Volvo kommer att använda Epics Unreal Engine för att skapa "fotorealistisk" grafik i sina elbilar

Volvo kommer att använda Epics Unreal Engine för att skapa “fotorealistisk” grafik i sina elbilar

Volvo kommer att vara den senaste biltillverkaren att utnyttja den grafiska skickligheten hos Epic Games Unreal Engine. Den svenska biltillverkaren sa att den kommer att samarbeta med Fortnite skapare för att ta med “fotorealistisk visualisering” i sin nästa generation av elfordon.

Kärnan i Volvo/Epic-partnerskapet kommer att vara “mänskliga-maskingränssnittet” (HMI), som, i samband med fordonsägande, är ett annat sätt att beskriva hur bilägare interagerar med sina fordons programvara. Volvo säger att Epic kommer att hjälpa till att bygga en plattform där biltillverkarens ingenjörer kan designa mjukvara som kommer att förbättra HMI samtidigt som de bibehåller säkerhetsnivåer som Volvo har satsat mycket på sitt rykte på.

“Den här tekniken ger oss förmågan att skapa lyhörd, riktigt högkvalitativ bild som vi kan leka med och lagra information, skapa realistiska representationer när det behövs, alla sådana saker”, säger Thomas Stovicek, chef för användarupplevelse på Volvo Bilar. “Så det handlar verkligen om att skapa nästa generations HMI för våra kunder.”

Bild: Volvo

Säkerhet kommer att vara en central aspekt av det nya partnerskapet, sa Stovicek. Under åren har företaget byggt upp sitt rykte på säkerhet och udda design, och dagens tillkännagivande är tänkt att understryka det. Helst vill Volvo använda Unreal Engine för att återge vad fordonets externa sensorer, som kamera, radar och snart lidar, ser utanför bilen för förare utan att vara “överväldigande”, sa han och tillade: “Det kan vara svårt. att bearbeta.”

Andra bitar av information, som navigering och batteritid samt presentationen av den informationen, som ljus, färg och rörlig grafik, kommer att förbättras tack vare samarbetet med Epic Gamers, sa Stovicek.

The Unreal Engine är Epics primära verktyg för att skapa realistisk 3D-grafik, som först visades upp i 1998 års förstapersonsskjutare Overklig. Sedan dess har det använts i en mängd olika spelgenrer och har sett adoption av andra industrier, framför allt film- och tv-industrin.

Bilindustrin är ett särskilt attraktivt mål för Epic Games, mest för att bilar är lättare att realistiskt rendera än människor. (Vilket också talar om populariteten och spridningen av racingspel.) Senast sa Epic att det skulle samarbeta med GMC för att leverera HMI-mjukvara för 2022 Hummer EV pickup.

Bild: Volvo

Men Epic har blivit allt mer intresserad av bilindustrin. Logiken är enkel: moderna bilar är främst designade med hjälp av programvara och har mängder av inbyggda datorer som förlitar sig på pekskärmar och digitala gränssnitt för att driva infotainmentcenter. Och Unreal Engine är en fantastisk plattform för att bygga mjukvara, så varför inte lägga den programvaran i bilar?

“Det blev väldigt attraktivt med den nya hårdvaran som kommer in i bilar, att tänka på bilen som en ytterligare plattform som vi borde känna igen,” sa Heiko Wenczel, chef för Epic Games’ Detroit-labb, vara att “ur ett HMI-perspektiv, från en engagemangspunkt, från vilka spelfunktioner faktiskt kan ge användarupplevelserna inuti bilen.”

Varken Volvo eller Epic skulle säga vilka fordon som kommer att vara de första med programvara som tillhandahålls av Unreal Engine eller vilken typ av tidslinje kunder ska förvänta sig att se dessa funktioner rullas ut till den bredare Volvoflottan.

Volvo sa att de planerar att sälja 600 000 elbilar i mitten av decenniet och kommer att bygga en batteritillverkningsanläggning i Europa till 2026. Företaget har sagt att det samarbetar med den svenska partnern Northvolt om en ny generation batterier med högre energitäthet utformade för att vara integrerad som ett strukturellt element i fordonet. De nya batterierna, som kommer efter 2025, kommer att möjliggöra ett längre körintervall mellan laddningarna — upp till 625 miles (1 006 kilometer) — och mycket snabbare laddningstider.

Volvo tar också med mjukvaruutveckling internt som ett sätt att påskynda distributionen av nya uppdateringar till företagets flotta eller rätta till buggar i systemet. Det nya operativsystemet, som kommer att heta VolvoCars.OS, kommer att driva företagets nästa generation av elfordon och möjliggöra oövervakad körning på motorvägar.

Bild: Volvo

Det nya operativsystemet kommer att fungera som ett “paraplysystem” för alla underliggande system som fungerar i fordonet, inklusive Android Automotive OS, Blackberrys QNX, Linux och AUTOSAR. Företaget sa att dess nya arkitektur kommer att innehålla en kärndator som består av två system-on-a-chip från Nvidia. Inledningsvis kommer den ena att fokusera på centrala körfunktioner och den andra på semi-autonoma funktioner och mer avancerade funktioner. I framtiden hoppas Volvo kunna syntetisera de två datorerna till ett system för effektivare bearbetning.

I slutändan vill Volvo ha Epic Games hjälp med att modernisera sin nästa generations fordon, samtidigt som man erkänner att funktionsuppsvällning är ett verkligt problem. Mycket skarpare renderingar, rikare färger och helt nya 3D-animationer kommer naturligtvis att inkluderas. Men allt som distraherar föraren kommer inte att vara en del av paketet.

“Ingenting är borta från bordet för oss,” sa Stovicek. “Men det som är viktigt för oss är naturligtvis att vi introducerar det vid rätt tidpunkt samtidigt som vi ser till att vi har en säker körupplevelse och att vi inte distraherar föraren på fel sätt.”

#Volvo #kommer #att #använda #Epics #Unreal #Engine #för #att #skapa #fotorealistisk #grafik #sina #elbilar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *