WWDC 2022, Apple wwdc 2022, wwdc, Mac at WWDC 2022, Macbook air, macbook pro

Fyra Mac-datorer vi förväntar oss att se på Apples WWDC 2022 (och en Mac att inte förvänta sig)

Måndagen den 6 juni kl. Äpple kommer att titta på de kommande ändringarna av dess iOS och macOS-operativsystem, tillsammans med andra viktiga programvarumeddelanden. Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) är ett utvecklarfokuserat evenemang där Cupertino-företaget gärna delar med sig av information om de senaste mjukvaruuppdateringarna för iPhones, iPads och Macs. Även om det är en mjukvarucentrerad händelse kan Apple använda scenen för att tillkännage nya Mac-datorer med nästa generations M-series chipset.

Vad kan Mac-konsumenter och professionella användare förvänta sig i år? Låt oss sammanfatta vad Apple kan lansera på WWDC 2022 när det gäller Mac-hårdvara.

Helt nya MacBook Air

MacBook Air är fortfarande den mest populära Mac-datorn på marknaden, och det finns en anledning till att folk gillar den här datorn så mycket. MacBook Air är en av de snabbaste bärbara datorerna i sitt segment, men den är också lätt och kostar ungefär lika mycket som populära ultraportabla bärbara Windows-datorer. Om man ska tro de senaste ryktena kommer Air att få en rejäl uppfräschning, och den nya modellen kan tillkännages redan nästa vecka på WWDC.

Nästa generation av MacBook Air väntas i olika färger som liknar de nyare iMac. Den kommer fortfarande att ha en tunn och lätt design, men den klassiska avsmalnande kanten kommer att ersättas med en design med platt kant som liknar iPad Pro och iPad Air. Den förväntas också få vita ramar runt skärmen, en 1080p Full HD-webbkamera och reviderade portar. Det är oklart om Apple kommer att packa det kommande M2-chippet inuti Air. En tweet i mars från den pålitliga analytikern Ming-Chi Kuo förutspår dock att nästa MacBook Air kommer att ha ett M1-chip, inte en M2-processor. Han betonade också att produktionen av nästa generations MacBook Air först kunde starta i slutet av andra eller tredje kvartalet.

Det bästa av Express Premium
Premie
Förklarat: Högsta domstolens beslut om Puri Heritage Corridor idag, vad är det...Premie
Förklarat: Hur Premie
GST-rådet måste upprätthålla finanspolitisk federalismPremie

Under tiden, Bloombergs Mark Gurman tror att den nya MacBook Air kommer med M2-kretsuppsättningen eftersom dessa bärbara datorer redan testas Covid-19 relaterade störningar i försörjningskedjan har komplicerat saker och ting lite. I sitt senaste nyhetsbrev tror Gurman att om någon Mac-hårdvara dyker upp på WWDC så kommer det troligen att vara MacBook Air, men tidigare har han sagt att den kommer att dyka upp först efter september 2022.

Ny Mac Pro med Apple Silicon

Vid företagets evenemang i mars delade Apples senior vice president för maskinvaruteknik John Ternus teasern för en ny Apple silicon Mac Pro på scenen. Inte mycket är känt om den professionella Mac Pro, som kommer att ersätta 2019 års Mac Pro, den med en Intel chip inuti och ett modulärt, högpresterande Mac-torn.

En möjlighet är att den uppdaterade Mac Pro kan ha samma M1 Ultra-chip som det finns på Mac Studio. Mac Pro kan ha en mindre kropp och lägre pris. En annan spekulation är att Apple kommer att lansera en förstärkt version av M1 Ultra-chippet och marknadsföra det med ett annat namn och användningsfall.

Den befintliga Mac Pro, som fortfarande är tillgänglig att köpa från Apple Store, börjar på $5999 och går upp till $50,000 för toppmodellen. Kom ihåg att du måste betala ytterligare $4999 för att få en 6K, 32-tums Pro Display XDR.

Mac Mini med M2

För två år sedan uppdaterade Apple Mac mini med M1-chippet vid sidan av MacBook Air. Nu avtäcker Apple en uppdaterad version av Mac mini på nästa veckas WWDC skulle vara intressant. Enligt läckor och rapporter kommer datorn sannolikt att ha en blank, “pixelglasliknande” yta, liknande den ursprungliga Mac mini från 2005. Bloombergs Mark Gurman har tidigare pratat om hur han förväntar sig att Apple ska uppgradera Mac mini till två varianter: en med M2-chipset och en med en M1 Pro-chipset.

Den nya Mac Mini förväntas också ha fyra Thunderbolt-portar, två USB-A-portar, HDMI, Ethernet och en magnetisk strömkontakt. Även om intresset för stationära datorer har avtagit, fortsätter Apple att sälja Mac mini. Uppriktigt sagt är det vettigt för Apple att fortsätta stödja den mest prisvärda Mac-datorn.

13-tums MacBook Pro

Senast uppdaterad i slutet av 2020, 13-tums MacBook Pro har en udda plats i Apples Mac-sortiment. De 13-tums MacBook Pro är varken lika snabb som 14 eller 16-tums MacBook Pros, eller lika prisvärd och lätt som MacBook Air på nybörjarnivå. Så varför skulle Apple vilja behålla 13-tums MacBook Pro? Tja, svaret är mindre komplicerat än det verkar. Oavsett vad branschvetare och insiders säger, kommer 13-tums MacBook Pro att fortsätta att locka en del användare som inte vill betala ett högt pris för en 14-tums eller 16-tums MacBook Pro men fortfarande behöver en lätt- vikt laptop av professionell kvalitet.

Det kan vara lättare för Apple att marknadsföra den nya 13-tums MacBook Air till dem som vill ha en Touch Bar och bättre batteritid. Den nya 13-tums MacBook Pro kan få samma M2-processor som nästa MacBook Air, samt liknande lagrings- och minnesalternativ.

Ingen ny 27-tums iMac

27-tums iMac, en allt-i-ett stationär dator riktad till proffs, är på väg att uppgraderas. Och medan Gurman har pratat om en större iMac Pro med M1 Pro och M1 Max chip-alternativ på korten, är det osannolikt att den dyker upp någon gång snart. Med M1-kiselfamiljen har Apple äntligen effektiviserat sin Mac-serie med en solid strategi. Den senaste introduktionen av Mac Studio och den förväntade uppgraderingen till Mac Pro kommer att innebära att Apple inte kommer att behöva ett specifikt “pro”-skrivbordssortiment i framtiden bara för att visa upp mer kraft.

.
#Fyra #Macdatorer #förväntar #oss #att #på #Apples #WWDC #och #Mac #att #inte #förvänta #sig

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *