Se Blue Origin lansera sin femte passagerarflygning till kanten av rymden

Se Blue Origin lansera sin femte passagerarflygning till kanten av rymden

Lördag morgon är flygföretaget Blue Origin planerat att genomföra sin femte turistflygning och skicka en besättning på sex till kanten av rymden och tillbaka ut från västra Texas. Återigen är det en flygning utan några större kändisar ombord, eftersom företaget övergår till att göra dessa snabba utflykter till rymden relativt rutin.

Flygningen, kallad NS-21, kommer bara två månader efter Blue Origins sista turistresa den 31 mars. Det uppdraget skickade upp fem betalande kunder och en företagsanställd – första gången inga stora namn flög. Blue Origin-anställde var faktiskt en ersättare i sista minuten för komikern och skådespelaren Pete Davidson, som ursprungligen var planerad att flyga men var tvungen att hoppa av på grund av schemaläggningsproblem när uppdraget blev försenat. Inför den flygningen gjorde Blue Origin en poäng om att ha minst en kändis ombord på sina flygningar, inklusive GMA ankare Michael Strahan, Star Trek stjärnan William Shatner, den legendariske flygaren Wally Funk och, berömt, företagets grundare, Jeff Bezos.

Det finns inga kända namn på det här flyget, men det finns några anmärkningsvärda reklamblad på denna resa. Evan Dick, en ingenjör och investerare, håller på att bli Blue Origins första reklamblad, efter att ha flugit till rymden på företagets tredje besättningsuppdrag. Och Katya Echazarreta, en STEM-kommunikatör och YouTube-värd, kommer att bli den första mexikanskfödda kvinnan att flyga till rymden. Hennes plats på flygningen sponsras av Space for Humanity, en ideell organisation som syftar till att utöka “tillgången till rymden för hela mänskligheten” genom att finansiera biljetter på Blue Origin och Virgin Galactic-flyg för dem som annars kanske inte skulle ha råd med dem.

Victor Correa Hespanha drar också nytta av en sponsrad flygning, den här från en grupp som kallas the Crypto Space Agency. Gruppen av kryptoentusiaster fakturerar sig själva som en rymdbyrå för “Crypto Nation” och finansierar rymdrelaterade projekt genom att sälja NFT. Den första NFT-droppen erbjöd en chans att flyga till rymden, och det var Hespanha slumpmässigt utvald att ta första flyget. CSA planerar att köpa fler biljetter till rymden för medlemmar, “söka första kontakt med utomjordisk intelligens” och “skydda planeten från katastrofala asteroidnedslag.”

Med på flyget är också Hamish Harding, en jetpilot och styrelseordförande för sin egen affärsjetmäklare, och Jaison Robinson, en investerare, äventyrare och tidigare tävlande i reality-tv-programmet, Överlevande: Samoa. Till sist är det Victor Vescovo, som var med och grundade sitt eget private equity-bolag och som har dykt till den djupaste punkten i havet upp till 12 gånger och nått den högsta punkten på var och en av de sju kontinenterna.

De sex kommer att flyga på Blue Origins suborbitala New Shepard-raket, som är designad för att skjuta upp passagerare till en höjd ungefär 65 miles utanför rymdens gräns. Fordonet lyfter från Blue Origins uppskjutningsanläggning nära Van Horn, Texas, med kunder i en kapsel som sitter ovanpå raketen. Väl på en viss höjd separeras kapseln och raketen, och kunderna upplever några minuter av viktlöshet medan de ser jordens krökning från rymden. Så småningom faller både raketen och kapseln tillbaka till marken; raketen landar upprätt med sin motor medan kapseln landar under fallskärmar.

Denna kommande flygning var ursprungligen tänkt att äga rum den 20 maj, men Blue Origin försenade uppdraget efter att ha upptäckt att ett av New Shepards backupsystem “inte uppfyllde våra förväntningar på prestanda”, sa företaget. Nu är flyget igång igen den 4 juni, med ett startfönster som för närvarande är planerat att öppna 09:00 ET. Om du har sett en New Shepard-flygning tidigare kommer den här att se ungefär likadan ut som resten, om allt går som det ska. Men om du fortfarande inte kan få nog av New Shepard-flyg, börjar Blue Origins täckning ungefär en timme före start.

#Blue #Origin #lansera #sin #femte #passagerarflygning #kanten #rymden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *