Pulisic är missnöjd med USMNT-fans. Men priset snarare än passion är att skylla

Strålande med bollen vid fötterna. Med en mikrofon i ansiktet? Inte så mycket.

Christian Pulisic exakt kontroll och skicklighet att sätta upp det inledande USMNT-målet på onsdagens 3-0 seger över Marocko var en höjdpunkt på en utmärkt kväll för Gregg Berhalters sida. Men forwarden säkerställde att rubrikerna inte enbart fokuserade på handlingen när han kritiserade närvaron under kapaciteten i en intervju med ESPN efter matchen.

Pulisic är vanligtvis inte en av truppens mer sprudlande mediapratare, men frågade om att återvända för att spela i USA för första gången sedan mars, Chelsea-anfallaren sa: “Det var trevligt. För att vara ärlig, av vilken anledning som helst, så är jag inte supernöjd med mängden amerikaner här, men det fungerar, om jag ska vara helt ärlig.”

Den annonserade publiken på TQL Stadium i Cincinnati var 19 512, många av dem Marocko-fans, i en lokal som rymmer 26 000.

Pulisics kommentar var okänsligt formulerad, även om han tillade: “Tack till de som kom och stödet är alltid stort från dem.” Och ingen spelare ska förväntas vara som mest vältalig under den obligatoriska omedelbara reaktionsintervjun, när adrenalinet flödar, svetten glittrar och de pratar mellan klunkar av Gatorade. Om de ställs mer än två frågor, flyger de flesta spelares ögon runt efter en utgångsväg som om de går in i en gisslan.

23-åringen har rätt när han ställer höga krav och vill att hans land ska locka till sig det stöd som de ledande fotbollsnationerna åtnjuter. En skara på färre än 20 000 fans känner sig fattiga så snart efter sockerruset i Qatar 2022-kvalet och med turneringen i horisonten. Men det är amerikanska fotbollsförbundet som förtjänar granskning, inte folket i sydvästra Ohio.

Säkert att säga att Pulisic, som kom till Chelsea från Borussia Dortmund för en övergångssumma på 73 miljoner dollar 2019, inte behöver oroa sig över det stigande priset på mat och gas. Speciellt i det här ekonomiska klimatet – och med tanke på trender inom fotboll i allmänhet, med fansens aptit på oglamorösa internationella vänskapsmatcher som avtar när klubbspelet dominerar – är det orealistiskt att förvänta sig rutinmässiga försäljningar när resultatet inte spelar någon roll och biljetterna är dyra. Och en kick-off mitt i veckan när barn tre och äldre är prissatta som vuxna kommer inte att locka familjer.

Cincinnati är bara den 29:e största USA:s stadsområde. De median hushållsinkomsten är cirka 66 500 dollar, nära genomsnittet i USA. Men biljettpriserna var minst $60 före avgifter – och många områden på arenan var mycket dyrare.

Det har vi skrivit tidigare om USSF:s policy att ta ut skyskrapor för matcher samtidigt som de väljer att spela på MLS-arenor med kapacitet i intervallet 20 000-25 000 snarare än NFL-arenor med plats för 60 000 eller fler. Platsvalen gör att laget kan dyka upp inför fulla hus på fotbollsspecifika arenor. Prisstrategin tillåter förbundet att öka intäkterna – som de kan plöja in i sporten, eller advokatkostnader – även om närvaron stagnerar.

För VM-kvalet 2002 var den genomsnittliga publiken vid hemmamatcher i USA 31 158. Tjugo år senare, med fotboll nu mycket mer populär, var det 24 845. Det är också lägre än Kanadas genomsnittliga närvaro i Concacaf octagonal 2021-22, även om USA:s befolkning är nästan nio gånger större.

Under Brian McBrides och Cobi Jones era kostade en biljett cirka 28 USD i genomsnitt, enligt USSF-siffror rapporterad av SI:s Brian Straus. Om priset på ett säte hade stigit i takt med inflationen skulle den genomsnittliga kostnaden idag vara cirka 46 USD. Men även för den dömda cykeln 2018 hade det genomsnittliga priset redan skjutit i höjden till $97. Och extremt dyra “premium” sittplatser täpper alltmer igen arenor som Lamborghinis vid betjänad monter på ett femstjärnigt hotell.

USMNT:s nästa match, söndagens vänskapsmatch mot Uruguay på Children’s Mercy Park i Kansas City, är inte långt ifrån en såld, även om platsen bara rymmer 18 500. Ett brett urval av platser är fortfarande tillgängliga på Q2 Stadium i Austin för Concacaf Nations League-matchen mot Grenada den 10 juni, även om det är den sista hemmamatchen i USA före turneringen i Qatar. Platser kostar uppemot $45 på Ticketmaster från och med torsdagseftermiddagen, med de nära dugouten för sammandrabbningen med motståndare på 170:e plats i världen med ett pris mellan $120 och $590.

Bättre värde bjöds på när Italien mötte Argentina på Wembley Stadium på onsdagen i en sammandrabbningen mellan de europeiska och sydamerikanska mästarna. Standardbiljetter kostade £25-55 ($31-$69), med en prisvärd plats på klubbnivå som såldes för £99 ($125). Finalissima hade 87 112 slutsåld.

“Jag förstår vad [Pulisic] säger, men jag tror att det är felplacerat att lägga bördan på fansen, säger Zach Blandford, sekreterare för Cincinnati-avdelningen i American Outlaws supportergrupp. Han betalade $75 för sin plats bakom målet och kände att stämningen var sprudlande.

Berhalters sida är frekventa besökare i Ohio. De mötte Mexiko i Cincinnati (en utsåld) i november förra året, medan det nyligen var två matcher i Columbus, cirka hundra mil bort. USWNT vann Paraguay med 8-0 i en vänskapsmatch på TQL i september förra året framför 22 515.

“Jag tror inte att det är så att folk inte är exalterade över att se laget längre. Alla jag pratar med här är fortfarande så exalterade varje gång laget kommer in, säger Blandford. “Många människor jag känner som är en del av vår supportergrupp som dyker upp på våra klockfester blev prissatta ur spelet. Jag tycker att det är synd. Jag tycker att det är svårt att försöka få ut varenda krona från de här vänskapsmatcherna och sedan ha sådana här kommentarer om fansen, jag tycker inte att det är rättvist. Jag tror att vi har fantastiska fans här.”

Med Berhalter formar en ung, dynamisk och förbättrande sida när USA återvänder till världsscenen för första gången sedan 2014, är varje tom plats ett missat tillfälle att inleda eller cementera en relation.

“På vägen till matchen åkte jag i en Lyft och jag tog till min förare som är ett stort fotbollsfan och aldrig kunnat gå till stadion och jag kunde få honom en gratisbiljett genom AO Cincy,” Blandford säger. “Jag tittar ner i raden och han trummar i halvtid med oss ​​andra på läktaren och det är en supercool sak, eller hur? Det är vad som händer när du gör dessa spel tillgängliga för människor som inte alltid kan gå, är att du skapar nya fans, skapar du nya minnen.”


#Pulisic #är #missnöjd #med #USMNTfans #Men #priset #snarare #än #passion #är #att #skylla

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *