Det är okej om Pixel Watch bara klarar en dags batteritid

Det är okej om Pixel Watch bara klarar en dags batteritid

Medan Google bekräftade det förra månaden en Pixel Watch är på väg, det finns fortfarande mycket vi inte vet om enheten, som dess hårdvaruspecifikationer. Ryktet har dock surrat, och kärnan är att enheten påstås ha en funktion ett 300mAh batteri och Samsungs sista generationens bärbar processor. Den senaste rapporten från 9 till 5 Google hävdar att klockan kommer att få cirka 24 timmars batteritid på en enda laddning och att snabbladdning inte är med i mixen. Det kan vara frestande att gråta undergång och dysterhet, men om det går över? Dessa siffror är par för kursen.

Batteritiden är fortfarande en av de största utmaningarna för smartwatch-tillverkare. Försök att packa in ett större batteri för att få mer juice och sluta med en gigantisk klocka som utesluter alla med handleder. Försök att designa en smal och snygg klocka, så kommer du att få något som knappt håller hela arbetsdagen. Lägg till en skärm som alltid är på, en allt mer populär funktion, och sluta med ännu sämre batteritid. Försök att proppa i så många avancerade funktioner som möjligt och se hur snabbt det batteriet går från 100 till noll procent.

Det är en enorm börda för konsumenterna också. Om du vill spåra sömn är det ett måste att ha en smartklocka med tillräckligt lång batteritid och/eller snabbladdning. Detsamma gäller om du är en aktiv person som gör flera timmars GPS-aktivitet per dag. (Det är en anledning till att många maratonlöpare väljer en Garmin, Polar eller Coros framför en mer “avancerad” bärbar enhet.) Det är också en övervägande för folk som använder sina smartklockor för att ta emot samtal när de är på språng.

Fenix ​​7S har spektakulär batteritid… men den har också solcellsladdning, har ingen OLED-skärm och saknar mobilanslutning.
Foto av Victoria Song / The Verge

När du slår ihop alla dessa faktorer är Pixel Watch med 24 timmar på en enda laddning anständigt med dagens standarder. Jag har ännu inte testat en Wear OS-klocka som håller längre än en dag. Apple har fastnat för en uppskattad batteritid på 18 timmar för alla sina smartklockor – även om många modeller ger dig lite mer än så. Samsungs Tizen-klockor svävade ofta runt 24–48 timmar, medan Galaxy Watch 4 är ökänd för att falla ytterst kort av dess uppskattade 40-timmars batteritid. Samtidigt brukade Fitbit slå ut den ur parken när det gällde batteritid, men eftersom den har lagt till alltid-på-skärmar till sina senaste trackers, har det krympt till två till tre dagar med funktionen aktiverad.

Naturligtvis hittar du fitnessklockor med batteritid som överstiger en vecka – ibland till och med flera veckor. Jag har testat Garmin Forerunner 255 i över en vecka med ungefär fem timmars GPS-aktivitet, och jag har fortfarande 40 procent batteri kvar. Det beror dock på att den här klockan prioriterar träningsspårning, har en transflektiv skärm med låg effekt och inte har massor av “smarta” funktioner. Detta är i allmänhet fallet med multisport fitnessklockor.

Google Assistant på Samsung Galaxy Watch 4

Att aktivera Google Assistant på Galaxy Watch 4 gjorde klockans dystra batteritid ännu värre.
Foto av Victoria Song / The Verge

Du kan inte ha din tårta och äta den också – inte än. Just nu finns det ett omvänt förhållande mellan batteritid och funktioner på flaggskeppsklockor. Ju fler funktioner du vill ha, desto sämre blir batteritiden. Om du vill ha en alltid påslagen OLED-skärm måste du stå ut med frekvent laddning. Om du vill ha en digital assistent som kan triggas av ett wake word? Tyvärr, du måste vara uppmärksam på laddning. Om du vill spåra sömn på ett tillförlitligt sätt, kommer du att behöva ett kreativt laddningsschema.

Den bästa lösningen hittills har varit snabbladdning. Skulle ryktena stämma är det mest nedslående att snabbladdning inte finns på bordet. Återigen, detta är också relativt nytt för avancerade smartklockor. Fossil’s aktiverade det ett tag, men Fossil har också exakt en klocka som kan mobiliseras. (Och det är inte ens den senaste modellen.) Det tog Apple fram till 2021 att få riktig snabbladdning på Apple Watch Series 7. Det är inte möjligt på Galaxy Watch 4 heller. Chansen är stor att många smartwatch-ägare är ganska vana vid två timmars laddningstider, även om de inte är de mest nöjda med det.

Om – och det här är ett stort om – Pixel Watch kan klara sig 24 timmar med en alltid påslagen skärm aktiverad medan du lyssnar efter Assistant i bakgrunden, är det tillräckligt bra. Det är bara en “dålig” sak om Google misslyckas med att leverera en klocka som inte kan hålla en hel arbetsdag med ungefär en timmes GPS-aktivitet. Just nu vet vi bara inte eftersom vi inte har slutprodukten i våra händer. Tills vi gör det är det bäst att ta alla rykten om Pixel Watchs batteritid och prestanda med en stor nypa salt.

#Det #är #okej #Pixel #Watch #bara #klarar #dags #batteritid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *