Google Play Filmer och TV ersätts på Android och iOS

Google Play Filmer och TV ersätts på Android och iOS

Google

Google TV tar ytterligare ett steg i sitt övertagande av Google Play Movies. Appen är rulla ut till iOS på onsdag, där det är en uppgradering på plats för Google Play Filmer och TV. Som meddelats i mars, Play Movies & TV tappar också sin plats i Play Store på Android den här veckan, där det var en flik på toppnivå. Det finns nu inte mycket kvar av Play Movies & TV eller Googles ursprungliga ambitioner för varumärket Play.

Google TV-appen för iOS.
Förstora / Google TV-appen för iOS.

Google

Vi kan prata om det nya först: Google TV-appen finns ute på iOS. På Android är appen dels mediabutik, dels innehållsaggregationsguide. Du kanske har märkt att det finns mycket av streamingtjänster. Google TV är som en modern TV-guide som låter dig veta vilka program som spelas på vilka appar, och den funktionen tar steget till iOS. Google säger att iOS-användare kan “ta med ditt bibliotek på språng” men bara för “filmer och program som du tidigare har hyrt eller köpt med ditt Google-konto.” Så det låter som att butiksdelen av Google TV inte klarar sig. Om du måste köra operativsystemen Android TV eller Google TV på din TV kan du nu också använda din iOS-enhet som fjärrkontroll.

Google också äntligen gick före med sin plan att ta bort videoköp från Play Butik den här veckan, vilket gör Google TV (nåja, och YouTube, antar jag) det primära sättet att köpa videoinnehåll från Google på Android. Google Play var ursprungligen tänkt som ett heltäckande medieimperium, som täcker Google Play Musik, Google Play Tidningar/Tidningskiosk, Google Play Filmer och TV och Google Play Böcker, alla säljs i Google Play Butik. Play Butik levereras som standardappbutik på alla världens 3 miljarder Android-enheter (“Android” är ett registrerat varumärke som tillhör Google och inkluderar inte gafflar). Att fodra Googles mycket trafikerade appbutik med en mängd medieinnehållsbutiker verkade (och verkar fortfarande) som en solid strategi.

Google kan dock inte hålla fast vid det och förvandlade det som finns kvar av dessa mediebutiker till fristående egenskaper. Tidningskiosk/Magazines stängdes ner till förmån för Google Nyheter under 2018. Google Music var tragiskt stängt för YouTube Music 2020. Play Movies har varit på väg utanför dörren sedan Google TV lanserades 2020, och nu säljer Play Butik bara den obekväma kombinationen av appar och böcker.

Play Movies & TV blir inte lika ren av dödsfall som andra Google Play-märken. I motsats till sitt namn hanterar Google TV även filmuppgifter på vissa plattformar, men det gör YouTube också, och Play Movies finns fortfarande för vissa plattformar och länder. Google har en supportsida beskriver dess definitivt inte-dysfunktionella videoappsortiment, och visar vilka av dess tre konkurrerande varumärken som är tillgängliga på specifika plattformar. Telefoner har tydligen fortfarande YouTube, Play Movies & TV och Google TV, beroende på ditt land. På webben kan du fortfarande välja från Google Play eller YouTube.

Smarta TV-apparater är superkomplicerade: På tredjepartsplattformar som Roku måste du använda YouTube-appen. Google tillhandahåller inte en Google TV-app för Android TV; istället måste du fortfarande använda appen Play Filmer och TV. Google har en ny gaffel för Android TV, även kallad “Google TV” (detta är ett helt operativsystem), som integrerar Google TV tjänsten in i operativsystemet. Den sortens förklarar varför Android TV inte har en Google TV-app.

Att ensidigt ersätta allt med Googles starkaste medieinnehållsvarumärke – YouTube – skulle vara mest vettigt, men rättighetsförhandlingar skulle komplicera det. Google Play Movies & TV erbjuder köp i 117 länder, medan YouTube endast har gjort erbjudanden för att erbjuda köp i 46 länder. Det finns också redan en tjänst som heter “YouTube TV”, men det är en kabel-TV-ersättning.

#Google #Play #Filmer #och #ersätts #på #Android #och #iOS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *