Över 750 Tesla-förare rapporterar fantombromsning när de använder körautomationssystem

Över 750 Tesla-förare rapporterar fantombromsning när de använder körautomationssystem

Minst 750 Tesla-ägare har anmält deras bilar bromsar slumpmässigt utan anledning medan de använder förarassistansteknik.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) tog fram statistiken i en informationsförfrågan till Tesla. Brevet var publiceras på sin hemsida fredag.

“Detta brev är för att informera dig om att Office of Defects Investigation of National Highway Traffic Safety Administration har öppnat en preliminär utvärdering för att undersöka anklagelser om oväntad bromsaktivering i vissa modellår 2021-2022 Model 3 och Y-fordon tillverkade av Tesla, Inc. , och att begära viss information”, skrev NHTSA.

Tesla-bilar är utrustade med ett system för att undvika kollision framåt som automatiskt kan bromsa. Bilarna har också Teslas Autopilot elektroniska förarhjälp som kombinerar adaptiv farthållare med självstyrande körfältscentreringsförmåga.

ELON MUSK STÅDAR LOS ANGELES borgmästarkandidat RICK CARUSO: “HAN ÄR AWESOME”

Ticker säkerhet Sista Förändra Förändra %
TSLA TESLA INC. 703,55 -71,45 -9,22 %

NHTSA kräver omfattande dataloggar från biltillverkaren, inklusive interna rapporter ang det drabbade fordonetföretagssäkerhetstestresultat, produktionsnummer och mer.

I detta arkivfoto den 1 december 2020 anländer SpaceX-ägaren och Teslas vd Elon Musk till röda mattan för Axel Springer mediepris i Berlin. (Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP, Arkiv / AP Newsroom)

TESLA CHEF ELON MUSK BERÄTTAR ARBETARE FJÄRRARBETE “INTE LÄNGRE” ACCEPTERAT: RAPPORT

“Teslas svar på detta brev, i två exemplar, tillsammans med en kopia av eventuell konfidentialitetsbegäran, måste skickas till detta kontor senast den 20 juni 2022”, avslutas brevet. “Teslas svar måste innehålla alla icke-konfidentiella bilagor och en redigerad version av alla dokument som innehåller konfidentiell information.”

Underlåtenhet att ta fram den begärda informationen kan leda till civilrättsliga åtal, hotade NHTSA.

De biltillverkaren har tvingats utfärda flera återkallelser under de senaste månaderna. Problemen åtgärdades genom trådlösa mjukvaruuppdateringar, inklusive ett liknande problem med fantombromsning som påverkade nästan 12 000 Teslas över hela dess modellutbud.

Tesla

I detta arkivfoto den 15 april 2018 skiner solen från bakdäcket på en roadster på en Tesla-återförsäljares tomt i södra Denver-förorten Littleton, Colo. (AP Photo/David Zalubowski, Arkiv / Associated Press)

“Fantombromsningen varierar från en mindre gasrespons för att minska hastigheten till full nödbromsning som drastiskt minskar hastigheten i snabb takt, vilket resulterar i osäkra körförhållanden för passagerare i mitt fordon såväl som de som kan följa efter mig,” en ägaren skrev i ett klagomål som lämnades in den 2 februari.

I februari återkallade Tesla 54 000 fordon som körde dess fullständiga självkörande system som hade programmerats att långsamt rulla genom stoppskyltar om inga andra fordon eller fotgängare var närvarande.

“Klagande rapporterar att den snabba inbromsningen kan ske utan förvarning och ofta upprepade gånger under en enda körcykel”, stod det i myndighetens tidigare rapport.

Tesla fabrik

Elon Musk, Teslas vd, till höger, klappar händerna vid öppningen av Teslafabriken Berlin Brandenburg i Gruenheide, Tyskland, den 22 mars 2022. (Patrick Pleul/Pool via AP/AP Newsroom)

Mysk på fredagen godkände den demokratiska kandidaten till borgmästare i Los Angeles Rick Caruso.

“Los Angeles har turen att ha någon som Rick Caruso som kandiderar som borgmästare. Han är fantastisk”, skrev Musk i fredags på Twitter.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ FOX NEWS-APPEN

Det ouppfordrade meddelandet var anmärkningsvärt som ett av de första formella rekommendationerna som Musk har gjort sedan hans uppsving i politisk diskurs. Sedan han tillkännagav sina avsikter att köpa Twitter har Musk blivit mer uttalad till stöd för det republikanska partiet, öppet fientligt inställd till demokrater och mer åsiktsfull i frågor än någonsin tidigare.

#Över #Teslaförare #rapporterar #fantombromsning #när #använder #körautomationssystem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *