I en bisarr radiointervju uttryckte Deshaun Watsons advokat en känslolöshet som är bekant för många kvinnor

I en bisarr radiointervju uttryckte Deshaun Watsons advokat en känslolöshet som är bekant för många kvinnor

Deshaun Watsons advokater dök upp en sportradiostation i Houston på fredag ​​för att diskutera de 23 civilrättsliga processerna mot Cleveland Browns quarterback, alla från kvinnor som påstår olika nivåer av sexuella oegentligheter som de utsattes för under massagemöten med Watson.

Mot slutet av intervjun, advokat Rusty Hardin gjorde en glad kommentar som lika delar var okunnig och ilska framkallande, och potentiellt av intresse för NFL-utredarna.

“Jag vet inte hur många män där ute nu som har fått en massage som kanske ibland fick ett lyckligt slut. Okej?” började Hardin. “Kanske finns det ingen i din lyssnande publik som någonsin råkat ut för.

“Jag vill påpeka: om det har hänt är det inte ett brott. OK? Såvida du inte betalar någon extra eller så för att ge dig någon typ av sexuell aktivitet, är det inte ett brott. … Att göra något eller säga något eller att vara ett sätt som gör dig obekväm är inte ett brott.”

Hardin har sagt att det förekom sexuell aktivitet mellan Watson och några av kvinnorna. Baserat på det faktum att 23 kvinnor har lämnat in stämningar, samtyckte inte alla massageterapeuter Watson hade möten med vad som hände under deras interaktioner med honom.

Hardin försöker vinna sin klient poäng i den allmänna opinionens domstol, men vid denna tidpunkt spelar det ingen roll om vad Watson gjorde var brottsligt eller inte. Två stora juryer avböjde att åtala honom för anklagelser, vilket innebär att han är fri från brottsutredning men hans oskuld är fortfarande uppe för granskning i civil domstol.

Hardin säger att “att göra någon obekväm är inte ett brott” är känslolöst, osant och inte heller diskussionen vid denna tidpunkt. Det som spelar roll nu är om Watson ägnat sig åt beteende som han kan hållas ansvarig för i civil domstol. Det finns en helt annan standard i civil domstol än brottmålsdomstol. NFL:s policy för personligt uppförande har också olika standarder.

Det som alltid är viktigt är samtycke.

När Deshaun Watson står inför civilrättsliga stämningar från 23 kvinnor, undersöker NFL om Browns quarterback brutit mot ligans personliga uppförandepolicy. (AP Photo/David Richard)

Att tro att du är rolig genom att nämna ett “lyckligt slut” under en radiointervju och återigen minimera kvinnorna som anklagar är anledningen till att våldtäktskulturen består.

Det är därför en kultur som den i Washington Commanders frontkontor har hållit på i åratal.

Det är därför, trots att Watson står inför dessa många anklagelser, köpte Cleveland Browns honom från Houston Texans, skrev på honom till det största garanterade kontraktet i NFLs historia och gav tunna och helt otillfredsställande svar när du trycker på dem om varför de gjorde det med tanke på Watsons betydande bagage.

Det är därför kvinnor i alla samhällsskikt, från alla bakgrunder, håller sina berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp tysta. Utvalda familjer och vänner kanske känner till dem, men som kvinnor har vi visat oss gång på gång under decennier att arbetsledare eller personaltjänstemän eller polisen och det rättssystem som ger “rättvisa” för en mycket smal befolkning av medborgare, kommer att göra det. inget av konsekvens.

Så för det mesta håller vi dem för oss själva.

Timmar efter intervjun gick Hardin för att klargöra sina kommentarer via ett uttalande. Det läser delvis, “I en intervju med radioprogram i Houston idag nämnde jag att en massage som har ett “lyckligt slut” inte är olagligt, vilket betyder att det inte är olagligt för någon att ha samförstånd med en terapeut efter en massage om inte sexet är för lön. Deshaun betalade ingen för sex. Jag använde termen hypotetiskt och beskrev inte Deshauns fall.

“Jag har upprepat för andra att det inte är ok att göra något som en kvinna inte går med på att göra. Dessa kvinnor har påstått övergrepp i sina inlägg. Jag talade i en hypotetisk situation. Om det finns ett sexuellt möte efter en massage, är inte ett brott eller grunden för en civilrättslig process. Jag pratade inte om vad Deshaun gjorde eller inte gjorde eller förväntade sig eller inte förväntade sig.”

En yikes intervju följt av ett yikes uttalande. Watson må vara en smyga, men vad han än betalar Hardin på fakturerbara timmar är för mycket.

Hardin har nu gjort en hel omvändning under det senaste året. Till en början antydde han att alla anklagare var lögnare. Nu säger han att det fanns sexuell kontakt mellan Watson och åtminstone några av terapeuterna, men det var samtycke, även om nästan två dussin stämningar indikerar att inte alla var det, inte i kvinnornas ögon.

Hans uttalande och förtydligande smutsar fortfarande ner kvinnorna och antyder att alla är sexarbetare och sprider en trope. Vad som har blivit tydligt är att Watson åtminstone hoppades på ett sexuellt möte med många om inte alla kvinnor som han bokade tider med och hade litet eller inget intresse av terapeutisk massage; om han ville ha sexarbetare skulle han säkert kunna hitta dem och betala för anonymiteten och diskretionen som skulle ha hållit honom borta från den situation han är i nu.

Några av kvinnorna som har anklagat Watson för fel har arbetat med honom mer än en gång; några anklagare sa att hans beteende eskalerade för varje besök tills det blev outhärdligt. Dessa kvinnor drev i stort sett sitt eget mikroföretag, och att ha en kund som Watson kunde ha varit en välsignelse, så de försökte tolerera det tills de inte kunde längre.

Det är en bekant situation för många kvinnor.

Det är förståeligt att en kvinna som är upphetsad över att eventuellt ha en NFL-quarterback som vanlig kund skulle ge honom en andra chans även efter att ett första möte fick henne att känna sig bekymrad. Kanske hade hon misstolkat hans handlingar första gången och han skulle vara bättre andra gången. Eller så kanske hon kunde internalisera lite obehag om det innebar att hon fick en klient med djupa fickor med många lagkamrater som kanske också behöver en massageterapeut.

Deshaun Watson bryr sig uppenbarligen inte om hur han fick några av dessa kvinnor att känna. Rusty Hardin bryr sig uppenbarligen inte om hur Watson fick några av dessa kvinnor att känna. Cleveland Browns bryr sig uppenbarligen inte.

Att försöka vifta bort incidenter som de Watson har anklagats för är anledningen till att de fortsätter att hända. Att ignorera begreppet samtycke och en persons rätt att säga ja eller nej är anledningen till att de fortsätter att hända.

Det är därför kvinnor fortfarande så ofta är rädda för vad som ska hända dem om de säger sin sanning. Människor som Dan Snyder kommer att skyddas, advokater som Rusty Hardin kommer att smutskasta anklagare, quarterbacks som Deshaun Watson kommer att få garanterade kontrakt.

Det är länge sen dags för det att sluta.


#bisarr #radiointervju #uttryckte #Deshaun #Watsons #advokat #känslolöshet #som #är #bekant #för #många #kvinnor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *