Las Vegas bröllopskapell får Elvis upphöra-och-avstå-brev

Las Vegas bröllopskapell får Elvis upphöra-och-avstå-brev

(CNN) — Vissa bröllopskapell i Las Vegas får upphöra-och-avstå-brev som kräver att de slutar använda Elvis image och likhet i sina verksamheter, enligt två brev som CNN har tagit fram.

I brev som två kapell har tagit emot och delat med CNN, säger en advokat för Authentic Brands Group (ABG) att företagen – Vegas Weddings och Viva Las Vegas Weddings – gör intrång i immateriella rättigheter relaterade till Elvis Presley, vilket skapar “det falska intryck av att Elvis Presley Enterprises har godkänt, godkänt eller sponsrat det kränkande kapellet. Det kränkande kapellet byter uppenbarligen bort Elvis Presleys immateriella rättigheter, bild, namn och likhet utan medgivande från Elvis Presley Enterprises.”

År 2013 tillkännagav Authentic Brands Group att de hade köpt den immateriella egendomen förknippad med rock-and-roll-ikonen från Core Media Group.

“Som väktare av Elvis Presleys egendom är det vårt ansvar att skydda hans arv”, sa ABG i ett uttalande på onsdagen.

“Detta inkluderar att se till att alla produkter, tjänster och annonser som använder Elvis namn, bild eller likhet är officiellt licensierade av Elvis Presley Enterprises”, står det i uttalandet.

“Godset har starka relationer med officiella Elvis-hyllningsartister, fanklubbar och festivaler, såväl som ett robust globalt nätverk av licensierade handelspartners. Det finns ingen avsikt att stänga kapell som erbjuder Elvis-paket i Las Vegas. Vi strävar efter att samarbeta med vart och ett av dessa småföretag för att säkerställa att deras användning av Elvis namn, bild och likhet är officiellt licensierade och auktoriserade av dödsboet, så att de kan fortsätta sin verksamhet.”

Uttalandet fortsätter med att säga att ABG erkänner att “Elvis är inbäddad i väven i Las Vegas historia, och vi är fast beslutna att skydda och utöka hans arv för kommande generationer.”

Melody Willis-Williams, presidenten för Vegas Weddings och Viva Las Vegas Weddings, fick brev från ABG förra månaden och har sedan dess sökt juridisk rådgivning.

“Vi tror att Las Vegas bröllopsindustrin har hjälpt till att hålla Elvis relevant för en hel generation människor,” sa Willis-Williams. “Folk kommer från hela världen för det här.”

Willis-Williams sa att flera Elvis-imitatörer arbetar på hennes fastigheter, som också erbjuder bröllop förrättade av Hollywood-figurer som Dumbledore och Snape från Harry Potter-serien, Batman and the Grinch.

Willis-Williams sa att hon har gått fram och tillbaka med ABG den senaste veckan. ABG siktar på ett licensavtal, sa hon.

Clark County, där Las Vegas ligger, utfärdade sin femmiljonte äktenskapslicens den 20 februari 2022, enligt webbplatsen weddings.vegas.

“Elvis Presley kallade länge Las Vegas sitt hem och hans namn har blivit synonymt med Las Vegas-bröllop”, sa Jason Whaley, ordförande för Vegas Wedding Chamber, till CNN via e-post.

“Vegas Wedding Chamber delar en oro över att många av våra kapell och (imitatörers) försörjning riktas mot målet, särskilt eftersom många fortfarande försöker återhämta sig ekonomiskt från de hinder som vi alla utstod med avstängningar av covid. Vi kommer att fortsätta att fokusera på situation och ser fram emot en lösning som inte kommer att negativt påverka Las Vegas-bröllopsekonomin eller Elvis-bröllopsupplevelsen som så många par reser till Las Vegas för att vara en del av.”

Las Vegas borgmästare Carolyn Goodman väckte också oro över breven.

“Vår bröllopsindustri har kämpat sig igenom pandemin och den ekonomiska förödelse den har orsakat”, sa Goodman i ett uttalande till CNN. “Dessa är uppenbarligen inte människor eller ett företag som bryr sig om det här samhället eller dess folk.”

Clark County Clerk Lynn Marie Goya ekade dessa känslor.

“När andra underhållare försvinner från allmänhetens medvetande, fortsätter Elvis anda att leva vidare i Las Vegas. Par kommer från hela världen för att lägga till lite av Elvis-charm till sina liv. Elvis-bröllop har funnits i decennier och ett antal av företag har byggt sitt uppehälle kring att dela Elvis glädje att leva med par, säger Goya i ett uttalande till CNN.

“Det kommer att bli en sorglig dag för Las Vegas – och världen – om han verkligen lämnar byggnaden.”

Översta bilden: En Elvis-imitatör på ett bröllop som anordnades av Viva Las Vegas Weddings. (Med tillstånd från Viva Las Vegas Weddings)

.
#Las #Vegas #bröllopskapell #får #Elvis #upphöraochavståbrev

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *