EA-personal hotar med avsked på grund av bristande uttalanden under Pride-månaden

EA-personal hotar med avsked på grund av bristande uttalanden under Pride-månaden

Anställda på Electronic Arts har hotat med strejk på grund av företagets bristande agerande under Pride-månaden.

Planen uttrycktes i ett meddelande som skickades till EA:s interna Slack-grupp, sedd av GamesIndustry.bizdär personalen uttryckte gemensam oro över förlagets vaga planer på att stödja HBTQ+-initiativ under juni.

I samma meddelande hotade anställda att ställa upp om företaget inte skulle vidta tillräckliga åtgärder för att säkerhetskopiera en blogginlägg om dess kommande firande för Pride.

“Om vi ​​ser att företaget regnbågstvättar sin logotyp utan att göra något väsentligt uttalande till stöd för att transpersoner utsätts för övergrepp över hela landet i USA och på andra håll, särskilt efter att ha sagt att företaget inte vill göra något uttalande som inte stöds av de olika synpunkterna av våra 13 000 anställda går vi kollektivt ut fredagen den 3 juni”, löd meddelandet.

“Att bara slå en regnbåge på vår logotyp i juni utan några bredare åtgärder kommer att vara oacceptabelt.”

Kort efter att meddelandet delades skickades ytterligare ett mejl till EA:s sociala team som erbjöd information om vad anställda får och inte kan posta under Pride-månaden.

“Som de flesta av er vet, när den 1 juni anländer, lutar sig många företag in i Pride-firandet – ofta med begränsad ansträngning bortom regnbågstvättning av sina sociala kontoprofiler”, stod det i mejlet. “När vi går in i månaden vill vi säkerställa att våra ansträngningar för att fira stolthet är meningsfulla.”

E-postmeddelandet specificerade inte vilka specifika åtgärder företaget planerar att vidta, men sa att “mer kommer att delas den här veckan” om vad EA har planerat att fira Pride internt.

Den innehöll också vägledning om vad EA-ledare, studior och franchiseföretag kan göra för att stödja Pride externt.

Riktlinjerna, sedda av GamesIndustry.biz uppger att meddelanden och grafik som delas online “kanske inte är politisk till sin natur” och ber om att föreslagen kopia/grafik skickas till EA:s företagskommunikationsteam för granskning innan de delas.

Det står att EA “rekommenderar starkt aktiviteter som går utöver att verbalisera stöd för Pride”, vilket inkluderar att dela aktiviteter i spelet som hänför sig till saken och peka spelare mot resurser för att lära sig om Pride. Anställda uppmuntras också att dela andra ansträngningar som EA gjort historiskt för att stödja Pride.

I en FAQ längre ner ger e-postmeddelandet EA-anställda och sociala varumärkeskanaler tillåtelse att tweeta och retweeta sociala inlägg till stöd för LGBTQIA+ och transrättigheter, “förutsatt att det är autentiskt för din community och varumärket.”

En anställd som föredrog att vara anonym berättade för oss att tidslinjen för dessa händelser “känns väldigt hektisk och slumpmässigt sammanställd i ett försök att förhindra strejken.”

Det här e-postmeddelandet följer ett företags rundabordssamtal som ägde rum den 24 maj, då företaget sa att det inte skulle ta ställning till ämnen som transrätter och aborträttigheter. Under rådhuset sa EA:s chefschef Mala Singh att företaget bara kommer att säga ifrån när det “faktiskt har en positiv inverkan”, och budskapet har ett “konsekvent perspektiv” över EA:s 13 000 starka globala arbetsstyrka.

“Grejen med världen idag är att det är mycket splittring, vi vet det här, vi ser det varje dag, men det som förenar oss är att vi alla är här för att göra fantastiska spel och upplevelser för våra spelare, och det är så vi har den mest positiva inverkan på världen,” sa Singh då, enligt en utskrift som erhållits av Kotaku.

“De här sakerna är svåra och de är personliga och vi har alla våra egna perspektiv och ibland pratar vi inte, och det kommer att vara upprörande och jag förstår att vi verkligen gör det.”

Trots detta, Respawn-chefen Vince Zampella har lagt ut en tweet till stöd för transrättigheter tidigare i veckan.

“Transrättigheter är mänskliga rättigheter”, skrev Zampella. “Så enkelt är det. Respawn har vuxit på principerna om mångfald, jämlikhet och inkludering och strävar efter att upprätthålla dessa värderingar. Låt oss bli bättre människor.”

Uppdatering: En EA-anställd har sedan dess sagt att strejken – ursprungligen avsedd att uppmärksamma hyckleriet med regnbågstvätt samtidigt som han vägrade att göra ett bredare offentligt uttalande – avbröts efter att EA:s ledning sa att de inte skulle anta en regnbågslogotyp för hela företaget. månad för Pride.

.
#EApersonal #hotar #med #avsked #på #grund #bristande #uttalanden #Pridemånaden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *