapa någonting, kan ett besittning sluta med, säg, Derrick White byter till Lowry och tvingar fram en fruktansvärd vändning 3:

I en så här tight serie kommer Heat säkert att undra om Tyler Herros spelskapande och skjutande, som bara spelade sju minuter i Game 7 och missade de tre föregående matcherna på grund av en ljumskeskada, kunde ha gjort någon skillnad. Boston skulle dock ha valt honom i andra änden, eftersom det inte tror på att släppa stackars individuella försvarare från kroken. Om en bra offensiv spelare skadar ditt försvar och därigenom hjälper Celtics att sätta sitt försvar, hur mycket hjälper den spelaren då egentligen ditt anfall? Det här är den typen av galna frågor som Boston tvingar motståndarlag att överväga.

Under hela slutspelet har det varit samma historia för Celtics: De är skrämmande defensivt, och även om de har haft några bakslag, snedsteg och slarviga sträckor, tenderar de att hitta sig själva innan det är för sent. Detta gällde i varje match av den första omgången mot Brooklyn Nets — en av de närmaste svepningarna i NBAs historia — och det har varit sant i båda efterföljande serier.

“Det är svårt att vinna i den här ligan, speciellt i slutspelet,” sa Brown. “Varje som helst kväll kan saker och ting gå annorlunda, men ett bra lag kan svara. Ett bra lag kan sätta sin bästa fot varje kväll. Det var ett par matcher som vi kände att vi kom ifrån oss, och istället för med det som bagage bar vi det som ett erfarenhetsmärke för att hjälpa oss att förbereda oss för nästa match.”

För Brown var spel 7 “det största testet, inte bara för året, utan för våra karriärer.” Och nu när de har klarat det är deras belöning ännu större. I månader har Celtics varit det mest balanserade laget i NBA, och mot Miami visade de att de mer än gärna vinner matcher i leran. De Golden State Warriors är dock ganska balanserade själva, och trion Stephen Curry, Draymond Green och Klay Thompson har förvanskat fantastiska försvar tidigare. The Heat har skickliga improvisatörer i Butler och Lowry, och de är typ av Warriors-liknande på det sättet att de försöker frigöra sina skyttar och passera från stolpen, men ingen gör Golden State-saker med hastigheten, skyttet och renheten. fällande dom av Golden State.

I finalen kan målet från mitten till lågt 20-tal faktiskt vara absurt, även för Boston. Men som Celtics ser det borde de vara starkare än någonsin, just på grund av vad de just överlevde.

“Väldigt säker på att gå in,” sa Udoka. “Jag vet att det är ännu en tuff utmaning. Det tror att Miami kommer att hjälpa oss att förbereda oss för några av de off-ball-aktioner och de skyttar som de har. Men vi vet att det är ett högnivålag, verkställande lag, som har massor av fantastiska skyttar , bra spelare överlag, killar jag känner väl. Och vi är redo för utmaningen.”


#NBAfinaler #Celtics #slog #Heat #med #ett #perfekt #försvar #men #förberedde #det #dem #för #nästa #test #mot #Warriors

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *