WWDC 2022: Sista minuten-rykten om MacBook Air, iPadOS 16, mer

WWDC 2022: Sista minuten-rykten om MacBook Air, iPadOS 16, mer

WWDC 2022 startar officiellt på måndag med Apples inledande keynote klockan 10:00 PT. Under denna keynote kommer Apple officiellt att avslöja uppdateringar inklusive iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 och macOS 13. Inför WWDC-starten ser vi några sista minuten-rykten om vad vi kan förvänta oss, inklusive möjligheten till en ny MacBook Air , stora uppdateringar av iPadOS 16 multitasking-funktioner och mer.

Gå nedanför när vi samlar ihop några av ryktena i sista minuten om vad som kommer på WWDC 2022…

WWDC 2022 Detaljer

Som en snabb uppfräschning är WWDC ett veckolångt evenemang som består av Apples inledande keynote, State of the Union med fler tekniska detaljer, Apple Design Awards och hundratals utvecklarsessioner, laborationer, en-mot-en-möten och Mer.

  • WWDC Keynote: 6 juni kl. 10 PDT
  • Plattformar State of the Union: 6 juni, 14.00 PDT
  • Apple Design Awards: 6 juni, 17.00 PDT

I år innehåller WWDC 2022 även en liten personlig komponent utöver onlinealternativen. En liten grupp utvecklare och press har bjudits in till Apple Park för keynote samt tillhörande laborationer, intervjuer och mycket. Vi kommer naturligtvis att ha full täckning av allt som händer under hela veckan här på 9to5Mac.

AR/VR-headset förväntas inte

Medan tillkännagivandet eller retandet av Apples länge ryktade AR/VR-headset en gång verkade som en garanti för WWDC 2022, verkar det inte längre vara fallet. På grund av pågående utvecklingsproblem, problem med försörjningskedjan och knepig integration mellan hårdvara och mjukvara, är Apple Headset nu troligen inställd på debut 2023.

Bloomberg rapporterade redan i januari att Apple Headset har stött på flera utvecklingsproblem, inklusive problem med överhettning. Apple har också enligt uppgift kämpat med korrekt integration mellan hårdvara och mjukvara, samt problem med kamerans hårdvara.

Förra månaden, Informationen bekräftade många av dessa detaljer och lade till lite extra sammanhang. Enligt den rapporten, Jony Ives beslut att Apple Headset ska vara en helt fristående enhet har visat sig vara ett problem.

Apples tidiga planer var att den första versionen av headsetet skulle fungera med en basstation, vilket gjorde att själva headsetet kunde vara mindre och förlita sig på den basstationen för saker som prestanda och batteri. Jony Ive trodde dock inte att en sådan produkt skulle vara ett övertygande alternativ för konsumenterna.

Det beslutet av Ive har enligt uppgift lett till en rad utvecklingsfrågor, inklusive de som rapporterats av Bloomberg. Teamet som arbetar med Apple Headset har kämpat för att balansera “”batterilivslängd och prestanda samtidigt som den minimerar värmen som genereras så att folk inte blir sjungande när de bär enheten.”

Med allt detta sagt är det tydligt att Apple inte riktigt är redo att presentera sitt AR/VR-headset på WWDC i år. Även om det är möjligt att vi får någon form av teaser, är det mer sannolika scenariot att någon form av Apple Headset inte är tillkännages eller släpps till 2023.

MacBook Air möjligt, men inte så färgstarkt som ryktena

När det gäller ny hårdvara på WWDC är ryktena lite blandade. Den mest troliga kandidaten verkar dock vara en ny MacBook Air. Är designade MacBook Air har ryktats i nästan ett år, men Apple har kämpat med pågående problem med leveranskedjan över hela linjen.

Rykten tyder på att nya MacBook Air kommer att ha en ny design med platt kanter som tar ledtrådar från 24-tums iMac. Medan tidigare rapporter antydde att den nya MacBook Air skulle vara tillgänglig i liknande, om inte samma, färger som iMac, så kanske det inte visar sig vara fallet.

Bloombergs Mark Gurman tog till Twitter på fredagskvällen för att dela med sig av några sista minuten-nyheter om denna MacBook Air. Enligt Gurman är rapporter om att MacBook Air kommer i “flera färger” “förmodligen överdrivna.”

Enligt Gurman har vi bör förvänta sig nya MacBook Air att komma i samma färger som den nuvarande modellen. Detta skulle inkludera rymdgrå, silver och guld. Gurman noterar att guldet kommer att vara “mer champagnelikt” än den nuvarande färgen. Gurman säger också att den nya MacBook Air kan vara tillgänglig i en blå färg som liknar 24-tums iMac.

När det gäller ett releasedatum säger Gurman att den nya MacBook Air “har planerats att lanseras på WWDC.” Det enda som skulle förhindra detta är om försörjningskedjan i Kina “skapade ett sådant utbud och frisättningsgap att det inte skulle vara vettigt att tillkännage det på måndag.”

iPadOS 16 multitasking-uppgraderingar

Slutligen, a Bloomberg Rapportera denna vecka indikerade att iPadOS 16 förväntas vara ett av de största tillkännagivandena på WWDC på måndag. Enligt rapporten kommer iPadOS att ge ett “omdesignat multitasking-gränssnitt som gör det lättare att se vilka appar som är öppna och växla mellan uppgifter.”

Uppdateringen kommer också att ge nya sätt att ändra storlek på appfönster tillsammans med “nya sätt att hantera flera appar samtidigt.” Apples mål är att förvandla iPadOS till en mer “laptop-upplevelse” när det gäller multitasking och fönsterstöd.

Exakt vad detta betyder återstår att se, men det verkar verkligen vara det samlande bevis att detta kan vara året som Apple äntligen gör en större översyn av iPadOS multitasking.

Det kommer mera

WWDC 2022 startar på måndag, och det är mycket troligt att vi kommer att se några fler sista minuten-läckor om vad som kommer för iOS 16, iPadOS 16, ny hårdvara och mer.

Vad är du mest spännande att se på WWDC 2022 i år? Låt oss veta i kommentarerna!

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Mac på YouTube för fler Apple-nyheter:


#WWDC #Sista #minutenrykten #MacBook #Air #iPadOS #mer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *