Tesla CEO Elon Musk Has ‘Super Bad Feeling’ About US Economy — Biden Responds

Teslas vd Elon Musk har “super dålig känsla” om USA:s ekonomi – Biden svarar – Bitcoin News

Tesla och Spacex vd Elon Musk säger att han har en “super dålig känsla” om den amerikanska ekonomin. President Joe Biden svarade med en lista över stora investeringar från stora företag och önskade Musk lycka till på sin resa till månen.

Elon Musks dåliga känsla för den amerikanska ekonomin

Teslas vd Elon Musk sa att han har en “super dålig känsla” om den amerikanska ekonomin i ett mejl till chefer som Reuters sett.

E-postmeddelandet, med titeln “pausa all anställning över hela världen”, skickades två dagar efter att Musk sagt åt personalen att återvända till arbetsplatsen eller lämna. Han sa också att han måste skära ner cirka 10 % av personalen på sitt elbilsföretag.

Musk har nyligen varnat för att den amerikanska ekonomin antingen redan befinner sig i en lågkonjunktur eller är på väg mot en. Teslas och Spacex miljardärs vd tror dock att en lågkonjunktur är “en bra sak,” som säger: ”Det har regnat pengar på dårar för länge. Vissa konkurser måste hända.” Han uppskattade också att lågkonjunkturen kommer att pågå mellan 12 och 18 månader.

Morgan Stanley-analytikern Adam Jonas anser att Musks oro bör beaktas, och utvecklar:

Elon Musk har en unikt informerad insikt i den globala ekonomin. Vi tror att ett meddelande från honom skulle ge hög trovärdighet.

Biden svarar på Elon Musks kommentarer

På fredagen svarade president Joe Biden på Musks “super dåliga känsla” kommentar om den amerikanska ekonomin.

“Tja, låt mig berätta för dig, medan Elon Musk pratar om det, ökar Ford deras investering överväldigande,” sa Biden och drog fram ett anteckningskort ur sin jackficka.

“Ford ökar sina investeringar och bygger nya elfordon, 6 000 nya anställda – fackligt anställda, kan jag tillägga – i mellanvästern. Det tidigare Chrysler Corporation, Stellantis, de gör också liknande investeringar i elfordon. Intel lägger till 20 000 nya jobb som gör datorchips, fortsatte presidenten.

Biden avslutade när han stoppade tillbaka sitt anteckningskort i sin jackficka:

Så du vet, mycket tur på hans resa till månen.

Efter Bidens svar twittrade Musk, “Tack, herr president!” Hans tweet inkluderade en länk till ett tillkännagivande om att NASA valde Spacex för att landa nästa amerikaner på månen.

Musk är inte den enda som har förutspått att den amerikanska ekonomin är på väg mot en recession. The Big Short-investeraren Michael Burry varnade nyligen för en hotande lågkonjunktur för konsumenterna. Goldman Sachs Lloyd Blankfein rådde varje företag och konsument att förbereda sig för en lågkonjunktur. Soros Fondförvaltnings vd Dawn Fitzpatrick sa att en lågkonjunktur är oundviklig. JPMorgan VD Jamie Dimon ser en ekonomisk orkan komma som säger åt investerare att rusta sig. En av de mest hemska förutsägelserna kom från författaren Rich Dad Poor Dad Robert Kiyosaki som sa att marknaderna kraschar och en depression och civil oro kommer.

Vad tycker du om Elon Musks kommentarer och Bidens svar? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Kevin Helms

En student i österrikisk ekonomi, Kevin hittade Bitcoin 2011 och har varit evangelist sedan dess. Hans intressen ligger i Bitcoin-säkerhet, open source-system, nätverkseffekter och skärningspunkten mellan ekonomi och kryptografi.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast i informationssyfte. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridisk- eller redovisningsrådgivning. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för någon skada eller förlust som orsakas eller påstås vara orsakad av eller i samband med användningen av eller tilliten till innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.


#Teslas #Elon #Musk #har #super #dålig #känsla #USAs #ekonomi #Biden #svarar #Bitcoin #News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *