Hur Mike Trout figurerar i fantasyfotbollskampen mellan Tommy Pham och Joc Pederson

Hur Mike Trout figurerar i fantasyfotbollskampen mellan Tommy Pham och Joc Pederson

BOSTON — As Tommy Pham gick mot dugout i slutet av slagträning tisdag, den Röda ytterspelare skrev autografer för några fans på vänsterfältslinjen på Fenway Park. När han var klar fortsatte han vidare mot dugouten. Där skrek ett fan “Joc förtjänade det!”

Pham stannade och skrev en autograf för fläkten.

Dagar efter Phams smäll av Giants ytterspelare Joc Pederson över en fantasyfotbollstvist, olyckan – där den nioåriga veteranen fick tre matchers avstängning och en hemlig böter — är fortfarande top of mind och drar nu till och med den bästa spelaren i baseboll in i kontroversen.

Hittills har Pederson och Pham båda delat med sig av sina versioner av berättelsen, och har inte riktigt motsagt varandra om de grundläggande fakta; det är tolkningen av ligans regler och omfattningen av den upplevda respektlösheten som Pederson visat mot Pham som tycks stå i diskussionen. Ändå kände Pham att hans sida av tvisten inte har blivit helt luftad.

“Joc gav ut halva historien, det gillar jag inte,” sa Pham kort innan de röda tisdagens match på Fenway Park.

Men Pham tillade att oavsett hur situationen har utvecklats, kunde fantasyligans kommissarie ha satt stopp för allt, tidigt, genom att flytta en del av skulden till den mest namngivna kommissionären inom alla sporter, fantasier eller annat: Mike Trout.

“Trout gjorde ett fruktansvärt jobb, man,” sa Pham med antydan av ett leende. “Trout är den sämsta kommissionären inom fantasysport. För han lät mycket skit fortsätta och han kunde ha löst allt.

Pham verkade något sympatisk mot Trout, men insåg åtminstone att han inte ville ha jobbet i första hand.

“Ingen ville bli kommissarie, jag ville inte bli den jävla kommissarien. Jag har annat att göra. Han ville inte göra det; vi sätter den på honom. Det var liksom vårt fel också, eftersom vi gjorde honom till kommissarie, sa Pham.

Trout avböjde att kommentera att vara kommissarie för ligan The Athletic Tisdag eftermiddag, innan Phams uttalanden om sin roll.

En del av anledningen till att incidenten gav genklang under helgen trots den ofta korta uppmärksamheten i det offentliga samtalet var de oerhört djupgående argumenten som Pederson förde fram när han försvarade hans rosterrörelser och användningen av ligans skadade lista. Enligt Pederson anklagade Pham Pederson för fusk eftersom han “gömde spelare på min bänk.” Pederson sa att han kollade upp reglerna som ligan använde och trodde att han hade rätt, och att Pham gjorde samma sak med en spelare i sitt eget lag, 49ers back Jeff Wilson Jr. Oenighet uppstod om en grupptext för ligan , vilket, sa källor, inkluderar MLB spelare från flera lag inklusive Manny Machado, Erik Hosmer och Mike Moustakasoch hade ett initialt inköp på $10 000.

Pham sa också att Pederson sa en del “respektlöst skit” om sitt tidigare lag Padres, i ett textmeddelande. Efter den sista matchen i Giants-Reds-serien visade Pederson reportrar en GIF som han hade skickat till ligans textkedja och hånade Phams tidigare lag, Padres.

Pham sa i tisdags att Pederson faktiskt hade skickat “Några. Det fanns mer än en, och jag fick skärmdumpar för att bevisa det. Han skickade mer än några sms eller skämt riktade mot mig eller Padres. Det var bara en. Det var fyra eller fem.” Pham sa att flera medlemmar i fantasyligan nådde ut till honom som stöd: “De vet vad som händer”, sa han.

Han stod också fast vid sin tolkning av ligans IR-regler.

“Vi hade regler för IR, vet du?” sa Pham. “Jag känner till ESPNs appregler, vi hade våra egna individuella regler.”

Förutom skämt som Pham inte uppskattade, noterade han också att pengarna var ett stort problem. Det var inte bara det första inköpet på $10 000, utan den som kom sist i 12-lagsligan tvingades betala ytterligare $10 000. Pham hoppade ur ligan i mitten av säsongen och noterade att han var på andra plats när han lämnade ligan.

“Jag såg på det som om han jävlade med mina pengar tillsammans med respektlösheten”, sa Pham på lördagsmorgonen efter att hans tre matchers avstängning tillkännagavs.

En tidigare lagkamrat sa att Pham, från Las Vegas, menar allvar med sin fantasifotboll. Han uppskattade inte heller hur Pederson agerade i ligan.

“Tommy pratade om det så mycket att jag trodde att Joc var en lagkamrat”, skämtade spelaren, som sa att han tyckte om att ha Pham som lagkamrat.

Vid ett tillfälle förra året skrev Pham i sms-kedjan att nästa gång han såg Pederson skulle han ge honom en “hallicksmäll”.

Pham var bra för sitt ord. På vänster fält på Great American Ball Park under Reds slagträning i fredags, närmade han sig en skolös Pederson.

“Jag sa, ‘Jag glömde inte bort den där skiten’,” sa Pham. “Och jag gick fram till honom och slog honom.”

Spelare sprang ut ur dugouts och bullpens omedelbart. En Giants pitcher var tvungen att hållas fast. Pham, som utmanade Padres’ Luke Voit till en fight tidigare den här säsongen efter att Voit gav Reds catcher en hjärnskakning, stod redo att ta sig an alla som ville slåss.

Major League Baseball kontaktade de röda nästan omedelbart, säger källor. Jättarna var också snabbt i kontakt med ligakontoret.

San Francisco bad att de röda skulle dra Pham från laguppställningen. De röda höll inte med från början, vilket gjorde Giants-tjänstemän och de på Major League Baseball-kontoret upprörda, enligt flera källor.

Om Pham skulle sitta ute på fredag, ville de röda att matchen skulle räknas som en del av hans eventuella avstängning. Major League Baseball erbjöd inte det initialt, och beordrade de röda att dra Pham från lineupen utan några garantier.

Spelet var ursprungligen planerat att starta 18:40, men det försenades med mer än två timmar av regn. Ungefär en halvtimme innan matchen så småningom startade, efter ett samtal från Major League Baseball Players’ Association till Pham, gick Reds ytterspelare med på att inte spela den kvällen. Han blev till sist avstängd i tre matcher, med fredagens match inkluderad i totalen.

Giants var omedvetna om att Pham hade bugat sig förrän cirka 10 minuter före matchstart. Varje tränare skickade till en början ut en tränare för att byta laguppställningskort, men domaren Hunter Wendelstedt bad båda tränarna att komma och byta kort. Konstigt nog var det under det utbytet som Reds manager David Bell märkte att Giants inte hade placerat vänsterhänt reliever Jake McGee på kortet, vilket gör honom olämplig att spela i spelet; McGee hade aktiverats från skadelistan före matchen. När Giants kallade in McGee för att slå in åttondelen, påpekade Bell McGees frånvaro från laguppställningskortet som byttes ut innan matchen, vilket krävde att Giants skulle syna in José Álvarez istället med de röda som leder med 3-1. Álvarez gav upp två runs och de röda vann med 5-1.

Dagen efter meddelades Phams avstängning och Pham pratade med media om vad som hände.

“Igår slog jag Joc,” sa Pham i sin vanliga sakliga ton. “Han gjorde en skit som jag inte accepterar. Så jag var tvungen att ta itu med det.”

Pham talade i flera minuter den morgonen, förklarade sina problem med Pederson, pratade om fantasy fotbollsligan och uttryckte sin uppskattning för lagets stöd.

Efter att ha hållit rätt, gick Pham för att ta lite slagträning. När han gick ut ur klubbhuset till vaddburen, gick han förbi Moustakas skåp och sa, “gå och sopa de här jävlarna!”

De röda vann den dagen, men blåste en sen ledning nästa dag och missade knappt loppet utan Pham, som har slagit trea i varje match han har startat den här säsongen.

Pham var ursprungligen tillbaka i laguppställningen på tisdagen för de rödas vinst med 2-1 över Red Sox, men kände täthet i sin vänstra vad under tidig slagträning. Han blev så småningom repad. Pham sa att det var mer av ett proaktivt drag för att undvika ytterligare missad tid.

Förutom det, sa han, mådde han bra.

“Min kropp är bra. Jag är jättebra”, sa han innan han höll upp kroppsdelen som har varit föremål för så mycket uppmärksamhet. “Hand är bra.”

(Översta bilden av Pham: Charles LeClaire / USA TODAY)

.
#Hur #Mike #Trout #figurerar #fantasyfotbollskampen #mellan #Tommy #Pham #och #Joc #Pederson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *