Royals förvärvar Albert Abreu från Rangers

Royals förvärvar Albert Abreu från Rangers

The Royals har skaffat avlastare Albert Abreu från Rangers för minor league pitcher Yohanse Morel, enligt meddelanden från båda klubbarna. Kansas City kommer att meddela ytterligare motsvarande drag när Abreu rapporterar till laget under de kommande dagarna.

Abreu, 26, tillbringade cirka två månader i Arlington. Texas fick honom från Yankees i utbyte mot backstop Jose Trevino i veckan fram till invigningsdagen. Rangers hade förvärvat Mitch Garver att gå med i en fångstgrupp som också inkluderade Jonas Heim och Sam Huffoch de kände att det befriade dem att handla från sin grupp bakom tallriken i hopp om att lägga till en potentiell långsiktig bullpenbit.

Förvärvet gick inte som laget hade hoppats, eftersom Abreu kämpade kraftigt över sju framträdanden. Han tillät bara tre runs på 8 2/3 innings, men han promenerade 12 slag och gav upp ett par homers under den begränsade tiden. Det finns liten chans för Abreu att upprätthålla en acceptabel ERA så länge han kämpar med fripass i den utsträckningen, och Texas utsåg honom för uppdrag på måndag.

Strejkkastning har varit ett problem för Abreu under hela hans professionella karriär, om än inte riktigt i den utsträckning som det var under hans begränsade tid som Ranger. En väl ansedd prospekt under sin tid i Astros och Yankees gårdssystem, han tvingades ändå till tjurfäktningen på grund av bristande kontroll. Det har bekräftats i hans stora ligaarbete, eftersom Dominikanska republikens infödda gick med 12,2 % av motståndarna över 36 2/3 bilder med New York förra säsongen – hans första med en utökad arbetsbelastning på big league-nivå.

Att Abreu har väckt intresse från en handfull lag trots sina kontrollproblem är dock ett bevis på hans högoktaniga grejer. Han har snittat nästan 98 MPH på sin snabbboll under var och en av sina två senaste säsonger, vilket visar elitarmhastighet. Han backar upp det med ett skjutreglage från övre 80-talet och förändringar som var och en fick starka recensioner från prospektutvärderare, och den brytande bollen har varit ett kvalitetsswing-och-miss-erbjudande på MLB-nivå.

Med den typen av arsenal är det inte svårt att drömma om att Abreu ska skapa en framtid i en stor liga-bullpen. Även om hans fläckiga kontroll begränsar honom till arbete med lägre hävstång, kan Royals hoppas på att få bättre resultat ur hans spännande pitchmix. Om de kan kan Abreu vara ett långsiktigt alternativ. Han kommer inte att förmörka sitt första hela år av MLB-tjänst förrän den här säsongen, vilket innebär att han skulle vara kontrollerbar till slutet av 2027 års kampanj. Han är dock borta från minor league option-år, vilket betyder att Kansas City måste behålla honom på den aktiva listan eller göra honom tillgänglig för rivaliserande klubbar själva.

Att de kungliga skiljde sig med en ung arm för att förvärva Abreu tyder på att de är beredda att ge honom den möjligheten. Kansas City ligger nära toppen av ligan när det gäller undantagsprioritet, men de skildes med Morel för att säkerställa att inget annat lag förvärvade Abreu via en egen handel. Det är den andra handeln i Morels karriär, eftersom han fick utdelning från Nationals vid sidan av Kelvin Gutierrez och Blake Perkins i 2018 års byte som skickade Kelvin Herrera till Washington.

Morel, 21, var en ganska välrenommerad prospekt mycket tidigt i sin professionella karriär. Han dök två gånger upp bland Baseball Americas rankning av de 30 bästa talangerna i minor league i Kansas City-systemet, men han har inte fått ett omnämnande under något av de senaste två åren eftersom han har kämpat i High-A. Morel flyttade till bullpen förra säsongen men var taggad för en 6,66 ERA genom 50 innings. Royals bestämde sig för att inte lägga till honom i 40-mannalistan före regel 5-draften (som aldrig slutade visa sig), och han har upprepat nivån 2022.

Genom 17 2/3 innings den här säsongen har Morel en mer passande 4.09 ERA. Han har slagit ut 25,9 % av motståndarna med en förhöjd promenad på 12,3 %. Eric Longenhagen och Tess Taruskin från Fangraphs skrev förra veckan att hans arsenal är rubricerad av en plus split-changeup. Han kommer återigen att vara kvalificerad enligt Regel 5 i vinter om han inte får en plats på Texas 40-mannalistan.

Bild med tillstånd av USA Today Sports.

.
#Royals #förvärvar #Albert #Abreu #från #Rangers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *