Tennessee Titans v Houston Texans

Deshaun Watsons advokat, Rusty Hardin, hävdar att sexuell aktivitet under en massage inte är ett brott – ProFootballTalk

Getty bilder

Som Browns quarterback Deshaun Watson fortsätter att gnälla i opinionsrätten, lämnade två av hans advokater till en utökad radiointervju på fredagsmorgonen angående fallet.

Rusty Hardin och Leah Graham dök upp på Sports Radio 610 i Houston. De svarade på många frågor om de 23 pågående civilmålen mot Watson. Var och en av stämningarna påstår sexuella missförhållanden under massagebehandlingar.

Hardin och Graham sa massor av saker som är värda att överväga och analysera. Nära slutet av intervjun hade Hardin detta att säga om möjligheten att Watson fick massage från så många olika terapeuter med en förväntan, ett hopp och/eller en önskan om att det skulle ta en sexuell vändning. Faktum är att Watson och hans advokater har erkänt att konsensusaktiviteter inträffade med tre av målsäganden som har stämt honom.

“Jag vet inte hur många män som är där ute nu som har fått en massage som kanske ibland fick ett lyckligt slut,” sa Hardin. “Kanske finns det ingen i din lyssnande publik som det någonsin hänt. Jag vill påpeka, om det har hänt, det är inte ett brott. OK? Om du inte betalar någon extra eller så för att ge dig någon typ av sexuell aktivitet, är det inte ett brott. . . . Att göra något eller säga något eller vara ett sätt som gör dig obekväm är inte ett brott.”

Men vi pratar inte om kriminellt beteende i detta skede av processen. Frågan är om en civilrättslig kränkning inträffade – något som inte är ett brott men som utgör ett beteende som skulle tillåta målsäganden att få skälig ersättning.

En lika viktig fråga för Watson är om hans beteende bryter mot policyn för personligt uppförande. Om han ordnade massage i hopp om ett “lyckligt slut” och på så sätt kopplade sig själv på ett sätt som gjorde flera massageterapeuter obekväma, skulle det potentiellt vara “uppförande som utgör en verklig fara för en annan persons säkerhet och välbefinnande” och /eller “uppförande som undergräver eller äventyrar integriteten för NFL, NFL-klubbar eller NFL-personal.”

Hardin, Graham och resten av Watsons juridiska team får betalt för att förespråka honom. Det är vad de gör. De får inte betalt för att säga: “Titta, Deshaun gillar att få massage från främlingar och att de eventuellt blir sexuella. Ibland initierar massageterapeuten det. Ibland måste han göra det första steget. Ibland kanske massageterapeuten inte är intresserad av att göra det. Ibland kan massageterapeuten känna sig obekväm eller kränkt.”

Sunt förnuft antyder, baserat på de 23 anspråken mot Watson, att han gjorde just det. Tror någon att dessa massage var terapeutiska? Han är en professionell atlet. Han skulle vilja hitta en person som konsekvent ger honom den typ av massage som gör att han kan få ut det mesta av sina förmågor, inte en svängdörr av människor med olika nivåer av skicklighet och erfarenhet som kanske eller inte kan förbättra hans på fältet prestanda – och vem som potentiellt skulle kunna försämra den med ett fel drag.

Han har all rätt att försvara sig mot dessa 23 fall och att insistera på att han inte gjorde något fel före, under och efter rättegångarna. När Hardin säger mer och mer om situationen, kommer han dock farligt nära att erkänna att Watson verkligen hade en vana att söka och/eller få “lyckliga slut.” Borde någon bli förvånad över att de terapeuter som motsatte sig dessa framsteg, när de väl insåg att de hade rättigheter som kunde eftersträvas i domstol, bestämde sig för att göra det?

Hardin och Graham fortsätter att försöka skylla på advokat Tony Buzbee för att han i princip begärde målsägande med krav mot Watson. Så tänk om han gjorde det? Slå på TV:n och försök titta i 20 minuter utan att se en reklamfilm där en advokat eller en advokatbyrå försöker värva specifika typer av människor med specifika typer av anspråk mot specifika åtalade, från asbest till talkpulver till ogräsätare till lastbilsolyckor till arbetsplatsskador på alla typer av civilrättsliga anspråk en person kan göra, och från vilka deras advokater kommer att tjäna pengar.

I slutändan kommer de 23 pågående fallen att gå till domstol och lösas av en jury om de inte avgörs. I slutändan kommer NFL att fatta ett beslut om huruvida Watson brutit mot policyn för personligt uppförande. Om Watsons försvar i Roger Goodells domstol är: “Fick jag några lyckliga slut? Säker. Försökte jag få ännu mer än så? Det kan du ge dig på. Men hej, det är inte ett brott,” Watson har liten chans att undvika en lång avstängning.


#Deshaun #Watsons #advokat #Rusty #Hardin #hävdar #att #sexuell #aktivitet #massage #inte #är #ett #brott #ProFootballTalk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *