Garmin lanserar två Forerunner-klockor med nya racingfunktioner

Garmin lanserar två Forerunner-klockor med nya racingfunktioner

Lagom till Global Running Day introducerar Garmin två nya löparklockor till sin Forerunner-serie: Forerunner 255 $ 349,99 och $ 499,99 Forerunner 955. Båda GPS-klockorna har flerbands GPS och nya racingfunktioner, inklusive en tävlingswidget. Forerunner 955 kommer även i en Solar-version, som, som namnet antyder, lägger till solcellsladdning för ännu längre batteritid.

Forerunner 255 är en lätt löparklocka i mellanregister som bygger på Föregångare 245. Den kommer i två storlekar. Standard Forerunner 255 kommer att mäta 46 mm och väga 49 gram, medan den mindre 255S kommer att mäta 41 mm och väga 32 gram. Det kommer också att finnas en Forerunner 255 Music och 255S Music-varianter, som kommer att kunna lagra upp till 500 låtar på själva klockan. Garmin säger att det även inkluderar spellistor från Spotify, Amazon Music och Deezer. Musikmodellerna kommer att kosta 50 USD extra för totalt 399,99 USD. Klockorna är klassade för 5ATM vattentäthet med uppskattningsvis 14 dagars batteritid, med upp till 30 timmar i GPS-läge.

De stora tilläggen denna gång inkluderar en ny racingwidget, pulsvariation (HRV) status under sömn, multi-band GPS och möjligheten för triathleter att lättare växla mellan sporter med en enda knapptryckning. Tävlingswidgeten kommer att innehålla tävlingsförberedande information, inklusive prestationsförutsägelser, tävlingsdagsväder och en nedräkningsklocka. Multiband GPS är en alltmer populär funktion på multisportklockor som ökar GPS-noggrannheten genom att möjliggöra kommunikation med flera satellitfrekvenser. Löftet är bättre noggrannhet i miljöer där det är svårt att få en bra signal. Slutligen har klockan också en “morgonrapport”-funktion. När en användare vaknar kommer klockan att leverera en kort sammanfattning av dagens väder, ett dagligt träningsförslag och en rapport om nattens sömn, återhämtningstid, träningsstatus och HRV-status.

Jämfört med Forerunner 245, lägger 255-serien till ett NFC-chip för Garmin Pay. Annars är det inte så annorlunda sensormässigt. Den har fortfarande kontinuerlig hjärtfrekvensövervakning samt SpO2-sensorer för att aktivera funktioner som Body Battery. Mätvärdet mäter hur väl du har återhämtat dig under sömnen samt hur “dränerad” du är under dagen från stress. Forerunner 255-serien kommer också att stödja grundläggande smartwatch-funktioner som push-meddelanden och Garmins säkerhetsfunktioner, såsom incidentdetektering och livespårning. För träningsfunktioner ger den också användare dagliga träningsförslag samt tillgång till träningsprogram via Garmin Coach och djupgående mätvärden på Garmin Connect-appen.

Forerunner 955-serien lägger till solcellsladdning och ett nytt träningsberedskapsmått.
Bild: Garmin

Samtidigt är Forerunner 955 mer av en toppmodern löparklocka. (Även om den inte är riktigt lika fullfjädrad som Garmins flaggskepp Fenix-serie.) Den har en 47 mm alltid-på, fullfärgspekskärm och väger 52 gram. Knappfans behöver dock inte oroa sig. 955 innehåller fortfarande fem fysiska knappar som kan användas tillsammans med pekskärmen. Liksom 255-serien är den klassad för 5ATM vattenmotstånd men har en något längre batteritid på uppskattningsvis 15 dagar, med 42 timmar i GPS-läge. Det finns också en $599,99 Forerunner 955 Solar, som har Garmins egenutvecklade Power Glass-lins. Med solcellsladdning får 955 Solar upp till 20 dagar på en enda laddning, med 49 timmar i GPS-läge. (Detta förutsätter att du får ungefär tre timmar per dag i 50 000 lux-förhållanden, så ta det med en nypa salt.)

Liksom Forerunner 255-serien får Forerunner 955 också multibands GPS, HRV-status, morgonrapporter och den nya tävlingswidgeten. Den har också ett nytt träningsberedskapsmått. Som namnet antyder tar måttet hänsyn till sömn, återhämtningstid, HRV och några andra mätvärden för att ge användarna en poäng som anger hur “redo” de är för ett träningspass. Den lägger också till uthållighetsspårning i realtid, vilket Garmin först introducerade med sin Fenix ​​7-serien.

När det gäller hälsospårning och smarta funktioner har Forerunner 955 samma basfunktioner som 255. Den lägger dock till några extra träningsmått, som PacePro och ClimbPro, som ger vägledning i realtid om ditt tempo och din höjd. Du kan också lagra ett större antal låtar på 955 — 2 000 för att vara exakt.

Både Forerunner 255 och Forerunner 955 är tillgängliga från och med idag. Forerunner 255 finns i fyra färger: grå, rosa, blå och svart. Samtidigt finns Forerunner 955 i vitt och svart.

#Garmin #lanserar #två #Forerunnerklockor #med #nya #racingfunktioner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *