Fins Tua slår tillbaka armstyrkekritiken

Fins Tua slår tillbaka armstyrkekritiken

MIAMI — Dolphins quarterback Tua Tagovailoa börjar svika sin vakt, sa huvudtränaren Mike McDaniel till reportrar efter lagets andra dag av obligatoriska minicamp på torsdag.

Tagovailoa avslutade ett par djupa passningar till bredmottagare Tyreek Hill — för 45 och 55 yards — och gjorde klart hur han kände sig om skepsisen angående hans upplevda armstyrka.

“Ja, om du har sett den tredje-till-sista spelningen vi hade – jag vet inte om jag kunde kasta bollen på planen fortfarande, men av mitt konto tror jag att det kan ha varit en touchdown för Tyreek ” sa han efter träningen. “Om inte, så gjorde vi två matcher efter det mot Tyreek. Så du vet, men du vill skriva ner något av det till sociala medier eller vilka butiker ni är med.”

En av de främsta kritikerna mot Tagovailoa sedan han gick in i ligan 2020 är hans upplevda förmåga att pressa bollen neråt; sedan sin rookiesäsong rankas han 30:e bland kvalificerade passningsspelare i genomsnittliga luftyards per försök på 7,13 yards.

Emellertid ledde Tagovailoa NFL i procentuell avslutning på passningar minst 25 yards nedåt, och fullbordade 50 % av dem – men han försökte bara 18 sådana pass, det näst färsta i ligan.

I en intervju med tidningen Muscle & Fitness den här veckan hävdade han att hans brist på passningar på downfield mer var ett resultat av playcalling än naturlig förmåga.

“Jag har sett några förbättringar när det gäller att kunna trycka ner bollen på planen igen,” sa han. “Jag tror ärligt talat att det bara är träning. Jag kunde inte riktigt trycka ner bollen på planen förra året eftersom vi inte hade spelningar specifikt för att trycka ner bollen på planen. Många spel som kallades förra året var menade. för en person. Antingen är den här personen öppen eller så kan pjäsen vara död.

“Det är lite annorlunda nu. Mitt andra år var annorlunda än mitt rookieår och i år kommer att bli annorlunda än förra året med hur vi går tillväga för att göra saker. Jag känner mig definitivt mycket mer säker på att kunna trycka ner bollen på planen. Det ska bli spännande.”

I samma intervju sa Tagovailoa att han tillbringade en majoritet av sin lågsäsong på att utveckla sin grund och förbättra sin armstyrka och rörlighet.

Den tidigare nummer 5 övergripande valet sa att han är medveten om vad folk säger om hans armstyrka, mest för att Dolphins kommunikationsavdelning säger åt honom att förbereda honom för vad lokala medier kan fråga honom om.

Tidigare hade han avböjt att kommentera på djupet om hur den kritiken får honom att känna; så var inte fallet i torsdags.

“Du vet, för mig är det bara att utesluta det,” sa Tagovailoa. “Jag menar, vi kommer ut för att träna. Alla andra – Twitter-krigare, du vet, tangentbordskrigare, vad du än vill kalla dem – de är inte här ute och övar med oss ​​och jobbar hårt.

“Jag vet inte om ni spelade in den där sista till Tyreek. Jag vet inte om er men det såg ut som pengar.”

Tagovailoa sa att detta är det mest öppna han har varit med i media sedan han kom till Miami och hans komfortnivå härrör från McDaniels ansträngningar under de senaste månaderna för att få honom att öppna sig.

Oavsett om det är i korridoren, mötesrummet eller viktrummet, sa Tagovailoa att McDaniel gillar att komma in för att chatta, även om det är en kort konversation. Han sa också att han “aldrig har varit med om en tränare” som McDaniel som är “extremt positiv.”

“Jag tror att hans lagkamrater verkligen har märkt en skillnad på honom; han öppnar sig,” sa McDaniel. “Han kommer på något sätt i det avseendet. Och han har varit otroligt coachbar. Han har svikit sin vakt. Och vi har kunnat hålla hans självförtroende högt, vilket det borde vara just nu, samtidigt som vi rättade honom och fick detta spel bättre, vilket är det ultimata målet för alla.”

.
#Fins #Tua #slår #tillbaka #armstyrkekritiken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *