Bobby Brown på att nå "botten" när han var beroende av crack, kokain och heroin

Bobby Brown på att nå “botten” när han var beroende av crack, kokain och heroin

Bobby Brown blir uppriktig om missbruk under sitt äktenskap till Whitney Houston.

Under andra halvan av A&E’s Biografi: Bobby Brown, som sändes på tisdag kväll, så pratade sångaren om att vara beroende av crack, heroin, kokain och alkohol innan han till slut blev nykter. Han delade också den “stora missuppfattningen” om sitt äktenskap med Houston.

Brown, 53, avbildades i pressen som “bad boy” under hans förhållande till Houston och fick skulden för hennes drogspiral. Han sa dock att “Greatest Love of All”-sångaren med den änglalika rösten var den mer erfarna droganvändaren när de träffades, vilket han kom för att ta reda på på deras bröllopsdag 1992.

dagen för deras bröllop, New Edition-alunen var “rädd till döds” och låste in sig i ett badrum, där han “drack, rökte, sniffade” kokain, mindes han uppriktigt. Det var hans nu fru och dåvarande vän, Alicia Etheredge, som faktiskt hjälpte honom att övervinna sina skakningar – prata ut honom från badrummet.

När han kom ut och kände sig redo att gifta sig, såg han sin blivande brud för första gången och hon “gjorde en rad med cola.” Medan han kallade det en “chock” att se henne “snuffa för första gången”, mitt bland nerverna på bröllopsdagen – och oroa sig för om han gjorde rätt – fick det honom att känna att han “hade mer gemensamt” med Houston än han trodde.

Men, “Jag var ny på [using cocaine] och hon, antar jag, hade gjort det ett tag”, sa han.

Bobby Brown sa att han fortfarande skulle vara med Whitney Houston idag “om det inte var för droger. Drogerna fick bara det bästa av oss.” Den sångstora dog 2012. (Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Brown sa att när han och Houston inte blev höga, så var det bra. “Hon var bara den snällaste, sötaste personen jag kände. De var inte “i sjukdomens lopp” först. De var fokuserade på att uppfostra sin nya bebis, Bobbi Kristina, som föddes 1993, och “skulle festa ” på helgerna. Kokain blev snart ett problem i vårt äktenskap… Efter ett tag tappade vi bara förståndet.”

Brown medgav att han förutom kokain rökte heroin och crack, varav det senare han skulle blanda med marijuana.

“Att vara missbrukare är verkligen svårt”, säger Brown, som varit nykter från droger i 20 år och alkohol i två år. “Du vet inte att du är en missbrukare förrän det blir värre och värre och värre.”

Ett av de värsta ögonblicken var att turnera med den återförenade New Edition 1997 och Houston följde med dem på vägen. Brown mindes att han var så hög att han trodde att Houston försökte döda honom. Han sa att han sparkade av alla från turnébussen, stannade och sprang genom ett fält med en .357 magnum i handen och kokain, crack och ogräs i olika fickor.

“De försöker döda mig!” han mindes att han skrek när ägaren av fastigheten kom ut med ett hagelgevär riktat mot honom. Brown lämnade turnén efter det på grund av dramatiken såväl som ett andningsproblem, och beskrev det som den “lägsta av låga” punkter.

Men det var inte hans “botten”. Det kom efter att han var det fängslad i Florida i 65 dagar år 2000 efter att ha brutit mot villkorlig frigivning i ett rattfylleri fyra år tidigare. Hans missbruk var på topp när han hamnade i fängelse men när han gick sa han att han var helt ren och nykter av narkotika. Houston blev dock inte nykter medan han var fängslad.

“När Whitney hämtade mig [from jail]Naturligtvis fanns det droger i bilen,” mindes han. “Och jag ville inte ha några. Jag var tacksam för att jag inte gjorde det. Det var utanför mitt system. Det var då jag visste att jag hade flyttat till en annan värld. Jag var i ett annat utrymme på den tiden. Det var då problemen började med mig och henne. Jag ville att hon skulle bli nykter som jag var. Det var verkligen svårt för oss båda att hålla ihop och vara tillsammans efter det.”

FORT LAUDERDALE, FL - 7 JULI: Whitney Houston och Bobby Brown syns efter Bobbys frigivning från fängelset den 7 juli 2000 i Fort Lauderdale-fängelset i Fort Lauderdale, Florida.  (Foto av Larry Marano/Getty Images)

Whitney Houston hälsar Bobby Brown efter att han släppts från fängelset i Fort Lauderdale den 7 juli 2000. (Foto: Larry Marano/Getty Images)

Han sa att Houston “fortfarande använde hårda droger” och medan han själv var ren från det började han överdriva alkohol och utvecklade ett beroende där. Brown insisterade på att de “fortfarande skulle vara tillsammans om det inte var för droger. Drogerna blev bara det bästa av oss.”

Brown ville också reda ut en “stor missuppfattning” och det var att han var fysiskt misshandlad mot Houston under deras visserligen “tumultartade” äktenskap. Brown laddades 2003 med batteri efter ett bråk med Houston som lämnade henne med en blåmärke på kinden och en skuren överläpp. Han dömdes till 60 dagars fängelse för att ha brutit mot villkorlig dom.

“En stor missuppfattning av mig [was that I was] fysiskt misshandlade Whitney,” sa han. “Jag har aldrig någonsin slagit henne fysiskt – med avsikt.”

Av skadan hävdade Brown att Houston “kom i vägen för ett slagsmål som jag hade med en av knarklangarna vi hade att göra med.” Han hävdade att han var nykter och “tjatade” återförsäljaren för att se till att han inte kom tillbaka till deras hem.

“Whitney kom i vägen”, hävdade han. “Min hand gick tillbaka, slog henne. Det var den värsta tiden i mitt liv. Det var något som jag mådde riktigt dåligt över. Jag förväntade mig aldrig att lägga händerna på henne och än i dag önskar jag att det inte hände.”

DECATUR, GA - 25 NOVEMBER: Sångerskan Whitney Houston och hennes man Bobby Brown (C) lämnar Dekalb County Courthouse efter en förhandling som härrörde från Browns trafiköverträdelser 1996 25 november 2002 i Decatur, Georgia.  En begäran om att avvisa anklagelserna avslogs och Browns rättegång är planerad till den 21 januari 2003. (Foto av Frank Mullen/Getty Images)

Whitney Houston stöttade Bobby Brown, som här lämnade domstolen 2002, vid hans många domstolsframträdanden. (Foto: Frank Mullen/Getty Images)

2006 ansökte Houston om separation från Brown och deras skilsmässa slutfördes nästa år. Medan han kom in i äktenskapet med 55 miljoner dollar — Houstons pappa fick honom att visa honom sina kontoutdrag innan paret fick gifta sig med “The Voice” — han gick därifrån utan någonting, inklusive vårdnaden om Bobbi Kristina.

“Jag lämnade allt på bordet”, sa han, inklusive sina bilar, hus och pengar. Han flyttade till Los Angeles och bodde i sin bil på blivande fru Etheredges uppfart tills han blev lagligt skild. Brown dejtade sedan Etheredge, en musikchef, som han hade en lång vänskap med, och de gifte sig 2012.

Bobby Brown och Whitney Houston (Foto av Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Bobby Brown och Whitney Houston dejtade i tre eller fyra år för att lära känna varandra innan de gifte sig. På bröllopsdagen såg han henne använda kokain för första gången. (Foto: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Det var också året som Houston dog efter att ha drunknat i ett hotellbadkar på grund av kranskärlssjukdom och kokainförgiftning. Brown fick reda på nyheterna när han turnerade med New Edition. Hans långvariga bandkamrater berättade för honom när han kom av scenen.

Brown började gråta när han kom ihåg att han var i “chock” från nyheterna. “Det var helt otroligt, man… Det var den värsta tiden i mitt liv att veta att hon var borta… Jag var inte där… Jag önskar att jag kunde ha varit där för henne. Men vi hade gjort vår sängar och vi var tvungna att ligga i dem.”

I efterhand sa Brown “att veta vad som har hänt … jag tror att vi kunde ha hjälpt varandra. Jag tror att hon fortfarande skulle vara här om vi inte hade skilt oss.”

I hälarna på dokumentären har Brown en ny dokumentär, Bobby Brown: Varje litet steg, som fokuserar på hans liv nu med Etheredge och att gå förbi dödsfallen av dottern Bobbi Kristina och hans son Bobby Jr. som sänds på tisdag kväll klockan 22.00 efter doktorn. Dess ordinarie tid kommer att vara tisdagar kl. 21.00 med start den 7 juni.

#Bobby #Brown #på #att #nå #botten #när #han #var #beroende #crack #kokain #och #heroin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *