Googles röriga påminnelsesystem blir bara stökigare

Googles röriga påminnelsesystem blir bara stökigare

Google verkar ta bort två funktioner från sin assistents påminnelseinställningsfunktioner. Det är dikning stöd för tilldelbara påminnelser — “påminn Anna om att ta in papperskorgen i morse” – och platsbaserade sådana – “påminn mig om att ringa Becca när jag kommer till kontoret.” Google tillkännagav inte någon av förändringarna, utan valde istället att begrava en en supportsida och en annan i ett popup-fönster i Assistant-appen. Båda funktionerna fungerar fortfarande men kommer uppenbarligen inte att göra det mycket längre.

Krita den här till det senaste i en lång, lång historia av Google som gör ett fruktansvärt jobb med att förvandla påminnelser till ett till och med avlägset användbart system.

Listan över kaotiska Google-produkter är lång, men jag hävdar att ingen är mindre meningsfull än påminnelser. Du kan ställa in påminnelser i Google Kalender, som synkroniseras med Google Tasks-appen. Detta är bra och korrekt beteende! Men du kan också ställa in påminnelser med Google Assistant, som lever i ett helt annat ekosystem och inte visas i Tasks. Google Keep är kanske det mest kaotiska: du kan lägga till en påminnelse till en anteckning, och den kommer att dyka upp tillsammans med dina påminnelser skapade av assistenten men inte i Google Tasks. De kommer också att visas i en dedikerad del av Keep-appen, men ingen av dina andra påminnelser finns där.

Google Kalender visar hur detta ska fungera. Men det gör det inte.
Bild: Google

Det finns exakt ett ställe att se alla påminnelser i ditt Google-konto och det är Google Kalender-appen för iOS och Android. Men även detta har sina konstigheter. Du kan skapa en påminnelse i Google Kalender-appen, som dyker upp vid sidan av Assistant-påminnelser och på reminders.google.com, eller skapa en uppgift som ser exakt likadan ut men visas i Google Tasks men inte på andra platser. I webbappen Kalender kan du bara skapa och se Tasks-påminnelser, som inte visas där de andra påminnelserna görs.

Det faktum att Kalender får det så nära rätt är desto mer irriterande. Det betyder att det inte finns något som håller påminnelser isär förutom att Google bara inte sätter ihop dem. I allmänhet är allt du verkligen kan hoppas på att din enhet kommer att plinga dig vid rätt tidpunkt och att du aldrig behöver titta på en lista över allt du har på gång.

Inuti detta meningslösa ekosystem kan Google inte ens få sina påminnelser att matcha. Assistenten kanske förlorar sina platsbaserade påminnelser, men dina Keep-påminnelser kan fortfarande utlösas av din GPS-nål. Google Tasks och Kalender-påminnelser kan av någon anledning aldrig vara platsbaserade.

Den halvfulla läsningen av Googles senaste ändringar skulle vara att de är den första signalen på ett tag som någon på Google faktiskt kommer ihåg att det finns påminnelser. Och när företaget fortsätter att arbeta med att sammanföra sina produkter mer konsekvent, är det möjligt att ett projekt pågår för att äntligen få påminnelser att vara vettiga: 9to5Google upptäckte en ny funktion som heter “Memory” förra året kan det vara det ultimata hemmet för alla dina bokmärken och påminnelser.

Men jag skulle inte hålla andan. Google har intermittent uttryckt intresse för att få påminnelser att fungera, senast 2018 när det återlanserade Google Tasks tillsammans med en stor omdesign av Gmail. Appen kändes som en bra start, men det var tydligt att Google hade mer att göra. Under de fyra åren sedan har Google i stort sett inte gjort något av det arbetet.

Det är uppenbart att Google ser Assistant som det verkliga centrumet i sitt ekosystem, både för påminnelser och för hela dess omgivningsdatorprojekt. Vilket skulle vara bra, egentligen, om företaget faktiskt skulle göra det (relativt mindre) arbetet med att koppla ihop resten av ekosystemet.

Här hoppas vi att Google minskar sina påminnelser-funktioner eftersom det planerar ett sätt att sammanföra hela systemet och sedan lägga till några av dessa funktioner tillbaka. Tills dess kommer jag att fortsätta ställa in påminnelser med Siri. Det kanske hör mig fel halva tiden, men jag vet åtminstone var jag kan hitta saker.

#Googles #röriga #påminnelsesystem #blir #bara #stökigare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *