Star Wars rollbesättning, fans visar stöd för Moses Ingram efter rasistiska meddelanden

Star Wars rollbesättning, fans visar stöd för Moses Ingram efter rasistiska meddelanden

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Star Wars-filmserien, dess skådespelare och fans uttalar sig till stöd för skådespelaren Moses Ingram, som sa att hon var måltavla av en våg av rasistiska övergrepp online för sin roll i den nya “Obi-Wan Kenobi”-serien.

När Ingram gjorde sin debut som karaktären av Reva Sevander – en av Darth Vaders inkvisitorer med uppgift att jaga Jedi – i den efterlängtade Disney Plus-showen i fredags beskrev stjärnan en ström av hotfulla och rasistiska meddelanden på Instagram. En sa att hennes “dagar är räknade”. En annan stämplade henne som en “mångfaldsanställning”. Andra meddelanden använde n-ordet.

Moses Ingrams obönhörliga resa från West Baltimore till Hollywood

Ewan McGregor blev den senaste motspelaren som uttryckte sitt stöd och sa att han var “illamående” av hur Ingram behandlades och sa att meddelandena var “hemska”. Han ringde Ingram – som också har medverkat i “The Queen’s Gambit”, ett av Netflix högst rankade program genom tiderna – en “briljant skådespelare.”

“Jag vill bara säga som den ledande skådespelaren i serien, som exekutiv producent i serien, att vi står med Moses”, sa han i en video som lades upp på Star Wars Twitter-konto som sedan har setts över 5 miljoner gånger.

“Vi älskar Moses, och om du skickar mobbningsmeddelanden till henne är du inget Star Wars-fan i mina ögon”, sa han.

McGregors stöd kom efter att Star Wars-serien riktade sig till dem som trakasserade stjärnan. “Vi är stolta över att välkomna Moses Ingram till Star Wars-familjen,” twittrade franchisen på tisdagen och tillade att producenterna var “exalterade över att Revas historia ska utvecklas.”

“Om någon tänker få henne att känna sig ovälkommen på något sätt har vi bara en sak att säga: vi gör motstånd.” tweeten läste.

Ingram tog till sina Instagram Stories för att beskriva övergreppen förra veckan och sa att hon kände att “det finns inget som någon kan göra för att stoppa detta hat” och att kommentarerna väcker tvivel på sig själv. “Jag ifrågasätter mitt syfte med att ens vara här framför dig och säga att det här händer,” sa hon i videon, som inte längre är synlig eftersom Instagram Stories upphör efter 24 timmar.

“Jag tror att det som stör mig är den här känslan som jag har haft inom mig – som ingen har berättat för mig – men den här känslan av att jag bara måste hålla käften och ta den. Att jag bara måste flina och stå ut med det. Och jag är inte byggd så, sa Ingram när hon tackade sina fans för att de stöttade henne.

På sociala medier använde många hashtaggen #WeLoveYouMosesIngram för att dela sin beundran för 29-åringen, som de kallade “begåvad” och “en ikon.”

Star Wars, som länge har brottats med frågor om ras och kön, har lovat att öka mångfalden i sin rollbesättning mitt i motreaktioner.

De svarta brittiska skådespelarna John Boyega och Thandiwe Newton och den kenyanska mexikanska skådespelaren Lupita Nyong’o har alla tagit sig in i Star Wars-universumet de senaste åren. Kelly Marie Tran, som blev den första asiatiska amerikanska skådespelerskan att få en stor Star Wars-roll, sa att hon också var måltavla av troll på sociala medier och tog bort alla hennes Instagram-inlägg 2018 – vilket ledde till spekulationer om att övergreppen hon utsattes för online var katalysatorn.

Kelly Marie Tran tog bort sina Instagram-inlägg. Är det kopplat till trakasserier av Star Wars-skådespelerskor?

Ta upp flytten i en intervju med Hollywood Reporter förra året, sa Tran hon bestämde sig för att internet inte var “bra för min mentala hälsa. Jag tänker uppenbarligen lämna det här.’”

Och Boyega, som berättade för tidningen GQ han utsattes för dödshot under sin tid som före detta stormtrooper Finn, höll ett passionerat tal inför tusentals vid en enorm protest mot Black Lives Matter i Londons Hyde Park 2020 efter George Floyds död.

“Jag behöver att du förstår hur smärtsamt det är att påminnas varje dag om att ditt lopp inte betyder någonting”, sa skådespelaren innan han sa till folkmassorna runt honom, “Jag vet inte om jag kommer att göra en karriär efter det här.”


#Star #Wars #rollbesättning #fans #visar #stöd #för #Moses #Ingram #efter #rasistiska #meddelanden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *