Tvillingarna Place Carlos Correa på Covid IL

Tvillingarna Place Carlos Correa på Covid IL

31 maj: Tvillingarna meddelade att Correa har placerats på den Covid-relaterade skadade listan. Kortstopp Jermaine Palacios har valts ut som avbytarspelare i hans ställe och kommer att göra sin Major League-debut i match 1 i dagens dubbelspel i Detroit. Minnesota också tabbade righty Cole Sands som den 27:e mannen för den tvillingräkningen, och han kommer att göra den första starten på sin stora ligakarriär i Game 2 idag.

Palacios, 25, värvades av Minnesota från sitt hemland Venezuela som en amatörfri agent redan 2013. Tvillingarna vände honom så småningom till Rays 2018 Jake Odorizzi handel med Tampa Bay, men Palacios kämpade under större delen av sina två plus år i Rays-organisationen. Efter att ha släppts under lågsäsongen 2020-21, återvände Palacios till Twins på en mindre ligaaffär och placerade sig tillbaka på prospektkartan med en stabil 2021-show. MLB.com rankar honom för närvarande på 29:e plats bland tvillingdrängarna, medan Baseball America ser honom som den bästa defensiva infältaren i Minnesotas system. Palacios slog .259/.340/.439 i Triple-A förra året och har en start på .262/.325/.379 2022.

Sands, 24, var tvillingarnas femte spelare 2018 och gjorde sin MLB-debut med ett par lättnadsutflykter tidigare den här säsongen. Florida State-produkten har haft en tuff visning i Triple-A hittills, om än på bara fem starter. Han anses allmänt vara bland tvillingarnas 15 bästa utsikter, till stor del tack vare en 2,46 ERA och 28,7 % genomslagsfrekvens i 80 1/3 innings av Double-A boll förra året. Sands har inte spelat mer än fem innings i ett framträdande sedan den 13 april, så han kan vara inne på en relativt kort utflykt idag. Han kastade tre poänglösa bilder i sitt senaste Triple-A-framträdande för en vecka sedan.

30 maj: Carlos Correa spelade inte i Twins 7-5 förlust mot Tigers idag, och efter matchen, Minnesota-tränaren Rocco Baldelli berättade för reportrar att man mitt i matchen fick reda på att kortstoppet hade testat positivt för covid-19. Correa kommer att placeras på den covid-relaterade skadelistan någon gång innan tvillingarnas dubbelspel i Detroit imorgon.

Det har redan varit en hel del upp- och nedgångar under Correas första två månader med tvillingarna, eftersom han också tillbringade 10 dagar på ordinarie IL på grund av en kontusion på höger långfinger. Correa gick också ganska långsamt på plattan, men slår nu mycket mer som sitt vanliga jag, med en total snedstreck på .279/.344/.407 med tre homers på 154 plattframträdanden. Detta går ut på 122 wRC+/123 OPS+, bara lite under Correas karriärgenomsnitt.

Men Correa är nu åsidosatt i minst 10 dagar efter ett positivt covid-19-test. Enligt ligans regler kan Correa göra en tidigare återgång om han går 24 timmar utan feber, testar negativt två gånger och får godkännande från tre läkare (tvillinglagets läkare, en läkare utsedd av ligan och en läkare som utsetts av MLBPA).

Correa ansluter Joe Ryan och Gilberto Celestino på Minnesotas COVID-lista, en undersektion av en övergripande skadad lista som är oroande lång för tvillingarna. När Correa officiellt lagts till kommer han att vara den 13:e spelaren i Minnesota IL, och klubben blir också kort ytterligare några icke-vaccinerade spelare till en serie i Toronto den 3-5 juni.

Tidigare första totalval Royce Lewis hade fyllt på vid shortstop under Correas tidigare IL-stopp, men Lewis själv placerades precis på skadelistan idag efter att ha drabbats av ett benblåmärke på höger knä efter en kollision med mittfältsväggen i gårdagens match. Detta lämnar utilityman Nick Gordon eller vanlig andra baseman Jorge Polanco som de mest troliga kandidaterna att täcka shortstop i Correas frånvaro, och tredje baseman Gio Urshela har även erfarenhet som shortstop.

.
#Tvillingarna #Place #Carlos #Correa #på #Covid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *