The Revenant: Harini Logan samlas för att stava bititeln

The Revenant: Harini Logan samlas för att stava bititeln

OXON HILL, Md. (AP) — Harini Logan försökte hela tiden lära sig av sina nästan misstag i onlinestavningsbin. Hon var i åratal erkänd som en av de bästa stavarna på engelska och hade aldrig tagit hem en nationell titel.

I det största biet av dem alla fick hon utstå en ny serie av motgångar, men på något sätt, på slutet, var hon fortfarande kvar.

Harini eliminerades och återinsattes sedan under Scripps National Spelling Bees mycket omdebatterade flervalsordförråd. Hon stavade fel fyra gånger eftersom Scripps mest utmanande ord visade sig vara för mycket för henne och Vikram Raju, som också fick fyra fel i den avslutande delen. Och så tog hon äntligen ner Vikram i biets första blixtrunda tiebreaker någonsin på torsdagskvällen.

Kalla hennes stavningsversion av “The Revenant”.

“Harini har varit till helvetet och tillbaka med sina erfarenheter av stavningsbi,” sa hennes långvariga tränare, Grace Walters.

Den 14-åriga åttondeklassaren från San Antonio, Texas, som tävlade i det sista helt personliga biet för tre år sedan och uthärdade pandemin för att komma tillbaka, stavade 21 ord korrekt under den 90 sekunder långa spell-offen, slog Vikram med sex. Det vinnande ordet, enligt Scripps, var “morhöna”, vilket betyder honan av orren, eftersom det var den som flyttade henne förbi Vikram.

Under de senaste månaderna hade den ständigt förberedda Harini övat på möjligheten till en blixtrunda, ett format som hon tyckte var obekvämt.

“När det introducerades förra året var jag lite rädd, om jag ska vara ärlig,” sa Harini. “Jag går långsamt. Det är min grej. Jag visste inte hur jag skulle klara mig i den miljön.”

Harini, en publikfavorit för sin balans och positivitet, vinner mer än $50 000 i kontanter och priser. Hon är den första Scripps-mästaren någonsin som återinförts under tävlingen. Och det var innan hennes fyra sena snubblar.

“Jag tror att det hade varit väldigt lätt för mig att bli avskräckt, att få typ “Wow, varför saknar jag så mycket?”” sa Harini. “Egentligen bara fokusera på nästa ord och veta att jag fortfarande är med, jag tror bara var en stor lättnad för mig.”

Hon är den femte Scripps-mästaren som coachas av Walters, en före detta stavare, kollega från Texas och student vid Rice University som överväger att hoppa av tränarbranschen. Harini fick också hjälp av Navneeth Murali, som gav henne en av dessa tvåa i 2020 SpellPundit online bee — ett tröstpris för Scripps-biet som ställdes in på grund av pandemin.

Det var Walters och Navneeth som rusade till bidomarna, tillsammans med Harinis mamma, Priya, så snart Harini gick av scenen i ordförrådsomgången, till synes hennes mest förkrossande besvikelse av alla.

“Mitt hjärta stannade för en sekund,” sa Harini.

Harini definierade ordet “pullulation” som häckande av parande fåglar. Scripps sa att det korrekta svaret var binsvärmningen. Hennes anhängare gjorde fallet till domarna att hon hade fått det rätt. Några minuter senare meddelade huvuddomaren Mary Brooks omvändningen.

“Vi gjorde en liten undersökning efter att du var klar, vilket är vad vårt jobb är, för att se till att vi har fattat rätt beslut,” sa Brooks. “Vi (gjorde) en liten djupdykning i det ordet och faktiskt svaret du gav på det ordet anses vara korrekt, så vi kommer att återinföra dig.”

Därifrån bröt Harini in i finalen mot Vikram. De stavade två ord var och en korrekt. Sedan tog Scripps fram nattens tuffaste ord.

Båda felstavade. Sedan missade Vikram igen och Harini fick “sereh” rätt, vilket satte henne ett ord borta från titeln. Ordet var “drimys”, och hon fattade fel.

Två omgångar till, ytterligare två felstavade ord av vardera, och Scripps tog fram pallen och summern för blixtrundan som alla finalisterna hade tränat på under de mestadels tomma balsalen timmarna tidigare.

Harini var snabbare och vassare hela tiden, och domarnas slutliga sammanställning bekräftade hennes seger.

“Jag visste att jag bara var tvungen att slänga bort stavningen jag kunde komma på, och jag var bara tvungen att vara lite snabbare,” sa Vikram, en 12-årig sjundeklassare från Aurora, Colorado, som hoppas komma tillbaka nästa år.

Vihaan Sibal, en 13-åring från McGregor, Texas, slutade trea och har även ytterligare ett år av behörighet. Saharsh Vuppala, en 13-årig åttondeklassare från Bellevue, Washington, var fjärde.

Den sista helt personliga versionen av biet hade ingen tiebreak och slutade i en åtta-vägs oavgjort. Biet återvände förra året i ett mestadels virtuellt format, med endast 11 finalister som samlades i Florida som Zaila Avantgarde blev den första svarta amerikanska mästaren.

Harini är indisk-amerikansk, återupptar en trend som har hållit i sig i två decennier – 21 av de senaste 23 mästarna har haft ett sydasiatiskt arv.

Ytterligare en förändring av årets bi: Scripps avslutade sitt avtal med långvariga partner ESPN och producerade sin egen telesändning för sina nätverk ION och Bounce, med skådespelaren och läskunnighetsförespråkaren LeVar Burton som värd. Övergången var ibland ojämn, med långa och ojämna reklamavbrott som bröt upp action och ljudfel som exponerade sändningens inre funktion för publiken.

Själva biet var magrare, med mindre än hälften av deltagarna det hade 2019 på grund av att sponsorer hoppade av och elimineringen av ett wild-card-program. Och tillägget av levande ordförrådsfrågor under semifinalerna och finalerna resulterade i överraskande eliminationer.

Att Harini bugade sig på ett ordförråd var kort den största chocken av alla.

“I slutändan har det varit värt det”, sa Walters. “Varje andra plats. Varje ding. Varje tår. Allt av det. Det här är slutet Harini förtjänar.”

___

Följ Ben Nuckols på Twitter på https://twitter.com/APBenNuckols

.
#Revenant #Harini #Logan #samlas #för #att #stava #bititeln

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *