Google Duo blir Meet för att täcka alla sätt du videosamtal på

Google Duo blir Meet för att täcka alla sätt du videosamtal på

I augusti 2020, 9to5Google rapporterade att Google planerade att ersätta Duo med Meet. Denna utveckling gjordes äntligen officiell idag – och kommer att se att appen som de allra flesta Android-användare har installerat på sina enheter byts om till Google Meet senare i år.

Tower of (video) Babel

Om du frågade en användare av gratistjänster från Google i början till mitten av 2010-talet hur man ringer någon över video, skulle de säga Hangouts. 2016 ändrades det här svaret till Google Duo, en mycket fokuserad och lätt app som människor, av alla håll, gillade.

Svaret på den frågan började skifta igen för två år sedan eftersom arbete hemifrån (WFH) såg Google kontinuerligt uppgradera Meet, vilket går tillbaka till 2017och lägg till nya funktioner som utnyttjar företagets AI-förmåga. Den största förändringen var dock hur nära integrerat Meet blev med Gmail.

Utöver Sök (och YouTube) är Gmail troligen Googles viktigaste konsumentinriktade erbjudande. E-postappen började dyka upp Träffa för alla användare år 2020, inte bara företagskunder. Med tanke på dess framträdande plats blev Meet en starkare utmanare till tjänsten som en vanlig Google-kontoinnehavare skulle kunna tänka sig att använda.

Idag svarar företaget officiellt på den frågan själv: Google Meet är dess “en uppkopplade lösning.” Och det här draget kanske bara fungerar för att göra detta enade Meet till mer än summan av dess delar.

Vad som händer: Möt vann

Google uppdaterar först Duo-appen på Android och iOS med “alla Google Meet-funktioner.” Detta inkluderar förmågan att:

  • Anpassa virtuella bakgrunder vid samtal och möten
  • Schemalägg möten så att alla kan gå med vid en tidpunkt som passar dem
  • Använd chatt under mötet för djupare engagemang
  • Live dela innehåll för att möjliggöra interaktion med alla deltagare i samtalet
  • Skaffa sig textning i realtid för att bättre stödja tillgängligheten och öka delaktigheten
  • Öka storleken på videosamtal från en nuvarande gräns på 32 till 100 deltagare
  • Integrera med andra verktyg, inklusive Gmail, Google Kalender, Assistant, Messages och mer

Google påpekar snabbt att “befintliga videosamtalsfunktioner från Duo är här för att stanna.” Du kommer fortfarande att kunna “ringa videosamtal till vänner och familj via telefonnummer eller e-postadress.” Den senare möjligheten att ringa 1:1-samtal utan att först behöva släppa en länk finns redan möjligt idag i Google Chat, men videosamtal till någons nummer är mycket en Duo-funktion som fortfarande är viktig med tanke på tjänstens integration med olika telefonuppringningsappar, som på Pixel. Under tiden kommer du att kunna be Google Assistant att ringa med befintliga enheter.

Det andra viktiga Google noterar är att du inte behöver ladda ner en ny app eftersom “all konversationshistorik, kontakter och meddelanden kommer att fortsätta att sparas.” Google vill mycket gärna konvertera den befintliga användarbasen, speciellt sedan Duo har sett över 5 miljarder nedladdningar (på Android) jämfört med 100+ miljoner för den fristående Google Meet-klienten, som försvinner efter denna migrering. (Företags- och utbildningsadministratörer kommer att få ytterligare instruktioner.) Meet kommer att finnas kvar som en flik i mobil- och webb-Gmail som det gör idag.

Tillägget av alla dessa funktioner kommer med en “uppgraderad hemskärm” som i grund och botten är Duos befintliga historikvy, vilket är ett populärt sätt som folk börjar ringa. Du kan dock se en ny schemalagd “Möten”-sektion visas först i den listan. Samtidigt, när du trycker på “Nytt” samtal FAB (svävande åtgärdsknapp) i det nedre högra hörnet har du nu Meets alternativ för “Starta nytt möte” och “Schemalägg i Google Kalender.” På andra håll kommer Duos webbupplevelse att se liknande uppdateringar när det ursprungliga varumärket försvinner.

Träffa idag har restriktioner om längden på gruppvideosamtal om du inte är Workspace-kund. Användare av nya Duo/Meet kommer oftast inte att stöta på dem om de främst använder mobilappen. Däremot kommer gratisanvändare att ha ett tak på 60 minuter för gruppsamtal på webben.

Denna första fas – av olika slag – kommer att äga rum “under de kommande veckorna” och övervakas noggrant av Google så att användarna inte lämnas på efterkälken eller ser att kvaliteten försämras. Under hela denna period kommer möjligheten att ringa med din föredragna app, oavsett vad den andra personen använder, att finnas kvar.

Varför händer detta: Täcker varje samtal

När det är klart kommer företaget att byta namn på Google Duo-appen till Google Meet “senare i år.” Detta kommer att resultera i en “enskild videokommunikationstjänst över hela Google som är tillgänglig för alla utan kostnad.”

Googles strävan efter att ha en tjänst (för video) gör att den återgår till Hangouts-erans önskan om en konsoliderad app. Inledningsvis kan den här sammanslagningen tyckas avskräckande för att offra en så älskad app som Duo – en indikation på det är verkligen “hur vågar du” uttalas i 9 till 5 Slak.

Det finns dock skäl att vara optimistisk om att denna sammanslagning ska gå smidigt. Silvret kommer från hur komplicerat att prata med människor över video/ljud verkligen är, och hur den svårigheten bara kommer att öka i framtiden.

Med detta integrerade Meet kan du använda Google för att nå vem som helst om du har deras telefonnummer, e-postadress, kan skicka en Meet-URL eller schemalägga något i deras kalender.

Duo-användare förväntar sig att kunna ringa vem som helst genom att öppna appen och välja en kontakt eller trycka på Duo-knappen som är tillgänglig i Google Phone eller Messages-appen. Inget av det förändras när Meet tar över.

Samtidigt kommer Duo-användare att få möjligheten att enkelt schemalägga samtal, vilket är intressant nog något som Google berättade för oss att konsumenter allt mer vill göra när de kommer tillbaka till världen. (På baksidan fann företaget att Meets företagskunder vill ha fler omedelbara samtalsalternativ med ett klick.)

Jag ska vara den första att erkänna att det inte är den mest idealiska händelseförloppet att ha tre eller fyra sätt att starta ett samtal. Det här nya Google Meet är motsatsen till vad iPhones erbjuder med FaceTime, men det platoniska idealet att ha ett riktigt sätt att nå någon blir mindre realistiskt med tiden.

Varje metod för att starta ett Meet-samtal tjänar en unik omständighet. Att direkt ha en persons kontaktinformation är mest som Android erbjuder en direkt konkurrent till FaceTime. Även då, att känna till någons telefonnummer innebär en nivå av förtrogenhet som skiljer sig från att bara ha sin e-postadress. Den förra låter dig videosamtal när som helst, medan den senare kan inledas med en bekräftelsetext i förväg. Samtidigt är att starta ett länkbaserat samtal något som vi nu förväntar oss ska vara en gruppväxel, och som kanske bäst schemaläggs med ett dedikerat verktyg istället för en textkedja.

Googles lösning med Meet är att ge dig alla möjliga sätt att nå någon. Det finns verkligen en komplexitet med att ha så många alternativ som utan tvekan kommer med en inlärningskurva. (Helst skulle Google utnyttja sin AI-smart för att känna igen sammanhanget och automatiskt föreslå det bästa sättet.)

Tills dess är Googles tillvägagångssätt som att kasta allt i väggen. Det kan ta lite tid för gamla Duo-användare att inse allt som den nya appen kan göra, men Google satsar på att folk kommer att uppskatta alla valmöjligheter.

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Google på YouTube för fler nyheter:

#Google #Duo #blir #Meet #för #att #täcka #alla #sätt #videosamtal #på

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *