Buick Wildcat EV Concept (2022)

Buick Wildcat EV Concept (2022)

Buick Wildcat EV Concept

Buick presenterade Wildcat EV-konceptet – en uttrycksfull vision av varumärkets nya designriktning när det övergår till en helelektrisk framtid.

Wildcat utvecklades för att förmedla det helt nya designspråket som kommer att påverka Buicks produktionsmodeller under överskådlig framtid. Buicks nya tri-shield-logotyp, monterad på framträdande plats på karossen fram och bak, symboliserar designförvandlingen och nya produktionsmodeller kommer att bära den från och med nästa år.

“Wildcat EV-konceptet representerar den verkliga designframtiden för varumärket”, säger Sharon Gauci, verkställande direktör, Global Buick och GMC Design. “Buick har alltid sett framåt och det här uttrycket är en glimt av vart vi är på väg, och den optimism vi har för en elektrisk framtids gränslösa möjligheter.”

Wildcat EV-konceptet introducerar också ett nytt, uttrycksfullt ansikte för Buick, som kännetecknas av ett djärvt, framåtlutande frontutseende som har en lågt monterad, trapetsformad grill. Skarp, högt monterad och horisontell bockformad belysning flankerar fordonet, medan grillens ytterkanter rymmer primär belysning. Ljuselementen är konfigurerade för att skapa en unik välkomstkoreografi när föraren närmar sig.

Vidare har fordonet – en 2+2 coupé – en kraftfull, uttrycksfull närvaro, med en helt ny, tillbakalutad proportion kompletterad med en låg, bred hållning. Vindrutan sveper sig runt och flyter in i sidoglaset, som avsmalnar dramatiskt med den snabba taklinjen för att accentuera den aggressiva profilen.

2022 Buick Wildcat EV Concept

“Från alla vinklar ser fordonet ut att vara redo att kasta sig”, säger Bob Boniface, chef för Global Buick Design. “Det är resultatet av noggrann uppmärksamhet på proportionerna och den skulpturala skönheten som härrör från skärningspunkten mellan former, inte linjer.”

Ytterligare exteriördesignhöjdpunkter inkluderar:

  • Distinkta semi-svängdörrar för enkel in- och urstigning.
  • Unik aluminiumklädsel som ser ut att flyta sömlöst in i de inre sätesstrukturerna.
  • Mikro-LED-ljusteknik och tunnstrålande projektorlinser för frontbelysningen.
  • Bladliknande baklyktor inbäddade i takets segelpaneler, som kulminerar i horisontella lampor i bockstil som ekar den främre belysningssignaturen.
  • En extern “laddningsstatus”-indikator synlig i det yttre halvkombiglaset.
  • Jet Age-inspirerade 18-ekrade “turbin”-hjul.

“Ju mer du tittar på Wildcat EV-konceptet, desto mer avslöjar detaljerna sig”, sa Boniface. “Dess tidlösa proportioner erkänner varumärkets rika designarv, medan vår senaste teknik tar dig framåt.”

En blandning av modernitet och värme

Inuti har Buick Wildcat EV-konceptets kabin en inre glöd som är inbjudande och tröstande, allt samtidigt som den integrerar ny teknik designad för att göra körupplevelsen roligare.

“Det är ett utrymme som är avsett att slå ett känslomässigt ackord”, säger Therese Pinazzo, Buicks exteriör- och inredningschef. “Det definieras av enkla, graciösa former som förmedlar balans, harmoni och en känsla av värme.”

2+2-konfigurationen, som avgränsas av en framträdande konsol som sträcker sig från basen av instrumentpanelen till den bakre sittdelen, använder unika grafik- och färgkontraster för att skapa uppfattningen av visuellt svävande element som är avsedda att accentuera kabinens lätta känsla och rymd.

Färg spelar en viktig roll för den värme och komfort som interiören förmedlar. Legato Green flyter genom kabinen och accentueras med borstad eller polerad aluminiumkant. Livliga orangea inslag, inklusive säkerhetsbälten, ger också visuell distinktion.

Ytterligare inredningselement inkluderar säten i sittbrunnsstil med fribärande nackstöd som ser ut att vara flytande och en lätt, platt ratt.

När det kommer till teknikintegration och interaktion med infotainment är en svepande pekskärm åtkomstpunkten på instrumentpanelen, tillsammans med en kompletterande skärm på konsolen.

Buick Wildcat EV-konceptet är byggt för att vara en plattform för futuristiska funktioner som artificiell intelligens, biometri och aromaterapi. Fordonet är utformat för att upptäcka en höjning av förarens hjärtfrekvens och automatiskt justera fordonsinställningarna för att lugna dem. Till exempel, när Zen Mode är aktiverat kommer det att dämpa kabinbelysningen, sprida lugnande aromaterapidofter och aktivera massagestolar.

Allt om konceptet är avsett att förmedla vad som är möjligt – i design, teknik och den transformativa upplevelsen av EV-mobilitet.

“Vi är på gränsen till verklig förändring, och det här konceptet är en påtaglig vision av det”, sa Gauci. “Det inviger nästa kapitel i Buicks designarv, när vi gör den avgörande övergången till vår helelektriska framtid.”

Wildcat: A Concept Legacy

I nästan 70 år har Wildcat-namnet varit reserverat för innovativa, progressiva Buick-konceptfordon som tänjer på gränserna för design och teknik. Liksom det nya Wildcat EV-konceptet, var den första Wildcat – som introducerades 1953 – ett utställningsfordon som förhandsvisade nästa generations Buick-design. Wildcat II och III-koncepten följde 1954 respektive 1955, och designen av alla övervakades av den legendariska chefsdesignern Harley Earl. 1985 debuterade ett annat Wildcat-koncept. Det var en futuristiskt utformad superbil med mittmotor och AWD utvecklad för att visa upp nya motorteknologier.

Buick Wildcat EV Concept (2022)

#Buick #Wildcat #Concept

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *