Ford planerar att lägga till 6 200 jobb i Ohio, Michigan och Missouri

Ford planerar att lägga till 6 200 jobb i Ohio, Michigan och Missouri

AVON LAKE, Ohio — Ford kommer att lägga till 6 200 fabriksjobb i Michigan, Missouri och Ohio när de förbereder sig för att bygga fler elfordon och rulla ut två omgjorda förbränningsmotormodeller.

Företaget säger att det kommer att investera 3,7 miljarder dollar i de tre staterna mellan nu och 2026. Det kommer också att omvandla cirka 3 000 tillfälligt anställda till heltidsstatus med lönehöjningar och förmåner.

En fabrik i Avon Lake, Ohio, nära Cleveland, kommer att byggas ut så att den kan bygga ett oidentifierat nytt elektriskt nyttofordon med 1 800 nya jobb. Nittio fler jobb kommer att läggas till i Lima och Sharonville, Ohio.

En fabrik i Claycomo, Missouri, nära Kansas City, som tillverkar stora elektriska transportbilar och förbränningsmotorer kommer att få ett tredje skift med 1 100 arbetare för att hantera ökad efterfrågan.

I Michigan planerar Ford Motor Co. att lägga till 2 000 jobb vid tre monteringsfabriker och ytterligare 1 200 vid andra anläggningar.

En fabrik i Wayne-förorten till Detroit som nu bygger Ranger-pickupen i mellanstorlek kommer att se investeringar och jobb för att göra en ny Ranger. En fabrik i Flat Rock söder om Detroit kommer att göra en ny version av muskelbilen Mustang. Och Fords Electric Vehicle Center i Dearborn kommer också att se investeringar och jobb så att det kan bygga fler F-150 Lightning elektriska pickuper för att möta oväntat hög efterfrågan. Företaget kommer också att lägga till 600 jobb vid en ny reservdelsförpackningsanläggning i Monroe, Michigan, och ytterligare 600 vid flera komponentfabriker i Michigan.

Det är en del av Fords plan att kunna tillverka 2 miljoner elfordon per år globalt 2026.

Kumar Galhotra, VD för Ford Blue, företagets division som tillverkar förbränningsfordon, sa att elbilsinvesteringarna delvis behövs för att Ford underskattade efterfrågan på elbilar.

Så snart Ford öppnade reservationer för den elektriska F-150 började man planera för att utöka fabriken i Dearborn som tillverkar dem, sa han. “Reservationerna var så mycket högre än (produktions)kapaciteten som vi hade lagt in,” sa Galhotra. “Det här är första gången i min karriär som vi utökade anläggningen innan anläggningen byggdes.”

Ford slutade ta reservationer för F-150 Lightning vid 200 000, och det konverterar nu reservationer till beställningar. Ungefär två tredjedelar av de kontaktade hittills konverterar, men företaget sa att det inte hade ett exakt antal. Dessutom är Mustang Mach-E SUV och E-Transit skåpbilar slutsålda för året, sa Galhotra.

Precis som andra biltillverkare, finner Ford sig att lägga till arbetare för att bygga både förbrännings- och elfordon när industrin går över till batterikraft, säger Kristin Dziczek, en policyrådgivare vid Federal Reserve Bank of Chicago som följer branschen.

Även om studier visar att biltillverkare kommer att behöva färre arbetare för att bygga elfordon eftersom det finns färre rörliga delar, betyder det inte nödvändigtvis stora uppsägningar på vägen, sa Dziczek. Biltillverkare tillverkar många av sina egna elbilsdelar som axlar och elmotorer i Nordamerika för att undvika pandemirelaterade störningar i leveranskedjan utomlands, vilket skapar nya jobb. Plus att det kommer att gå i pension under det kommande decenniet under övergången, sa Dziczek.

“Det finns så många rörliga delar,” sa hon. “Det är svårt att säga vad sysselsättningsnivån behöver vara.”

Biltillverkare har konverterat tillfälligt anställda till heltidsstatus med högre lön för att locka nybörjararbetare under den senaste tidens brist på arbetskraft, sa Dziczek.

Ford skulle inte ge detaljer om den kommersiella elbilen som ska byggas vid Ohio Assembly Plant i mitten av decenniet. Fabriken har varit på randen av stängning under stora delar av sitt liv men har lyckats överleva. Galhotra säger att det nu har en ljus framtid.

Nyheten om expansionen kunde inte komma tidigare för Cody Newsome, en skicklig handelslärling på uppsägning vid fabriken, som nu tillverkar stora skåpbilar och lastbilar.

Han hoppas att företaget kommer att ta honom tillbaka till jobbet eftersom det bygger mer utrymme och lägger till arbetare. “Detta är verkligen enormt för oss eftersom det här är en långsiktig investering”, säger Newsome, 28, en tredje generationens Ford-arbetare. “Det här är inget litet projekt. Så anställningstrygghet, enorm.”

“Vi har väntat på den här dagen länge”, säger Jason Williams, en facklig förhandlingsrepresentant vid fabriken. “Vi försöker säkra framtiden för våra barn, våra familjer, familjer i samhället.”

Ohio erbjuder cirka 200 miljoner dollar i incitament till Ford, medan Michigan bidrar med cirka 150 miljoner dollar. Även om det kommer att göras en liten kapitalinvestering i Missouri, finns det inga incitament för detta projekt.

Ford sa att det redan har börjat byta ut de tillfälligt anställda till heltid, och att det börjar anställa de nya arbetarna.

Tillkännagivandet kom ett år före kontraktsförhandlingarna med United Auto Workers facket. Nya produkt- och jobbannonser är normalt en del av förhandlingarna.

Fords beslut att bygga tre batterifabriker och en ny monteringsfabrik i Kentucky och Tennessee förra året väckte frågor om företagets tillverkningsåtagande i sin hemstat och region.

Politiker i Michigan arbetade hårt för att locka General Motors EV-monterings- och batterifabriker i januari efter att ha förlorat Ford-fabrikerna till södra staterna.

Det är troligt att Ford kommer att bygga en fjärde nordamerikansk batterifabrik i Great Lakes-regionen i ett joint venture med SK Innovation of Korea, men Galhotra sa att han inte är redo att göra ett tillkännagivande ännu.

I den takt Ford rör sig med elbilar kommer mer produktion att behövas, sa Galhotra och pekade på platsen i Michigan där den elektriska F-150 byggs och den kommersiella elbilen som ska byggas i Ohio. “Vi kommer att ha fler meddelanden att komma,” sade han.

————

Krisher rapporterade från Detroit.

.
#Ford #planerar #att #lägga #jobb #Ohio #Michigan #och #Missouri

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *