Shesterkin suverän när Rangers dominerar Game 7

Shesterkin suverän när Rangers dominerar Game 7

RALEIGH, NC — New York Rangers besegrade Carolina Hurricanes 6-2 i match 7 på måndag kväll, avancerar till finalen i Eastern Conference för att möta Tampa Bay Lightning.

Rangers målvakt Igor Shesterkin gjorde 36 räddningar för en andra seger i match 7 efter säsongen.

“Självklart var vår målvakt återigen vår bästa spelare”, sa forwarden Chris Kreidersom gjorde två mål i segern.

Försvarsman Adam FoxCentrum Ryan StromeCentrum Filip Chytil och framåt Andrew Copp lagt till mål.

Det är den första resan till Stanley Cup-semifinalerna för Rangers sedan 2015, då de också mötte Lightning.

Eastern Conference-finalerna börjar onsdag kväll på Madison Square Garden. Rangers vann alla tre möten med Lightning under grundserien, med Shesterkin i mål för varje seger.

Måndagens match 7 avslutade en 13-match lång slutspelsserie för Hurricanes där hemmalaget vann varje match, och det var också första gången en motståndare gjorde mer än två mål i en match på PNC Arena.

“Jag har typ hänvisat till oss som kackerlackor. Vi försvann helt enkelt inte. Det har alltid varit inbäddat i kulturen för alla bra lag jag har varit med i här. Vi försvinner helt enkelt inte, oavsett poängen. och oavsett var spelet är. Vi fortsätter bara att försöka hitta vårt spel och spela för varandra, säger Kreider.

Fox gav Rangers den tidiga ledningen med 1-0, när New Yorks powerplay gjorde mål för den femte raka matchen. New York fick maktspelet efter målvakten Antti Raanta vände pucken djupt i sin zon, vilket ledde till en Sebastian Aho hooking penalty. Hurricanes hade dödat det mesta av den mannens fördel när Fox hoppade av Rangers-bänken. Carolina-straffmordet tog honom inte upp. Det gjorde att Fox kunde åka in, skjuta pucken och slå Raanta-handsksidan för 1-0 fördel bara 3:40 in i tävlingen.

Carolina hade ett powerplay efter det och misslyckades med att konvertera. Hurricanes tog sedan en bänk mindre för för många män på isen vid 7:46 av den första perioden; en skadad Seth Jarvis kunde inte lämna isen innan en sjätte skridskoåkare hoppade på, resultatet av ytterligare en förkrossande träff från Rangers försvarare Jacob Trouba i serien. Kreider avböjde en Mika Zibanejad sköt förbi Raanta för ledningen med 2-0 bara 14 sekunder in i power play.

“När du får det första målet, särskilt på vägen, hjälper det. Den här publiken, när de kommer in i den, matar de sig av det,” sa Fox. “Det var ännu viktigare att följa upp med en andra ganska snart efter det.”

Jarvis, en första linjens ytter, återvände inte till spelet för Hurricanes.

Hurricanes maktspel förblev maktlöst i den här serien och misslyckades med att göra mål på tre möjligheter under de två första perioderna.

När deras offensiv kämpade för att hitta draghjälp i den andra perioden, drabbades Hurricanes ytterligare av en skada på en betydande spelare: Raanta, som drabbades av en underkroppsskada när han gjorde en split på en Zibanejad-målchans. Raanta startade 13 matcher i stället för skadade starter Frederik Andersen, som inte hade dykt upp sedan den 16 april med en underkroppsskada. Raanta fick hjälp av isen av en tränare.

Nybörjare Pjotr ​​Kochetkov gick in i matchen och gav upp ett mål till Strome vid 16:19 för att göra 3-0 för Rangers. Ytter Artemi Panarin chippade pucken upp brädorna till Strome, som kom in på en 2-mot-1 med Copp. Strome valde att skjuta och slå Kochetkov på det andra skottet han mötte efter att ha ersatt Raanta.

“Jag var fortfarande nervös. Jag kände mig lite bättre efter det tredje målet i den andra perioden,” sa Rangers tränare Gerard Gallant. “De är ett för bra lag. Om du sviker din vakt kan de komma tillbaka.”

Carolina slog äntligen igenom på powerplay i den tredje perioden, som back Tony DeAngelo gjorde bara sitt andra power-play-mål på 18 möjligheter i serien. Men Rangers svarade tillbaka 40 sekunder senare, när Chytil gjorde sin femte del av slutspelet efter en Carolina-omsättning.

Max Domi gjorde mål sent i tredje perioden för Carolina.

Shesterkin var stor när Rangers behövde honom, inklusive en rak räddning på forward Jordan Martinook sekunder in i den tredje perioden för att behålla ledningen.

“Han gjorde några viktiga räddningar vid viktiga tillfällen. Han gjorde att ledningen med 2-0 i den första perioden stod sig”, sa Gallant.

“Vi gjorde två snabba mål och det hjälpte mig så mycket. Jag försökte bara [do] mitt jobb, stoppa pucken”, sa Shesterkin.

Rangers-målvakten hade 3-0-0 med en räddningsprocent på .958 och 1.30 mål mot snittet mot Lightning under grundserien. Slutspelsserien ställer Shesterkin mot sin ryske landsman Andrei Vasilevskiy, vinnare av back-to-back Stanley Cups.

“Han är den bästa målvakten i världen just nu. Jag tror att det kommer att bli en bra kamp”, sa Shesterkin.

.
#Shesterkin #suverän #när #Rangers #dominerar #Game

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *