De flesta, men inte alla, Rays visar sitt HBTQ+-stöd

De flesta, men inte alla, Rays visar sitt HBTQ+-stöd

ST. PETERSBURG — The Rays organisationsfilosofi mot jämställdhet och inkludering sträcker sig mot HBTQ+-gemenskapen, vilket framgår av lördagens 16:e Pride Night-firande på Tropicana Field.

“Våra Pride Nights fortsätter att växa både när det gäller synlighet och deltagande”, sa Rays president Matt Silverman. “Genom att göra detta ger vi en inbjudan inte bara för det här spelet utan för alla våra spel att HBTQ+-gemenskapen är inbjudna, välkomnade och firade.”

I ett försök att göra sitt engagemang mer synligt bestämde sig Rays i år för att följa Jättarnas ledning och lägga till regnbågsfärgade logotyper till deras Pride Night-uniformer, till “TB” på kepsarna och en solbränna på deras högra jerseyärmar .

Därmed fick laget veta att alla spelare inte ville vara med. Ingen exakt uppdelning lämnades, men mer än hälften av spelarna verkade delta. Pitcharna Jason Adam, Jalen Beeks, Brooks Raley, Jeffrey Springs och Ryan Thompson var bland dem som inte gjorde det, och valde att dra av den sprängda logotypen och bära den vanliga hatten.

Managern Kevin Cash har regnbågsfärgade logotyper på sin keps och vänster jerseyärm som en del av Rays’ Pride Night-firande. [ SCOTT PURKS | Scott Purks, Special to the Times ]

Adam, vald av lagtjänstemän för att tala för spelarna som valde bort, sa att det främst var en fråga om religiös övertygelse och att inte vilja uppmuntra “beteendet” hos dem i HBTQ+-gemenskapen.

“Mycket av det handlar om tro, att gilla ett trosbaserat beslut,” sa Adam. “Så det är ett svårt beslut. För till slut sa vi alla att det vi vill är att de ska veta att alla är välkomna och älskade här. Men när vi sätter det på våra kroppar tror jag att många killar bestämde sig för att det bara är en livsstil som kanske – inte att de ser ner på någon eller tänker annorlunda – det är bara det att vi kanske inte vill uppmuntra det om vi tror i Jesus, som har uppmuntrat oss att leva en livsstil som skulle avstå från det beteendet, precis som (Jesus) uppmuntrar mig som heterosexuell man att avstå från sex utanför äktenskapets ramar. Det är inte annorlunda.

“Det är inte dömande. Den tittar inte ner. Det är precis vad vi tror på den livsstil han har uppmuntrat oss att leva, för vårt bästa, att inte undanhålla. Men återigen, vi älskar dessa män och kvinnor, vi bryr oss om dem och vi vill att de ska känna sig trygga och välkomna här.”

Rays tjänstemän skulle ha föredragit fullt deltagande men ansåg också att det var viktigt att ge spelare och personal valet, och se det – något semantiskt – som en “opt-in”-övning.

Sunburst-logotypen på pitchinghögen är målad i regnbågens färger för firandet av Rays Pride Night.
Sunburst-logotypen på pitchinghögen är målad i regnbågens färger för firandet av Rays Pride Night. [ SCOTT PURKS | Scott Purks, Special to the Times ]
Vill du ha mer än bara poängen?

Vill du ha mer än bara poängen?

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev från Rays Report

Kolumnisten John Romano kommer att skicka de senaste Rays-insikterna och analyserna för att hålla dig uppdaterad varje vecka under säsongen.

Ni är alla anmälda!

Vill du ha fler av våra kostnadsfria nyhetsbrev varje vecka i din inkorg? Låt oss börja.

Utforska alla dina alternativ

Ämnet väckte många konversationer – i hela teamet, i små grupper och individuellt – under de senaste veckorna. Spelare på båda sidor och ledningen sa att de var konstruktiva och inte skapade någon uppdelning.

“Jag hoppas verkligen inte,” sa managern Kevin Cash. “Jag tror att det som det har skapat är, till exempel, vad du har hört – mycket samtal och värdesättande av de olika perspektiven inuti klubbhuset men verkligen uppskattar gemenskapen som vi försöker stödja här.”

Veteranen Kevin Kiermaier, som bar kepsen och burst logotypen, sa att inkludering var en viktig del för honom.

Rays-pitchers Jeffrey Springs, vänster, och Corey Kluber, höger, gjorde olika val om de skulle bära de regnbågsfärgade logotyperna på sina kepsar för lagets Pride Night-firande.
Rays-pitchers Jeffrey Springs, vänster, och Corey Kluber, höger, gjorde olika val om de skulle bära de regnbågsfärgade logotyperna på sina kepsar för lagets Pride Night-firande. [ SCOTT PURKS | Scott Purks, Special to the Times ]

“Det är en av de sakerna, mina föräldrar lärde mig att älska alla som de är, lev ditt liv, oavsett dina preferenser, bli du,” sa Kiermaier. “Jag kan inte tala för alla som är här, så klart, men det här är en familjevänlig miljö här på en fotbollsplan. … Vi vill bara att alla ska känna sig välkomna och inkluderade och heja på oss. Oavsett vad du tycker om någonting.”

The Rays har stöttat HBTQ+-insatser på flera sätt, inklusive att vara det första proffsidrottslaget att skriva under en amicus-brief till USA:s högsta domstol för att stödja samkönade äktenskap och gå med i kampanjen “It Gets Better” för att bekämpa ungdomsmobbning.

På lördagen inkluderade Rays medlemmar av LGBTQ+-communityt i förspelsevenemang, delade ut mini pride-flaggor till den aviserade publiken på 19 452, erbjöd ett speciellt biljettpaket som inkluderade en Chad Mize-designad hatt och gjorde en donation på 20 000 $ till Metro Inclusive Health, som tillhandahåller olika hälso- och friskvårdstjänster till samhället.

En regnbågsfärgad skur har funnits på bakväggen på stadion hela året.

Teamet stödjer många andra orsaker, såsom rasjämlikhet, antivapenvåld, militärfamiljer, autismmedvetenhet och psykiska hälsofrågor, särskilt för brottsbekämpande personal.

Kontakta Marc Topkin på mtopkin@tampabay.com. Följ @TBTimes_Rays.

• • •

Anmäl dig till Rays Reports veckobrev för att få nya perspektiv på Tampa Bay Rays och resten av majors från sportkrönikören John Romano.

Missa aldrig det senaste med Bucs, Rays, Lightning, Florida college sporter och mer. Följ vårt Tampa Bay Times idrottslag vidare Twitter och Facebook.


#flesta #men #inte #alla #Rays #visar #sitt #HBTQstöd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *