Ingen dom ännu i Depp-Heard-rättegången;  juryn återvänder onsdag - Court TV

Ingen dom ännu i Depp-Heard-rättegången; juryn återvänder onsdag – Court TV

Av DENISE LAVOIE Associated Press

FAIRFAX, Va. (AP) — En jury avslutade en andra dag av överläggningar på tisdagen utan att nå en dom i förtalsanspråk från Johnny Depp och ex-frun Amber Heard över deras flyktiga och olyckliga äktenskap.

HÖJDPUNKTER FÖR DAGLIGT PROV

DAG 25 – 31/5/22

Den civila juryn på sju personer hörde avslutande argument på fredagen och övervägde i cirka två timmar innan de åkte till den långa Memorial Day-helgen. Jurymedlemmar diskuterade sedan ytterligare sju timmar på tisdagen. De är planerade att återuppta överläggningarna på onsdag i Fairfax County Circuit Court.

Depp stämmer Heard på 50 miljoner dollaroch anklagar henne för att förtala honom med en 2018 op-ed skrev hon beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet”. Heard lämnade in ett motkrav på 100 miljoner dollar mot stjärnan “Pirates of the Caribbean” efter att hans advokat kallade hennes anklagelser för en bluff. Var och en anklagar den andra för att förstöra deras karriär.

Skådespelaren Johnny Depp vinkar till anhängare när han lämnar Fairfax County Courthouse fredagen den 27 maj 2022 i Fairfax, Virginia. En jury hörde slutargumenten i Johnny Depps uppmärksammade förtalsprocess mot ex-fru Amber Heard. Advokater för Johnny Depp och Amber Heard framförde sina avslutande argument inför en jury i Virginia i Depps civilrättsliga process mot hans ex-fru.(AP Photo/Craig Hudson)

Vittnesmål under den sex veckor långa rättegången innehöll en litania av kusliga detaljer om deras korta äktenskap. Heard vittnade om att Depp fysiskt eller sexuellt övergrepp henne mer än ett dussin gånger. Under sitt vittnesmål vittnade Depp om att han aldrig slagit Heard, att hon kokat ihop anklagelserna om övergrepp och att det var hon som fysiskt attackerade honom flera gånger.

Under de avslutande argumenten sa båda sidor till juryn att en dom till deras fördel skulle ge deras klienter livet tillbaka.

LÄS MER: Johnny Depp v. Amber Heard Daily Trial Highlights

På tisdagen bad Depps advokater domare Penney Azcarate att instruera juryn att bortse från en del av slutargumentet från Heards advokat.

I sin skriftliga motion sa Depps advokater att Heards advokat sa till juryn att dess beslut i fallet skulle skicka ett meddelande till “alla offer för övergrepp i hemmet överallt.” Heard-advokaten Benjamin Rottenborn sa till juryn att en dom mot Heard “sänder ett meddelande om att oavsett vad du gör som ett offer för övergrepp måste du alltid göra mer.”

“Oavsett hur ärlig du är om dina egna ofullkomligheter och dina egna brister i ett förhållande, måste du vara perfekt för att folk ska tro dig. Skicka inte det meddelandet”, sa Rottenborn.

Depps advokater hävdade att Rottenborns argument felaktigt bad juryn att fokusera på ett större socialt mål än det fall de ombeds avgöra.

Skådespelerskan Amber Heard lämnar Fairfax County Courthouse fredagen den 27 maj 2022 i Fairfax, Va. En jury hörde slutargumenten i Johnny Depps uppmärksammade förtalsprocess mot ex-fru Amber Heard. Advokater för Johnny Depp och Amber Heard framförde sina avslutande argument inför en jury i Virginia i Depps civilrättsliga process mot hans ex-fru.(AP Photo/Craig Hudson)

“Ett sådant argument från Ms. Heards ombud uppmanar felaktigt juryn att avgöra ärendet “baserat på passion och fördomar” och en specifik juryinstruktion är nödvändig för att bota detta oegentligheter, hävdade Depps advokater.

Domaren sa till Depps advokater i rätten att hon inte skulle acceptera motionen eftersom fallet är i juryns händer nu.

Ett PR-företag för Heard svarade inte omedelbart på en begäran om att få kommentera motionen.

För Court TV:s fullständiga täckning av Johnny Depp mot Amber Heard, besök:

www.courttv.com/johnny-depp-defamation-case/

#Ingen #dom #ännu #DeppHeardrättegången #juryn #återvänder #onsdag #Court

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *