Meghan och Harry är kvar bakom kulisserna på Platinum Jubilee

Meghan och Harry är kvar bakom kulisserna på Platinum Jubilee

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

LONDON – Skulle de visa eller inte? Den största spänningen inför platinajubileumsfirandet för drottning Elizabeth II på torsdagen var om de flyktiga kungligheterna prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, skulle dyka upp.

Buckingham Palace hade indikerat att det bara skulle vara “senior arbetande kungligheter” och några av deras barn för den stora stunden på balkongen med drottningen. Det skulle utesluta Harry och Meghan, som gav upp sitt kungliga ansvar 2020 och flyttade till Kalifornien och skakade grunden för familjeinstitutionen. Men ändå snurrade rykten till sista stund om att drottningen kunde göra ett undantag.

Till slut blev det ett nej – åtminstone för torsdagens stora evenemang, militärparaden “Trooping the Color”. Harry och Meghan var inte på balkongen i solskenet med drottningen för att titta på det bländande Royal Air Force-flyget.

Vad är drottning Elizabeth II:s platinajubileum? Här är din kungliga guide.

Ändå såg skarpögda observatörer Meghan, iklädd en bredbrättad vit hatt, i ett fönster ovanför paradvägen. Den kungliga kommentatorn och biografen Omid Scobie twittrade att Meghan och Harry hade blivit fotograferade när de pratade med drottningens kusin hertigen av Kent och lekfullt chattade med några av drottningens barnbarnsbarn.

De förväntas bli mer synliga på fredag ​​och delta i en tacksägelsegudstjänst med drottningen i St. Paul’s Cathedral i London, som en del av det pågående firandet.

Brittiska medier har rapporterat att de också kan lyckas dra bort drottningen från hennes älskade hästkapplöpningslördag, så att hon kan vara med på en födelsedagsfest för deras dotter, drottningens barnbarnsbarn Lilibet.

“Beacon masters” kommer att tända eld i Storbritannien för drottningens platinajubileum

Prins Andrew var också frånvarande på torsdagen.

Drottningens tredje barn (och som sägs vara hennes favorit) fanns inte bland hans syskon Charles och Anne eftersom de deltog på hästryggen i pompa och ståt på torsdagsmorgonen med cirka 1 400 vakter. Han var inte heller med i de kungliga vagnarna, som inkluderade hans yngre bror Edward.

Andrews förvisning från frontlinjens kungliga liv kommer efter att han fast en rättegång om sexuella övergrepp i år, kopplad till hans vänskap med den skamrade amerikanska finansmannen och dömde förövaren Jeffrey Epstein.

Andrew förväntades inte vara med på torsdagen. Men han tillkännagav också en ursäkt i sista minuten för fredagens gudstjänst. Buckingham Palace sade att han hade testat positivt för coronavirus.

“Efter att ha genomfört ett rutintest har hertigen testat positivt för covid och kommer med beklagande inte längre att närvara vid morgondagens gudstjänst”, sa en talesman för slottet på torsdagseftermiddagen.

Berättelsen om kungafamiljen genom Buckingham Palace balkongfoton

Andrew deltog i den sista Trooping the Color, i juni 2019, som överste för Grenadier Guards regemente. Det är en hedersbefattning han tog emot efter att hans far, prins Philip, drog sig tillbaka från kungliga uppdrag 2017.

Men drottningen fråntog Andrew sin hedersmilitär titlar i januari och är nu hon själv överste för regementet, vilket ger titeln en cirkel. Hon utsågs först till positionen 1942, och hon red i den rollen vid sin första Trooping the Color.

Mashup av drottning Elizabeth II på hennes balkong genom åren (Video: The Washington Post)

Harry och Meghan verkar inte möta samma sorts exil som Andrew. Men de har upprepade gånger rufsat kungliga fjädrar.

De gav en bombshell intervju till tv-värden Oprah Winfrey 2021, och beskrev deras erfarenheter av kungligt liv, inklusive anklagelser om rasism i familjen.

Platinum Jubilee: En sista fest för drottning Elizabeth II och den fest som britterna behöver

Båda har talat offentligt om den mediegranskning de stod inför i Storbritannien, och Harry liknade ibland jakten med den som hans bortgångna mor, prinsessan Diana, stod inför.

Harry och Meghan har fortsatt att delta i globala välgörenhetsarbeten och kommersiella projekt. Meghan besökte Uvalde, Tex., förra månaden för att hylla offren för skolskjutningen där. Harry var i Storbritannien förra året för sin farfars begravning, prins Philip.

William Booth och Marisa Bellack bidrog till denna rapport.


#Meghan #och #Harry #är #kvar #bakom #kulisserna #på #Platinum #Jubilee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *