Diablo Immortal impressions: Ett bra smartphonespel fyllt av F2P-nonsens

Diablo Immortal impressions: Ett bra smartphonespel fyllt av F2P-nonsens

Diablo Immortals inställning, men den meningen skulle också kunna beskriva den bildliga avsmak vi har för det nya spelets ekonomiska val.”/>
Förstora / Välkommen till helvetet. Med det menar vi mest Diablo Immortals inställning, men den meningen kan också beskriva den bildliga avsmak vi har för det nya spelets ekonomiska val.

Activision Blizzard

Det bästa med Diablo Immortal är att det är ett roligt, professionellt skapat action-RPG som anstår Diablo-namnet. Det nya Activision Blizzard-spelet, som lanseras på iOS och Android senare på onsdag och Windows-datorer på torsdag, imponerar omedelbart som ett av de bättre smartphone-första ARPG-spelen på marknaden. Och mina 10 timmar i dess universum har dämpat mina tidigare farhågor om dess produktionsvärden.

Det värsta med Diablo Immortal är dess ekonomi. Mina pre-release-testning av det sista spelet märktes med både menyer och karaktärer i spelet som sålde mig nya typer av “klot”, “stenar”, guld och andra förvirrande mikrotransaktioner. I bästa fall kan spelet avnjutas trots detta nonsens.

Men böndiskarna på Activision Blizzard är inte villiga att erbjuda ett engångsköp in Diablo Immortal för rättvist, tjatfritt äventyr. (Äre värre, från och med presstiden verkar förlaget fördubblas ett berömt fiasko 2012.) Det är dubbelt tragiskt eftersom spelet annars är ett roligt, smartphone-vänligt alternativ för beroendeframkallande fängelsehålan – vilket lämnar mig fast mellan att rekommendera ett perfekt smart smartphoneäventyr och varna för dess svåraste aspekter.

Att driva en rivning mellan fans

Jag börjar med att komma till innehållet i mikrotransaktioner eftersom minst två nationer har förbjudit Diablo Immortal från sina marknadsplatser inför lanseringen. Spelet innehåller verkligen “loot boxes” som bryter mot reglerna i Nederländerna och Belgienfastän Diablo Immortal’s system skiljer sig från populära exempel som EA Sports kortpaket eller Fortnites “llama”-system.

Kontanter för kläder: en F2P-klassiker.
Förstora / Kontanter för kläder: en F2P-klassiker.

Activision Blizzard

Allt nedan avser inköpsmöjligheter relaterade till Diablo Immortals gameplay och mekanik, inte kosmetika. Om du gillar idén att betala $10 till $15 för att klä din favoritkrigare i besynnerlig dräkt, så är det här också. Jag tror att den sortens köp drabbar barn som likställer snyggare kosmetika i sociala videospel med social inflytande i verkligheten, men det är tamt jämfört med några av de saker jag har sett i Diablo Immortals ekonomi.

Spelet är linjärt, Diablo III-liknande introduktion leder så småningom spelare till en navstad, och dess skyltfönster annonserar spelets kompletta lista med köpmöjligheter i spelet. Den loot-boxiest av dessa är “Elder Rift”, som är en slumpmässigt genererad fängelsehåla. Spelare kan “garantera” antalet och kvaliteten på varje dungeon runs belöningar baserat på antalet och typen av “crests” de dumpar i dess ingång. (När jag säger “belöningar” menar jag saker som din karaktär kan utrusta för speciella offensiva eller defensiva förmågor. Den första jag fick gav alla mina attacker en 10-procentig chans att lägga till en elektrisk gnista som kedjade fast för att träffa andra närliggande fiender. Sådana saker.) Vapen på lägre nivå kan tjänas in i spelet, medan “legendariska” vapen måste köpas med pengar från verkliga världen (efter att spelare har tvingats bränna igenom ett gratis legendariskt vapen).

Föreställ dig en loot box som kräver en 5–10 minuters topp i utmaning för att se den slumpmässigt tilldelade byten inuti, och du har legendariska vapen i ett nötskal. Till Activision Blizzards kredit, om en spelare väljer att använda ett vapen och sedan antingen misslyckas med en Elder Rift-utmaning eller blir bortkopplad från spelets alltid-på-servrar, återbetalas vapen.

#Diablo #Immortal #impressions #Ett #bra #smartphonespel #fyllt #F2Pnonsens

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *