David Teppers fastighetsbolag ansöker om konkurs över Panthers övningsanläggning

David Teppers fastighetsbolag ansöker om konkurs över Panthers övningsanläggning

CHARLOTTE – Fastighetsbolaget som leds av Carolina Panthers ägare David Tepper har ansökt om konkurs, har Channel 9 bekräftat.

GT Real Estate Holdings sa att konkursen lämnades in i samband med det misslyckade övningsprojektet i Rock Hill.

Anmälan kommer efter uppsägning och hävning av projektets avtal med City of Rock Hill, som GTRE tillkännagav i april.

Byggandet av övningsanläggningen stoppades tidigare i år efter att Tepper Sports sa att staden inte betalade för offentlig infrastruktur.

GT Real Estate Holdings släppte följande uttalande om konkursansökan:

“Under de senaste veckorna har GTRE konfronterats med olika anspråk, vissa giltiga och andra inte, från leverantörer, entreprenörer och andra tredje parter, inklusive York County, SC. GTRE vidtar denna åtgärd för att säkerställa att legitima anspråk behandlas så rättvist och snabbt som möjligt under en domstolsövervakad process, och för att uppnå en ordnad och säker avveckling av projektet. GTRE avser att lösa sina legitima skyldigheter.”

Denna anmälan påverkar inte Tepper Sports, Panthers eller Charlotte FC, sa fastighetsbolaget. Konkursansökningarna listar 17 anspråk, allt från det huvudsakliga byggföretaget som söker 27 miljoner dollar till en inredningsarkitekt från Myers Park som söker 1 600 dollar.

En konkursadvokat som inte är associerad med det här fallet sa till Channel 9 att allmänheten borde förvänta sig att den nu nedlagda praktikanläggningens webbplats löses snabbare som ett resultat av denna ansökan.

“Det här är en process där jag tror att det kommer att hjälpa till att påskynda och vad projektet än kommer att vara, kommer fastigheter att vara, du vet, i framtiden,” sa John Woodman. “Detta kommer att hjälpa den processen åtminstone att starta mycket förr snarare än senare.”

Det är i nuläget oklart vad som kommer att hända med den halvbyggda träningsanläggningen.

York County lämnade in ett krav på 21 miljoner dollar från Teppers företag. En talesman för länet sa att det är för de förbättringar som gjorts på Mount Gallant Road. I domstolshandlingarna står det att Teppers företag bestrider kravet.

En talesperson för York County delade följande uttalande med Channel 9:

“I onsdags ansökte GT Real Estate Holdings LLC, (GTRE) om konkursskydd. GTRE är den enhet som hanterar förvärvet och byggandet av Carolina Panthers huvudkontor och övningsanläggning i York County på uppdrag av Carolina Panthers organisation och David Tepper.

“York County Government är listad som en av borgenärerna i konkursåtgärden. GTRE ingick ett avtal med York County om att uppgradera en del av Mt. Gallant Road, som gränsar till huvudkontoret/praktikanläggningens egendom. York County bidrog med 21 miljoner dollar till Mt. Gallant-projektet. Vi tror att dessa medel kommer att återbetalas i sin helhet med ränta, och länets skattebetalare är skyddade. Vi var förberedda på denna åtgärd och förväntar oss fullt ut ett positivt resultat för våra medborgare.”

Tepper, som tjänade miljarder på hedgefonder, är NFL:s rikaste ägare. Han har investerat mer än 175 miljoner dollar i anläggningen, som ligger cirka 40 km söder om lagets nuvarande stadion och huvudkontor i Charlotte.

GTRE meddelade till The Associated Press i ett uttalande sent på onsdagskvällen att det har påbörjat en domstolsledd finansiell omstruktureringsprocess i Delaware för att genomföra en ordnad avveckling av projektet.

GTRE meddelade också att de har fått ett åtagande om 20 miljoner dollar i finansiering från DT Sports Holding, LLC, med förbehåll för domstolsgodkännande, vilket kommer att göra det möjligt för företaget att finansiera en process för att hantera sina legitima borgenärsanspråk, samt att bevara, skydda och förbättra Rock Hill-platsen till förmån för alla intressenter.

City of Rock Hill planerar inte att göra ett uttalande förrän de har haft en chans att granska konkursansökan på torsdag, sa en talesperson för staden.

Konkursen avslutar en bitter fram och tillbaka offentlig oenighet mellan Tepper och staden Rock Hill.

Teppers företag sa att de förhandlade med staden i mer än ett år och varnade dem i mars att de hade 30 dagar på sig annars skulle Panthers dra sig ur. De sa i ett uttalande i april att det är “olyckligt att vissa nyligen bestämde sig för att genomföra en missriktad, destruktiv PR-kampanj för att dölja deras misslyckanden.”

Rock Hill-tjänstemän svarade på tillkännagivandet och sa att Panthers tillkännagivande var “vilseledande och felaktigt” och att de omfamnade Panthers, välkomnade deras högkvarter till South Carolina och “gjorde allt för att detta projekt skulle bli en framgång och inte har svikit någon av våra skyldigheter.”

“Det var och förblir vår avsikt att fortsätta förhandla i god tro samtidigt som vi skyddar våra skattebetalares intressen”, hade City of Rock Hill sagt. “De senaste veckorna har vi faktiskt försökt träffa Panthers vid ett flertal tillfällen utan resultat.”

Staden hävdade också att den hade uppfyllt alla skyldigheter som krävdes enligt avtalet, men kunde inte tillhandahålla Pantern obegränsade resurser och var tvungen att skydda skattebetalarna.

Panterns högkvarter och övningsanläggning hade förväntats vara färdigställda 2023.

Det är oklart om Tepper kommer att försöka bygga en annan praxis i framtiden och, i så fall, var det kommer att vara.

Associated Press bidrog till denna rapport.

(SE NEDAN: SC-guvernör McMaster uttrycker besvikelse när Panthers övningsanläggningsprojekt stannade i Rock Hill)


#David #Teppers #fastighetsbolag #ansöker #konkurs #över #Panthers #övningsanläggning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *