'Resilient' C:s regnar 3:or på fjärde plats för att bedöva Warriors i G1

‘Resilient’ C:s regnar 3:or på fjärde plats för att bedöva Warriors i G1

SAN FRANCISCO – Efter ännu en ful tredje kvart i ett slutspel fullt av dem för Boston Celtics, såg det för hela världen ut som om Golden State Warriors var på väg att göra anspråk på match 1 i NBA-finalen i Chase Center på torsdagskvällen .

Men så började den fjärde kvarten. Och, efter en lavin av Celtics 3-poängare, blev det här spelet – och serien – helt på huvudet.

Boston slog sina första sju trepoängare för att öppna den fjärde och överträffade Golden State med 40-16 för att slå Warriors med 120-108. Därmed blev Boston det första laget i NBA-finalernas historia att vinna med tvåsiffriga siffror efter att ha gått in i fjärde kvartalet efter tvåsiffrigt, enligt ESPN Stats & Information-forskning.

“Att vara motståndskraftig har varit ordet för i år,” Payton Pritchard sa. “Jag tror att det visade sig ikväll.”

Det gjorde det säkert i andra halvlek. Boston har kämpat hela slutspelet under tredje kvartalet, och gjorde det igen i match 1, då det gick upp mot ett Warriors-lag som historiskt sett har dominerat när de kommer ut efter halvtidsvilan.

Celtics fick underläge med 38-24 i den tredje. De gjorde fem omsättningar. De lät Golden State komma igång från 3-poängsintervallet. Och Jayson Tatum och Jaylen Brown kombinerat för att skjuta 2-för-10 från planen.

Vid den tidpunkten var Chase Center – värd för sitt första NBA-finalspel någonsin – i gungning. Firandet var tydligen igång. Men inne i Bostons krypa var känslan annorlunda.

“Meddelandet i början av den fjärde var “Vi har varit här förut”, sa Tatum. “Vi vet vad som krävs för att övervinna ett sådant underskott.

“Självklart är det ett fantastiskt lag. Det kommer inte att bli lätt. Men bara att veta att vi har varit i den situationen tidigare och vi har tagit oss ur det. Vi hade mycket tid kvar, eller hur? Det var det inte dags att hänga med huvudet eller bli klar, det var dags att ta reda på det.”

Celtics fortsatte med att göra just det. Det hjälper förstås när ett lag kommer ut och begraver sina första sju 3-poängare, som Boston gjorde. Men det gick längre än så. Celtics avslutade fjärde kvartalet 9-mot-12 från 3-poängsintervall.

Golden State, å andra sidan, sköt bara 7-för-17 från fältet. Celtics slutade vända bollen och satte upp ett absurt 12-till-1 assist-till-omsättning-förhållande i den fjärde. Bostons plus-24 poängmarginal i fjärde kvartalet var den bästa i en NBA-finalmatch.

Och Celtics fick bidrag från upp och ner i listan, inklusive Celtics-tränaren Ime Udoka som lämnade den regerande Årets försvarsspelare Marcus Smart på bänken under större delen av fjärde kvartalet och valde istället att köra Pritchard för de största ögonblicken av Bostons säsong hittills.

“Vi är stolta över att alla kan bidra i båda ändar,” sa Udoka. “Det är givande, speciellt en kväll när din bästa kille har en ledig natt, andra kliver upp.”

Derrick White fortsatte sitt briljanta spel sedan sitt barns födelse tidigt i Eastern Conference-finalerna, gjorde 21 poäng från bänken och slog fem trepoängare.

Al Horfordsom spelade i sin första NBA-finalmatch efter att tidigare ha varit rekordhållare för slutspelsmatcher spelade utan finalspel, hade 26 poäng, sex returer och tre assist, inklusive att slå alla fyra skotten han tog under fjärde kvartalet – och satte sin karriär hög med sex 3-poängare.

Även med Tatum kämpande och gick 3-för-17 från planen, avslutade han fortfarande med 13 assist till bara två turnovers, och var plus-27 i fjärde kvartalet utan att göra en enda poäng. Han avslutade med fyra assist och ingen omsättning samtidigt som han missade alla tre skott han tog under kvarten.

“Extatisk,” sa Tatum med ett leende på frågan om hur han tyckte om spelet. “Fyrtio poäng i fjärde kvartalet … killar gjorde stora skott, skott i rätt tid också. Och vi vann.

“Jag hade en dålig skyttekväll. Jag försökte bara påverka spelet på andra sätt. Vi är i mästerskapet. Vi är i finalen. Allt jag var orolig för var att försöka vinna, och det gjorde vi. Det är allt som betyder något vid det här laget.

“Så jag förväntar mig inte att skjuta så dåligt igen. Men om det betyder att vi fortsätter att vinna så tar jag det.”

Det var budskapet över hela linjen från Celtics: att de lyckades stjäla Game 1 samtidigt som de inte spelade sitt bästa. Ja, de träffade skott med 21 mot 41 från 3-punktsintervallet. Men de hade det där slarviga tredje kvartalet och fick också en långsam start för att börja spelet, när en spellista som inte innehöll en enda spelare med NBA-finalerfarenhet såg ut som det ibland under den första kvarten.

“Fortsätt bara att spela. Det var vårt budskap under hela matchen,” sa Horford. “De är ett så bra lag. Och för oss var det bara, du vet, fortsätta spela oavsett vad.

“Och våra killar, det var vad vi gjorde. Det var inte vår bästa match, men vi fortsatte att kämpa och hitta olika sätt att vinna den här.”

På många sätt var detta spel ett mikrokosmos av Bostons berg-och dalbana. Celtics var under 0,500 i slutet av januari, innan de tog sig igenom NBA under de sista 35 matcherna av den ordinarie säsongen, och postade de bästa offensiva och defensiva betygen i ligan under den sträckan.

Boston fick sedan utstå två svåra serier på sju matcher mot Milwaukee Bucks och Miami Heat för att nå hit, inklusive att vinna elimineringsmatcher på vägen mot båda lagen. De har nu blivit det första laget att slå Warriors på Chase Center i en slutspelsmatch.

Nu, efter att ha gått in i NBA-finalen efter att ha spelat 12 matcher på 23 dagar i Eastern Conferences semifinaler och finaler, kommer Boston nu att få ytterligare tre dagars vila och förbereda sig för att spela här igen i Game 2 söndag kväll, då Celtics kommer att ha en möjlighet att satte ett strypgrepp på den här serien med ytterligare en seger.

“Det säger bara vad vi har gjort hela året,” sa Smart. “Vi har räknats bort hela året. Med rätta. Vi har haft stunder. Men vi fortsätter att kämpa. Det är vad vi är.

“Jag tror att det har varit vår identitet under de senaste månaderna. Jag tror att det hängde med oss ​​av en anledning.”

Och som ett resultat är Celtics tre segrar från en NBA-titel.

.
#Resilient #regnar #3or #på #fjärde #plats #för #att #bedöva #Warriors

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *