Omedelbar analys: Heels Handle Hofstra i NCAA-öppnaren

Omedelbar analys: Heels Handle Hofstra i NCAA-öppnaren

Mac Horvath (Foto: Jim Hawkins/Inside Carolina)

CHAPEL HILL, NC — No. 10 totalseed North Carolina gjorde mål i var och en av de första fem omgångarna för att övervinna två tidiga solo-homeruns och besegra den nr. 4 regionala seeden Hofstra, 15-4, i den första matchen av Chapel Hill Regional .

The Pride fann framgång tidigt mot UNC-startaren Max Carlson, och slet två hemmaruns solo under de första två omgångarna. Tar Heels svarade varje gång med sina egna solobilder. Mac Horvath slog sitt 14:e homerun på 33 matcher 409 fot till vänster mittfält för att göra det lika med ett run. Sedan, medan han låg bakom 2-1, slog Tomas Frick sitt andra hemmalopp för säsongen för att utjämna det till två runs vardera.

Horvath kom tillbaka till plattan i botten av den tredje inningen och startade den första planen han såg tillbaka över det vänstra mittfältstaket för att ge sitt lag en 4-2-ledning, och en ledning som UNC inte skulle släppa.

Försäkringskörningar kom i botten av den 7:e omgången för UNC när Colby Wilkerson slog singel med baserna laddade för att göra ett, Angel Zarate gjorde två mål med en singel till höger mitt och Wilkerson gjorde mål på ett felaktigt försök till första bas. Efter att dammet lagt sig i den sjunde inningen lade Tar Heels till sju runs för att köra iväg med matchen, vilket slutade med en tre-run homerun av Vance Honeycutt.

Alla nio Tar Heel-startare noterade en träff och åtta av nio startande gjorde ett lopp.

Carlson studsade tillbaka från den steniga starten för att vinna segern (4-2), hans tredje vinst efter säsongen (segrar mot Clemson och NC State). De två homerunsna var de enda intjänade runs som tillåts av den startande högerhandaren.

UNC använde ett konglomerat av Gage Gillian, Connor Bovair och Connor Ollio för att avsluta matchen och höll Hofstra till två träffar och en run i de sista 3,2 omgångarna för att säkra Tar Heel-segern. UNC pitching-personalen slog ut åtta Pride-hitters.

Horvath leder Home Run Derby

I Charlotte för ACC-turneringen sattes ett nytt rekord för de flesta homeruns i konferensturneringen. Angreppet fortsatte på Boshamer Stadium.

UNC räknade ihop fem homeruns ledda av tvåan Mac Horvath som började sin dag 2-mot-2 med två homeruns och tre RBI under de tre första omgångarna. Han är den första Tar Heel med två homers i en NCAA-turnering sedan Aaron Sabato hade två i Game 3 i 2019 Chapel Hill Super Regional mot Auburn.

Horvaths sista rad: 3-för-4, 4 RBI, 3 runs, 1 stulen bas

Hofstra gjorde tre av sina fyra runs via den långa bollen och Tar Heels avslutade med fem homeruns, det mesta sedan de lanserade fem bollar över staketet mot Liberty i 2019 års regionala. Det är andra gången på fyra matcher som UNC har slagit minst fyra homeruns i en match.

Carlson studsar tillbaka

Det tog den andra pitchern 44 platser för att ta sig igenom de två första omgångarna; två innings som innehöll två solo-homeruns från Kevin Bruggeman och Santino Rosso.

Det var hans tredje raka start på fyra dagars vila med hans senaste start mot Wolfpack i ACC-mästerskapsspelet. Han tappade snabbt förtroendet för sin snabbboll och tappade sedan kommandot på sin off-speed. Men han kämpade tillbaka i den tredje inningen för att få en 1-2-3 inning och drog ut tre raka slag i den fjärde efter en leadoff-dubbel.

Det som började se ut som en snabb utflykt för Carlson visade sig faktiskt vara en 108-pitch-affär för 5+ innings för att ge UNC-tjuren mer av en uppskov.

Honeycutt håller sig varm

Stjärnan nybörjare utökade sitt imponerande lopp med en tre-runs homerun i botten av den sjunde. Under de senaste 16 matcherna har Honeycutt 12 homeruns och 28 RBI med en ACC Tournament MVP-utmärkelse.

Han avslutade dagen 2-för-6 med tre RBI och ett åk. Honeycutt är två hemmalöpningar som är mindre än ensäsongs rekord för hemmakörning med 22 spelare på säsongen.

Markera SpelaStrax

UNC möter vinnaren av nr 2 seed Georgia och nr 3 seed Virginia Commonwealth i vinnarnas parentes på lördag kl. 19.00. Brandon Schaeffer startar för Tar Heels.


#Omedelbar #analys #Heels #Handle #Hofstra #NCAAöppnaren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *