Madden hedrades med 2023 års videospelsomslag

Madden hedrades med 2023 års videospelsomslag

Som en hyllning till sin namne kommer omslaget till Madden NFL 23-videospelet att ha en person på sig: John Madden.

Madden, Hall of Fame-tränaren som dog den 28 december, kommer att finnas på omslaget till alla tre utgåvorna av årets spel, som släpps i augusti. Det är första gången på över två decennier som Madden kommer att vara fokuspunkten på omslaget, som har utvecklats mot att använda nuvarande idrottare.

“Vi funderade på årets match och vem som skulle gå på den; det blev nästan ett självklart svar,” sa Seann Graddy, exekutiv producent för Madden NFL, till ESPN. “Jag säger det för att vi verkligen ville fira Coach i produkten i år och vad han har betytt för oss under de 30 år som vi har använt hans namn i vårt spel.”

Madden sist var huvudomslagspersonen för 2000 års upplaga av spelet, som släpptes 1999. Han dök upp i en liten låda i de kommande fyra utgåvorna av spelet med sin signatur och All Madden-logotypen vid sidan av huvudspelet. coveratlet innan han försvann från omslaget till Madden NFL 06, som innehöll Philadelphia Eagles quarterback Donovan McNabb.

EA gick sedan över till att använda nuvarande idrottare för varje års omslag. Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes och Tampa Bay Buccaneers quarterback Tom Brady delade den förra året.

Graddy berättade för ESPN att det bara har diskuterats att sätta Madden på omslaget för årets match, men sa “Allt är möjligt, för att vara ärlig”, om att sätta den tidigare tränaren på omslaget i framtiden.

All Madden-omslaget – ett av de tre omslagen i år – påminner om originalet John Madden Football, som släpptes den 1 juni 1988. Det omslaget hade en ung, sandhårig Madden som höll i en fotboll och gjorde ett hål genom en diagram av X och O på en svart tavla med spelets namn överst i rutan.

Omslaget till All Madden-utgåvan har en liknande ung Madden som håller i en fotboll som går igenom vad som verkar vara ett papper fullt av X och O. På sidan av omslaget, med vita bokstäver, står “Tack, Coach.”

Chuck Styles, en Philadelphia-baserad artist som har skapat exklusiva handelskort för Topps i sin Project70-release samt många verk som föreställer NBA-spelare, designade omslaget till All Madden-utgåvan.

De andra två omslagen, inte skapade av Styles, ser på Madden som en tränare och en sändare. Sändningsomslaget har Madden i en blå skjorta och slips som verkar rita på en telestrator, vilket han var känd för i sin karriär. Tränaromslaget har Madden, som tränade Oakland Raiders från 1969 till 1978, lyfts upp av sina spelare efter att ha slagit Minnesota Vikings i Super Bowl XI.

“Det som vi ville att alla skulle ta bort,” sa Graddy, “är att vi firar alla tre faserna av Coach Maddens typ av arv.”

Madden var fördjupad i spelet från början och krävde att det skulle vara 11-mot-11 och lämnade över sin gamla spelbok till spelutvecklare för att skapa mer realism. När spelet växte, ökade dess inflytande på spelarna. Många nuvarande NFL-spelare säger att Madden var en del av deras uppväxt – Detroit Lions defensiva back Jeff Okudah berättade för ESPN 2020 att han lärde sig fotboll genom att spela Madden – och det var alltid en stolt poäng för spelets namne.

“Det ger dig tillfredsställelsen att du gör något värdefullt”, sa Madden till ESPN 2021. “Du och alla inblandade lägger ner tid, och det fungerar och påverkar människor att inte bara njuta av spelet utan att kunna spela spelet.

“Det hjälper dem att bli bättre spelare. Och jag tror att det stämmer med gymnasiet, college och proffsen. Det finns en verklig tillfredsställelse att se när någon tar upp det.”

Även om många av spelfunktionerna för årets upplaga inte har tillkännagetts, sa Graddy att öppningsupplevelsen kommer att ha två versioner av Madden från 1970-talet som tränar mot varandra – en leder ett NFC All Madden-lag och en ett AFC All Madden-lag — vid gamla Oakland Coliseum.

“Det är bara en rolig fantasiupplevelse där det är Coach Madden vs. Coach Madden,” sa Graddy. “Med en callback från All Madden-lagen som han brukade skapa och som vi brukade ha i vårt spel, en blandning av både legendariska spelare och dagens spelare.

“Ärligt talat, tanken på varför vi ville ha Coach vs Coach är att vi vill att Coach ska vinna.”

Under den upplevelsen, sa Graddy, kommer det att finnas rader som uttalas av Madden varvat genom hela kommentaren om några av spelarna på All Madden-listorna.

Som en del av omslagsmeddelandet meddelade EA att dess donation på 5 miljoner dollar till John Madden Legacy Commitment to Education kommer att delas, med 2,5 miljoner dollar som går till ideella organisationer College Track, Girls Who Code, StreetCode Academy och Mission Bit för att stödja fem års programmering inom vetenskap, teknik, teknik, konst och matematik. De andra $2,5 miljonerna kommer att hjälpa till att skapa EA Madden-stipendiet, som kommer att samarbeta med United Negro College Fund för att tillhandahålla stipendier till studenter vid 12 Historically Black Colleges och Universities.

.
#Madden #hedrades #med #års #videospelsomslag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *