Texas A&M AD: Första matchen med Texas kommer att vara på Kyle Field

Texas A&M AD: Första matchen med Texas kommer att vara på Kyle Field

DESTIN, Florida — Texas A&M vet inte vilket år det kommer att förnya sin hyllade fotbollsrivalitet med Texas. Senast 2025 men kanske 2024. Aggies vet dock exakt var spelet kommer att vara.

“Jag kan inte föreställa mig atmosfären när den matchen spelas,” sa A&M:s sportchef Ross Bjork till Chronicle på torsdagen under SEC:s vårmöten. “Och det kommer att spelas på Kyle Field.”

Det sista mötet mellan Aggies och Longhorns spelades också på College Station 2011. Bjork sa att det gamla schemat inte har någon betydelse för vad han kallade en “ny dag” – Texas och Oklahoma gick med i Southeastern Conference officiellt den 1 juli 2025, men kanske ett år tidigare.

“Det är en helt ny dag, det är en helt ny liga och det är ett helt nytt format,” sa Bjork om A&M som var värd för det första spelet med sin gamla Southwest Conference och Big 12 rival och därför spelade matcher i rad på Kyle Field. “Det är något som är viktigt för oss.”

BERÄTTAD FEJD: Jimbo Fisher stor om förnyelse av A&M-Texas fotbollsrivalitet

Som nybörjare i ligan tillsammans med Sooners har Longhorns inte riktigt något att säga till om i ligans tidiga schemaläggning ändå, tillade Bjork.

“De inser att de kommer att bli väldigt, väldigt glada över att vara i SEC, och det var därför de gjorde flytten,” sa Björk. “De kommer att ta vad som helst (de kan få) … och de har ingen omröstning i processen. Det är bara nuvarande medlemskap.”

Han tillade att UT:s idrottschef Chris Del Conte och OU:s idrottschef Joe Castiglione har varit en del – på långt håll – av några av SEC:s vårmöten som äger rum den här veckan.

“De känner till modellerna som diskuteras,” tillade Björk om SEC väljer ett ligaschema med nio eller åtta spel när det blir en konferens med 16 medlemmar. (Men) de har inte (officiellt) en röst förrän den 1 juli 2025.”

Såvida de inte går med i SEC ett år tidigare, men de nuvarande 14 medlemmarna kommer att ha röstat om det kommande schemat då ändå.

Så A&M-fans kan förvänta sig en hemmamatch i förnyelsen av rivaliteten, och UT-fans kan förvänta sig en kort roadtrip på vad som förväntas återigen bli en Thanksgiving-helg som avslutar den ordinarie säsongen.

“Stämningen kommer att vara obeskrivlig just nu när det gäller hur många människor som kommer att titta, hur många människor som kommer att försöka få biljetter till den matchen, hur många som kommer att ha biljetter endast för ståplatser,” sa Björk. “Det kommer att bli en episk revansch av en stor rivalitet, och när det än händer kommer Kyle Field att vara platsen.”

UT leder genom tiderna serien 76-37-5. Texas avböjde på torsdagen att kommentera Björks påstående att A&M kommer att vara värd för på varandra följande spel i serien.

Bjork sa också att A&M sedan förra året har varit för en framtida schemaläggningsmodell som ger Aggies och de andra 15 medlemmarna – när UT och OU går med – chansen att ha mer än en årlig rival.

Två modeller står kvar när SEC-vårmötena avslutas den här veckan: spela nio ligamatcher varje år med tre permanenta rivaler – vilket verkar vara favoriten – eller hålla fast vid de nuvarande åtta ligamatcherna med en ensam permanent rival. Inget av de återstående scenariona inkluderar divisioner som det nuvarande formatet väst och öst.

“Vi har några frågor kvar att besvara,” sade SEC-kommissionären Greg Sankey i det sista samtalet om framtida schemaläggning. “Vi har mer att göra.”

I nio-spelsformatet skulle sex fiender rotera i fyraårscykler. I åtta-spelsupplägget skulle sju fiender rotera i fyraårscykler.

“När (tillkännagivandet av) expansionen hände förra sommaren visste vi att schemaläggningsformat och College Football Playoff snurrade runt vid den tiden,” sa Björk. “För oss, ju mer SEC-innehåll vi kan ha, desto mer värdefullt. Vi har varit en förespråkare för nio matcher sedan starten och faktiskt tog upp 10 matcher förra augusti.”

Aggies under tränaren Jimbo Fisher har goda minnen av att ha spelat mer än åtta ligamatcher på ett år, efter att ha slutat med 9-1 2020 under den pandemi-stramade säsongen. De spelade nio SEC-matcher, med sin enda förlust mot den eventuella nationella mästaren Alabama, och besegrade North Carolina i Orange Bowl. Aggies nummer 4 i den slutliga Associated Press-undersökningen markerade deras högsta placering sedan de vann den nationella titeln 1939.

“Om du tittar på TV-betyg, fansupplevelse, arenor, ledande landet i närvaro, ledande i de högst rankade TV-spelen – folk längtar efter SEC-tävlingar,” sa Björk.

Han tillade att en man från New York på ett Hilton Sandestin-kafé på torsdagsmorgonen inte hade en aning om att SEC-vårmötena hölls på hotellet men var glad över att få veta så mycket.

“Det finns inget som SEC-fotboll,” sa Björk att främlingen sa till honom. “Det är allt jag tittar på.”

Björk sa att han förväntar sig att den gemensamma fiskeripolitiken kommer att expandera från sina nuvarande fyra lag till åtta, 12 eller till och med 16 – kanske efter säsongen 2026, vilket också hjälper SEC-modellen med nio lag att gå framåt.

Han sa att under formatet med åtta spel skulle UT och OU planera att vara permanenta rivaler, och A&M skulle paras ihop med LSU. Spelschemat på nio matcher tillåter Aggies att spela Texas, LSU och kanske ett program som Arkansas, en gammal SWC-fiende, varje säsong.

“På det sättet skulle vi se till att vi spelar Texas varje år. Så vi anammar det, och vi vill gå vidare med det, säger Björk. “Den åtta-spelsmodellen klarar inte alla saker jag just beskrev.”

#Texas #Första #matchen #med #Texas #kommer #att #vara #på #Kyle #Field

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *