Rockbandet Queen, Paddington Bear drar igång Jubilee-konserten

Rockbandet Queen, Paddington Bear drar igång Jubilee-konserten

LONDON — Drottning Elizabeth II kanske måste missa en stjärnspäckad London-konsert till hennes ära på lördag, men hon slog ner huset när hon dök upp i en överraskningsvideo inspelad med en annan brittisk nationalskatt: Paddington Bear.

Den 96-åriga monarken avslöjade att hon delade Paddingtons kärlek till marmeladsmörgåsar i en komedi som visades inleda en Platinum Jubilee-konsert utanför Buckingham Palace, och glädja tusentals som samlades för den tredje dagen av festligheter som markerar hennes 70 år på tronen.

Rockbandet Queen och Adam Lambert startade utomhusshowen utanför palatset, följt av uppträdanden av Duran Duran, Rod Stewart och operasångaren Andrea Bocelli. Diana Ross kommer att avsluta showen med sitt första liveframträdande i Storbritannien på 15 år.

Prins Charles och Prins Williamdrottningens son och barnbarn, kommer att tilltala en livepublik på 22 000 och miljoner fler som tittar på tv.

Drottningen har haft problem med att röra sig på sistone, vilket palatset beskriver som “episodiska rörlighetsproblem”, vilket begränsar hennes offentliga framträdanden de senaste månaderna. Men hennes frånvaro på konserten dämpade inte feststämningen bland publiken.

“Det är en magisk upplevelse … (Detta kommer) aldrig mer att hända under vår livstid, och det är helt otroligt att vara en del av detta”, säger Sam Ahcquoim, från Cornwall i sydvästra England. “Jag har varit riktigt, riktigt exalterad och kan bara inte vänta med att komma in nu och börja dansa.”

Suveränen valde också att inte delta i Epsom Derby på lördagen. Istället representerades hon vid det prestigefyllda årliga hästkapplöpningen av sin dotter, prinsessan Anne, som dök upp i kungalådan med sin familj när folkmassorna jublade.

Drottningen är allmänt känd som en ivrig hästälskare, och hon har bara missat Epsom Derbyt en handfull gånger. På lördagen paraderades fem av hennes tidigare kapplöpningshästar och 40 jockeys som har ridit för drottningen bildade en hedersvakt innan nationalsången spelades.

”Hon har avlat upp hästar i över 60 år. Hon kan alla blodlinjer och hon har vunnit massor av lopp och hon är väldigt kunnig, säger Frankie Dettori, som kantade en del av banan med andra jockeys, till BBC.

“Jag är säker på att hon idag kommer att hitta en TV och hon kommer att se den live, för hon älskar Derbyt så mycket”, tillade han.

Det var andra gången på lika många dagar som drottningens rörelseproblem har berövat massorna en chans att se henne.

På fredagen hoppade drottningen över en speciell tacksägelsegudstjänst till hennes ära i St. Paul’s Cathedral i London. Palatstjänstemän sa att hon hade upplevt “viss obehag” vid evenemang dagen innan, som inkluderade att vinka till stora folkmassor från Buckingham Palace.

Prins Harry och hans fru Meghan var bland nästan 50 medlemmar av kungafamiljen som i fredags samlades på St. Paul’s för att hedra den frånvarande statschefen. Det var parets första offentliga framträdande i Storbritannien sedan de steg tillbaka från kungliga plikter och flyttade till Kalifornien för två år sedan.

Förutom att vara med på fredagens gudstjänst har paret hittills hållit sig utanför rampljuset. Deras två barn, Archie och Lilibet, som fyllde ett år i lördags, har ännu inte dykt upp under denna resa. En talesperson för paret sa att de tillbringade dagen “privat” och att de inte gick med ett 30-tal andra medlemmar av kungafamiljen vid lördagens konsert.

Under tiden reste andra medlemmar av kungafamiljen till Wales och Nordirland som en del av firandet över hela Storbritannien

William och hans fru Kate tog med sig två av sina tre barn – 8-åriga prins George och 7-åriga prinsessan Charlotte – till Cardiff Castle i Wales innan en separat konsert på slottsområdet för att hedra drottningen.

Drottningens yngste son, prins Edward, och hans fru Sophie, grevinnan av Wessex, besökte ett nöjesfält vid havet med 1950-talstema i Belfast. Edward försökte dra en pint Guinness på ett matställe, medan Sophie deltog i en dansdemonstration från 50- och 60-talet.

———

Följ AP:s bevakning av Drottning Elizabeth II på https://apnews.com/hub/queen-elizabeth-ii

.
#Rockbandet #Queen #Paddington #Bear #drar #igång #Jubileekonserten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *