Vad du kan förvänta dig på WWDC 2022: iOS 16, macOS 13, watchOS 9 och eventuellt nya Mac-datorer

Vad du kan förvänta dig på WWDC 2022: iOS 16, macOS 13, watchOS 9 och eventuellt nya Mac-datorer

Apples 33:e årliga Worldwide Developers Conference startar måndagen den 6 juni klockan 10:00. Liksom evenemangen 2020 och 2021 kommer den att hållas endast digitalt, så det är gratis för alla utvecklare över hela världen att delta.

Keynote-evenemanget kommer att ge oss vår första titt på nya operativsystemuppdateringar, inklusive iOS 16iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 och watchOS 9, plus rykten tyder på att vi kan se lite ny hårdvara. Allt vi har hört om årets evenemang beskrivs nedan.

iOS 16

De flesta rykten om “iOS 16” har varit vaga, så vi vet lite om uppdateringen av operativsystemet för närvarande. Under tidigare år har nya versioner av iOS läckt ut tidigt och har gett oss insikt i den funktionsuppsättning som kommer, men det hände inte i år.


Som sagt, det har vi hörde några rykten om vad man kan förvänta sig, med mycket av informationen hämtad från Bloombergs Mark Gurmansom har tillförlitliga källor med information om Apples planer.

Det ryktas om nya funktioner

 • Renoverad låsskärm med bakgrundsbilder som har “widget-liknande funktioner.”
 • Det kommer att bli “betydande” förbättringar av meddelanden, även om vi inte känner till specifika detaljer.
 • Meddelanden app med “social nätverksliknande funktionalitet” med särskilt fokus på ljudmeddelanden.
 • Hälsoapp med utökad sömnspårningsfunktion och medicinhantering. Apple arbetar på ett verktyg som låter användare skanna sina pillerflaskor i appen, plus att det förväntas nya funktioner för kvinnors hälsa.
 • Nya Apple-appar är under arbete, utan mer specifik information.
 • Apple arbetar också med “nya sätt för systeminteraktion”, men det är inte helt klart vad det betyder.
 • Nya träningstyper för Fitness+.
 • Apple Music klassisk app med gränssnitt baserat på Primephonic, en app som Apple förvärvade 2021.

Möjliga funktioner baserade på rykten om iPhone 14

 • Alltid på display för iPhone 14 Pro och Pro Max (kommer inte förrän i september).
 • Sannolikt förnyat statusfältsgränssnitt för ‌iPhone 14 Pro‌ och Pro Max för att rymma hålslagnings- och pillerdesign som förväntas ersätta skåran på dessa enheter.
 • De iPhone 14 modeller förväntas få en funktion för upptäckt av bilolyckor, som skulle ringa upp räddningstjänsten automatiskt när en kollision upptäcks. Detta skulle kräva ny ‌iOS 16‌-funktionalitet.
 • Apple kan också lägga till en satellitbaserad nödfunktion till ‌iPhone 14‌-modellerna, som skulle stödjas i ‌iOS 16‌. Den här funktionen skulle låta iPhones skicka textmeddelanden i nödsituationer när det inte finns någon mobiltäckning och rapportera större nödsituationer när täckning inte är tillgänglig.
 • ‌iOS 16‌ kan inkludera stöd för köp nu, betala senare funktionen för Apple Pay som Apple utvecklar.
 • På samma sätt kan det införa stöd för hårdvaruabonnemangsprogram som låter kunder betala en månadsavgift för en iPhone, iPadeller Mac.

För mer om vad vi förväntar oss i ‌iOS 16‌, vi har en dedikerad iOS 16 sammanfattning.

iPadOS 16

iPadOS 16 kommer att få många av de nya funktionerna som introduceras i ‌iOS 16‌, men Apple arbetar också med ytterligare funktioner som är ‌iPad‌specifika.

Med iPadOS 16 siktar Apple på att göra ‌iPad‌ beter sig mer som en bärbar dator än en smartphone, och den nya ‌iPad‌-mjukvaran kommer att vara en av de största uppdateringarna som tillkännagavs på WWDC.

Uppdateringen kommer att innehålla ett omdesignat multitasking-gränssnitt som gör det enklare att växla mellan uppgifter och se vilka appar som är öppna, plus att den tillåter användare att ändra storlek på fönster. Apple planerar också att implementera nya sätt för användare att hantera flera appar samtidigt, i vad som låter som en mycket mer Mac-liknande multitasking-upplevelse.

macOS 13

Vi vet inte mycket om funktionsuppsättningen som kommer till ‌macOS 13‌, eftersom det har förekommit få läckor. Det ryktas att det har ett översynt gränssnitt för systeminställningar som kommer att göra det mer i linje med appen Inställningar på iPhone och iPad, med uppdateringen för att inkludera individuella inställningar organiserade efter app.

Macos 13 textmockup


Apple förväntas också förnya några av standardapparna, så vi kan se förbättringar av meddelanden, e-post, Safari och mer. Särskilt meddelanden ryktas få sociala nätverksliknande funktioner med förbättringar av ljudmeddelanden. Det är ett ‌iOS 16‌-rykte, men Messages har vanligtvis funktionsparitet mellan plattformar.

När det gäller namngivning kan ‌macOS 13‌ vara macOS Mammoth, baserat på Apples varumärkesansökningar. Apple registrerade varumärken redan 2013 för många landmärken i Kalifornien och Mammoth är det som har hållits aktiv längst, även om dess status är okänd vid denna tidpunkt och Apple har tidigare valt några namn som aldrig fanns på den listan, så namngivningen är inte säker.

watchOS 9

watchOS 9 kommer att ha några uppdateringar som påverkar den dagliga driften och navigeringen på den handledsburna enheten.

 • Uppdaterat energisparläge som gör det möjligt att använda appar och funktioner samtidigt som batterianvändningen minskar.
 • Utökad funktion för att detektera förmaksflimmer med extra “börda”, aka hur ofta en person är i ett tillstånd av förmaksflimmer under en tidsperiod.
 • Förbättrad hälso- och aktivitetsspårning.
 • Fler träningstyper.
 • Ytterligare mätvärden för löpträning.
 • Uppdatera för befintliga urtavlor.

tvOS 16

tvOS får inte ofta lika många nya funktioner som andra operativsystemuppdateringar, och vi vet inte mycket om tvOS 16, men det ryktas att det inkluderar nya smarta hemkopplingar. Du kanske kan göra mer med dina smarta hemprodukter genom Apple TV efter lanseringen av uppdateringen.

Hårdvarumöjligheter

De senaste WWDC-evenemangen har enbart fokuserat på mjukvara och har inte inkluderat hårdvarumeddelanden, så det är ännu inte klart om vi kommer att se någon hårdvara avslöjad vid årets evenemang. Om vi ​​gör det är enheterna nedan de mest troliga kandidaterna.

Macbook Air

Om Apple planerar att introducera nya Mac-datorer vid evenemanget, Macbook Air är enheten vi kommer sannolikt att seenligt Bloombergär Mark Gurman. Apple ska enligt uppgift “sikta” på att introducera ‌MacBook Air‌ vid evenemanget, men covid-relaterade problem med leveranskedjan i Kina kan hindra Apple från att göra det.

macbook air rundad mock gul


Nästa generations ‌MacBook Air‌ förväntas ha en total designöversyn med en MacBook Pro-liknande form som gör bort den avsmalnande kroppen. Det blir tunnare och lättare, och det förväntas det finns i flera färger, inklusive rymdgrå, silver, en champagnefärg och blå. ‌MacBook Air‌ förväntas ha smala benvita ramar och ett matchande benvitt tangentbord, och den kan vara cirka 13,6 tum stor.

‌MacBook Air‌ kommer förmodligen att vara utrustad med en nästa generation M2 chip, som förväntas ha samma antal datorkärnor som M1 (åtta), men det kommer att innehålla hastighetsförbättringar som gör det marginellt snabbare. Det ryktas också ha förbättrad grafik med nio eller 10 GPU-kärnor, upp från sju eller åtta i nuvarande ‌M1‌ ‌MacBook Air‌.

‌M2‌-chippet kommer att vara den första uppgraderingen till M1-seriens chips som Apple hittills har använt i Apples kiselenheter. Även om många rykten har föreslagit att ‌MacBook Air‌ kommer att ha ett ‌M2‌-chip, Apple-analytiker Ming-Chi Kuo tror att Apple skulle kunna fokusera på omdesignen snarare än ny chipteknologi.

Han har sagt att nästa generations tillverkningsprocesser för TSMC N3 och N4P kommer att göra det inte vara redo för massproduktion fram till 2023, så Apple kommer bara att kunna introducera en iterativ uppdatering som förväntas använda samma N5P-chip som används för A15 och ‌M1‌.

Mer om nästa generations ‌MacBook Air‌ kan vara finns i vår MacBook Air-guide för 2022.

Mac Pro

Tillbaka 2019, den omgjorda modulära Mac Pro visades upp på WWDC inför lanseringen i slutet av 2019, och det finns en möjlighet att vi kan se en liknande avtäckning i år.

macproback


Apples maskinvaruteknikchef John Ternus bekräftades vid vårens evenemang att det finns en Apple-kiselversion av ‌Mac Pro‌ på gång, och den förväntas komma någon gång under 2022.

Apple skulle kanske kunna ge oss en liten förhandstitt på ‌Mac Pro‌ inför en lansering senare under året.

Rykten tyder på att ‌Mac Pro‌ kommer att ha ett chip som är ännu kraftfullare än M1 Ultra används i Mac Studio. Den förväntas ha upp till 40 CPU-kärnor och 128 grafikkärnor, vilket skulle göra den dubbelt så kraftfull som ‌M1 Ultra‌.

Apple skulle kunna introducera en ‌M1 Ultra‌-efterträdare som i själva verket är två ‌M1 Ultra‌-chips sammanlänkade, eftersom själva M1 Ultra i huvudsak är två anslutna M1 Max pommes frites. Om så är fallet kommer det kommande ‌Mac Pro‌-chippet att vara fyra gånger så kraftfullt som ‌M1 Max‌.

AR/VR-headset?

Det gick rykten förra året om att Apples länge ryktade AR/VR-headset kunde se en introduktion vid 2022 Worldwide Developers Conference, men det ser ut som att det inte kommer att hända.

äpple mixed reality headset mockup-funktion


BloombergMark Gurmans och Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har sagt att headsetet helt enkelt är inte redo att introduceras vid denna tidpunkt, eftersom Apple fortfarande har knep att lösa. Kuo tror att Apple kommer att lansera headsetet 2023, och Gurman har sagt att Apple inte har några planer på ett “fullständigt tillkännagivande” av headsetet på WWDC.

Som sagt, ett varumärke för “realityOS”, operativsystemet för headsetet, upptäcktes nyligenoch den har ett utländskt inlämningsdatum som är den 8 juni 2022. Det är ett juridiskt krav, och det verkar som om datumet inte är relaterat till WWDC och är en slump.

MacRumors täckning

Apple planerar att livestreama WWDC keynote på sin webbplats, appen ‌Apple TV‌ och YouTube, men för de som inte kan titta kommer vi att täcka evenemanget på MacRumors.com och via MacRumorsLive Twitter-konto.

Vi kommer också att ha en djupgående täckning av alla Apples tillkännagivanden under resten av veckan och framöver när vi testar den nya programvaran.

.
#Vad #kan #förvänta #dig #på #WWDC #iOS #macOS #watchOS #och #eventuellt #nya #Macdatorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *