Drottning Elizabeth II träffar äntligen Harry och Meghans dotter Lilibet

Drottning Elizabeth II träffar äntligen Harry och Meghans dotter Lilibet

Drottning Elizabeth II träffade äntligen sitt barnbarnsbarn Lilibet, har Page Six fått veta.

Prins Harry och Meghan Markle tog sin lilla flicka för att kort träffa den 96-åriga monarken när de landade i London i onsdags. Sussexarna och deras barn tillbringade sedan mer tid med drottningen på Windsor Castle på fredagskvällen, bara timmar innan Lilis 1-årsdag.

Vi får höra att kungafamiljen planerar att fira totens födelse med ett privat firande på lördag. Det är möjligt att drottningen kommer att vara med på den lugna festen eftersom hon drog sig ur sitt planerade Epsom Derby-framträdande.

Fredagens möte ägde rum samma dag som hertigen och hertiginnan av Sussex deltog i en Thanksgiving-gudstjänst för drottningen i St. Paul’s Cathedral i London, där de satt på avstånd från prins William och Kate Middleton.

Hennes Majestät deltog inte i gudstjänsten på grund av “obehag” hon kände under Torsdagens Trooping the Color-evenemang.

Hertigen och hertiginnan av Sussex avslöjade tidigare att monikern de valde för sin dotter var en ode till drottningens smeknamn i barndomen som bara användes av hennes nära familjemedlemmar, inklusive den avlidne maken prins Philip.

Drottning Elizabeth II, Prins Harry, Meghan Markle, Archie Mountbatten-Windsor och Lilibet Mountbatten-Windsor
Drottning Elizabeth II träffade äntligen sitt barnbarnsbarn Lilibet efter att flickan reste med föräldrarna prins Harry och Meghan Markle till Storbritannien.
Getty Images; Alexi Lubomirski,

“Lili är uppkallad efter sin gammelmormor, Hennes Majestät Drottningen, vars familjenamn är Lilibet”, stod det i ett uttalande som släpptes av Harry, 37, och Markle, 40, 2020.

Källor nära paret – som också delar den 3-årige sonen Archie – berättade då för Page Six att Harry berättade för sin mormor att de tänkte använda namnet.

Men det blev snart uppståndelse över motstridiga rapporter, eftersom palatskällor insisterade på att hertigen och hertiginnan av Sussex hade inte bett monarkens tillstånd.

Drottningen, prins Harry och Meghan Markle
Drottningen har äntligen träffat sitt barnbarnsbarn Lilibet.
Getty bilder

BBC:s kungliga korrespondent Jonny Dymond rapporterade att drottningen “aldrig tillfrågades” om hennes åsikt om Harry och Markles beslut att döpa sitt andra barn efter henne.

“Palace-källa säger till BBC att drottningen inte tillfrågades av Meghan och Harry om användningen av hennes smeknamn från barndomen,” Dymond twittrade. ”Rapporter antydde att Harry hade sökt tillstånd från drottningen att kalla nyfödda ‘Lilibet’; men Palace-källa säger att drottningen “aldrig blev tillfrågad.”

Oavsett vilket var sussexarna glada över att presentera sin Kalifornienfödda dotter för drottningen under flickans allra första resa till Storbritannienberättas sida sex.

Prins Harry, Meghan Markle med sonen Archie och dottern Lili
Hertigen och hertiginnan av Sussex är också föräldrar till 3-årige sonen Archie.
Alexi Lubomirski, upphovsrättsinnehavare

Vi hör att familjen har bott på Frogmore Cottage, nära Windsor Castle, under sin resa till Harrys hemland för drottningens platinajubileumsfirande. Harry och Markle båda dök upp på torsdagens Trooping the Color militär ceremoni och fredagar Tacksägelsegudstjänst vid St Paul’s Cathedral.

Man tror att prins Charles också fick träffa sitt barnbarn för första gången under sussexarnas senaste resa till Storbritannien, även om hon har inte träffat sin farbror Williamfaster Kate Middleton eller tre Cambridge-kusiner.

Drottning Elizabeth II, Prins Philip, Archie Mountbatten-Windsor, Prins Harry, Meghan Markle, Doria Ragland
Drottningen träffade Archie efter hans födelse i maj 2019.
MEGA

Resan markerade Archies första resa tillbaka till Storbritannien sedan familjen flyttade till USA 2020. Kort efter hans födelse dök han upp på ett historiskt foto med drottningen, prins Philip, Harry och Markle tillsammans med den tidigare “Suits”-stjärnans mamma, Doria Ragland.

De enda familjemedlemmar som enligt uppgift träffade Lili före detta besök var Harrys kusin prinsessan Eugenie, hennes man, Jack Brooksbank, och deras pojke, August, som bodde hos paret i deras hem i Montecito, Kalifornien i februari.

.
#Drottning #Elizabeth #träffar #äntligen #Harry #och #Meghans #dotter #Lilibet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *