Juryn finner både Amber Heard och Johnny Depp ansvariga för förtal

Juryn finner både Amber Heard och Johnny Depp ansvariga för förtal

Depp stämde Heard, hans ex-fru, för ärekränkning över en 2018-kommentar som hon skrev för The Washington Post där hon beskrev sig själv som en “offentlig person som representerar övergrepp i hemmet”. Även om Depp inte nämndes i artikeln, hävdar han att det kostade honom lukrativa skådespelarroller. Heard kontrade sin före detta make för ärekränkning på grund av uttalanden Depps advokat gjorde om hennes påståenden om övergrepp.

Juryn fann att Heard förtalade Depp i tre separata uttalanden i The Washington Post, och att Depp förtalade Heard med ett uttalande som hans advokat gjorde.

Juryn tilldelade Depp 10 miljoner dollar i skadestånd och 5 miljoner dollar i straffskadestånd. Juryn tilldelade Heard 2 miljoner dollar i skadestånd och inga pengar för straffskadestånd.

Depp begärde 50 miljoner dollar i skadestånd och Heard begärde 100 miljoner dollar. Skadeståndet i delstaten Virginia är begränsat till $350 000, så domaren reducerade det straffbara skadeståndet till det beloppet.

Domen är en “enorm” juridisk seger för Depp och ett förnekande av Heard, enligt CNN:s juridiska analytiker Joey Jackson.

“Det är en enorm seger,” sa Jackson. “Vad han var tvungen att övervinna var en första tilläggsfråga som är att vi alla har rätt att uttrycka våra tankar och åsikter. Vad de (jurymedlemmarna) sa var att, ja, du har rätt till första tillägg om du inte säger något som är falsk som skadar någons rykte och orsakar skada för dem i deras bransch.”

David Shane, talesman för Heard, sa att hon planerar att överklaga domen.

Depp och Heard reagerar på domen

Heard höll blicken nere i rättssalen när domen lästes upp. Depp var inte närvarande i rätten, men släppte en påstående som delvis sa “juryn gav mig mitt liv tillbaka.”

“Ända från början var målet med att föra det här fallet att avslöja sanningen, oavsett utgången. Att tala sanning var något som jag var skyldig mina barn och till alla dem som har varit orubbliga i sitt stöd till mig”, han sa. “Jag känner mig ifred när jag vet att jag äntligen har uppnått det.”

Depps advokater tackade på onsdagen juryn och sa att “det är dags att vända blad och se framåt.”

“Vi är tacksamma, så tacksamma, till juryn för deras noggranna överläggning, till domaren och domstolens personal som har ägnat enormt mycket tid och resurser åt det här fallet”, sa advokaten Camille Vasquez till reportrar utanför domstolen.

Hört sagt i en påstående hon är “hjärtkrossad” över domen.
Amber Heard kramar om sin advokat Elaine Bredehoft efter domen.

“Den besvikelse jag känner idag är bortom ord. Jag är hjärtbruten över att berget av bevis fortfarande inte var tillräckligt för att stå upp mot min exmakes oproportionerliga makt, inflytande och inflytande”, sa Heard.

Depp och Heard träffades 2009 på inspelningen av deras film “The Rum Diary” och var gifta 2015-2016 innan de skilde sig.

Försöket

I hennes vittnesbörd, Heard sa att Depp var verbalt och fysiskt våldsamt under deras förhållande. Hon anklagade också Depp för sexuellt våld.
Depp hävdade det flera gånger på läktaren han har aldrig slagit en kvinnaförnekade Heards anklagelse om sexuellt utnyttjande och kallade sig själv en offer för inhemsk misshandel av Heard, vilket hon förnekar.
Amber Heard lämnar domstolen på onsdag.
Advokater för både Heard och Depp presenterade under rättegången fotografier och ljud- och videoinspelningar att göra sina ärenden. En expert, Laurel Anderson, en klinisk psykolog som arbetade med Depp och Heard 2015 som deras äktenskapsrådgivare, sa i ett vittnesmål som spelades den 14 april att parets förhållande hade vad hon karakteriserade som “ömsesidigt övergrepp”.
Under rättegången presenterade Depps team vittnen som inkluderade modellen Kate Moss, som han hade ett förhållande med tidigare, och Walter Hamada, chef för DC Films. (CNN och DC Films ägs båda av Warner Bros. Discovery.)

Skådespelerskan Ellen Barkin och ett antal tidigare Depp-kollegor vittnade å Heards vägnar.

Heard hade avsevärt färre röstsupportrar än Depp i underhållningsbranschen och i och runt tingshuset.

.
#Juryn #finner #både #Amber #Heard #och #Johnny #Depp #ansvariga #för #förtal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *