Rennsport: Allt vi vet hittills

Rennsport: Allt vi vet hittills

Sim-racingvärlden kommer snart att expandera, som en ny titel vid namn Rennsport kommer att landa 2023.

Ursprungligen tillkännagavs i april, företaget utvecklas RennsportCompetition Company GmbH, höll ett sim-racing-toppmöte i sitt hemland München för att utveckla exakt vad Rennsport är – och är inte – samt erbjuder chansen för esportpersonligheter att uppleva titeln själva.

Competition Company leds av VD Morris Hebecker. Namnet kanske inte är bekant, men Hebecker är också VD för Morphicon, ett förlag som är engagerat i titlar som bl.a. ArmA II expansion Pilspets. Som utvecklare har CC cirka 45 anställda.

Vilka plattformar kommer Rennsport Stöd?

Rennsport kommer att vara ett PC-racingspel. Även om CC inte specifikt utesluter konsoler vid denna tidpunkt och beskriver det i jobbannonser som “x-plattform”, är faktum att mycket av det som är planerat för Rennsport är helt enkelt lättare att utföra på PC.

Som sagt, titeln är utvecklad med Unreal Engine 5. UE5 kommer att användas för spelets grafik, medan CC kommer att köra en anpassad fysikmotor under den, med Monster Truck Championship huvudprogrammeraren Krzysztof Szczech som flyttar från Teyon till samma roll på CC.

Vad är temat för Rennsport?

Själva namnet – det tyska ordet för “racing” – ger inga speciella ledtrådar för titelns tema. Men spelets initiala lanseringsmaterial beskrev det som ett “ultrarealistiskt racingspel” och hängde starkt på två GT3-racingbilar: BMW M4 GT3 och Porsche 911 GT3 R. Det inkluderar den första spelvideon någonsin, från alfabygget :

Även om det kan låta mycket som Assetto Corsa Competizione, introducerade toppmötet också en tredje bil i blandningen i form av Porsches Mission R-koncept. Det tyder på att GT3-racing kanske inte är det enda fokus för fordonsutbudet.

Bilar och banor?

Som du ser ovan har den nuvarande konstruktionen Hockenheimring-kretsen. Toppuppbyggnaden inkluderade en bana som inte är särskilt känd som en GT3-racingbana: Goodwood’s Hillclimb.

Detta kan vara kopplat till det faktum att CC planerar att lägga upp Rennsport riggar på Festival of Speed ​​i sommar, men det är en intressant bana att ha vid en storslagen avtäckning.

För närvarande ingår bara de två Porsche-modellerna och BMW:n, men det är bara i denna Alpha-konstruktion. Vi hörs mer i sinom tid.

Nyckelfunktioner

VR-stöd bör vara tillgängligt direkt, och CC arbetar med Epic Games för att göra trippelskärmsstöd möjligt – med hänvisning till ett problem med UE5 som begränsar det. Dynamisk tid på dygnet och väder ser ut att missa startfönstret, men dynamiska banytor bör landa i tid.

En sak som Rennsport kommer att fokusera på särskilt är e-sport. Det finns planer på att ha ett rankningssystem för förarförmåga och sportsmannaanda, liknande vissa andra titlar, och CC har samarbetat med ESL Gaming GmbH — känt för sina Slagfält, Counter-Strike, DOTAoch World of Tanks turneringar — i väntan på större organiserade evenemang.

Det finns ytterligare två viktiga aspekter Rennsport. Den första är att, typ RaceRoom Racing Experience, CC planerar att det ska vara gratis att spela. Det betyder att den kommer att bestå av ett kärnpaket av banor och bilar som kommer gratis, med spelaren som kan köpa tillägg som de vill.

Men det finns också planer på att den dörren ska svänga åt båda hållen och låta spelare sälja innehåll också – även om hur det kommer att fungera är ett mysterium för närvarande.

“Digitalt ägande”

I princip varje bil i Rennsport kommer att ha sitt eget unika elektroniska fordonsidentifikationsnummer (VIN) precis som verkliga bilar har. Det betyder att varje bil kommer att skilja sig från de många andra liknande den, och bära med sig sin egen historia. Spelare kommer också att kunna skapa fordon med hjälp av spelmoddar.

Du kan sedan sälja dina bilar till andra spelare via en ospecificerad marknadsplats, även om CC ännu inte har identifierat tekniken som kommer att underbygga transaktionerna. Även om dessa föremål per definition skulle vara icke-fungibla, är Hebecker stenhård på det Rennsport är “inte ett ****ing NFT-spel”.

En offentlig beta kommer att finnas tillgänglig senare under 2022, med en öppen beta 2023 innan ett lanseringsfönster sent 23. Spelare kommer också att kunna prova titeln på Goodwood Festival of Speed ​​2022, och Rennsport arrangerar en roadshow för spelet – till synes på destinationer runt om i Tyskland – just nu.

#Rennsport #Allt #vet #hittills

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *