Drottning Elizabeth gör ett överraskande framträdande på Buckingham Palaces balkong under Platinum Jubilee-finalen

Drottning Elizabeth gör ett överraskande framträdande på Buckingham Palaces balkong under Platinum Jubilee-finalen

NYDu kan nu lyssna på Fox News-artiklar!

Drottning Elizabeth II gjorde ett överraskande framträdande på Buckingham Palaces balkong i söndags efter att det var allmänt förutsett att hon inte skulle delta i de sista Platinum Jubilee-festligheterna.

De 96-årig monark bar en livfull grön kostym när hon gick ut ur palatset och hälsade på tusentals festglada tillsammans med sin närmaste kungafamilj när firandet avslutades för att markera hennes 70 år på tronen.

Elizabeth fick sällskap av prins Charles och Camilla Parker, hertiginnan av Cornwall. Barnbarnet prins William och hustru Kate Middleton anslöt sig till hennes majestät, förutom sina tre barn: prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

Det var första gången som drottningen hade setts sedan torsdagens tändning av Jubileumsfyrarna, när hon backade från gudstjänsterna i St. Paul’s Cathedral och missade hästkapplöpningsevenemang för bara tredje gången.

QUEEN’S PLATINUM JUBILEE AVSLUTAR MED LONDON STREET PAGEANT

Camilla, hertiginna av Cambridge, prins Charles, prins av Wales, drottning Elizabeth II, prins George av Cambridge, prins William, hertig av Cambridge prinsessan Charlotte av Cambridge, prins Louis av Cambridge och Catherine, hertiginna av Cambridge står på balkongen under Platinum Tävlan den 5 juni 2022 i London, England
(Chris Jackson – WPA Pool)

Drottningens närvaro vid Jubilee-evenemang under den långa semesterhelgen var uppe för spekulationer efter att hon initialt upplevde “viss obehag” vid den inledande militärparaden Trooping the Color på torsdagen.

Ed Sheeran sjöng hans Toppträffen “Perfect” för Elizabeth och en hyllning till drottningens bortgångne make, prins Philip, när bilder av paret blixtrade bakom på en stor skärm. Hertigen av Edinburgh dog i april 2021 vid 99 års ålder.

Efter sin sång följde den 31-årige musikern, som nyligen välkomnade sin andra dotter med sin fru Cherry Seaborn, i en tolkning av “God Save The Queen” utanför palatset i slutet av tävlingen.

Sheeran har tidigare uppträtt för drottningen vid hennes diamantjubileumsfirande 2012 när Elizabeth firade 60 år på tronen.

Drottning Elizabeth II blev den första brittiska monarken att fira ett platinajubileum tidigare i år efter att ha markerat 70 år av tjänst för folket i Storbritannien, Realms och Commonwealth.

Den 96-årige monarken gjorde ett överraskande framträdande från Buckingham Palace i söndags under den sista dagen av jubileumsfirandet.

Den 96-årige monarken gjorde ett överraskande framträdande från Buckingham Palace i söndags under den sista dagen av jubileumsfirandet.
(Chris Jackson)

Söndagens tävling avslutade en fyra dagar lång helg fylld av evenemang, inklusive militärparaden Trooping the Color, Service of Thanksgiving, Epsom Derby och lördagens Platinum Party på Palace-konserten där Alicia Keys, Hans Zimmer, Queen + Adam Lambert, Nile Rodgers, Duran Duran, Andrea Bocelli, Craig David, George Ezra och Elton John gav speciella framträdanden.

Klockorna i Westminster Abbey ringde på söndagen precis som de gjorde på drottning Elizabeths kröningsdag 1953 när den två timmar långa tävlingen började, och rullade genom Whitehall till Admiralty Arch och nedför The Mall till Buckingham Palace.

Drottning Elizabeths Gold State Coach från 1700-talet paraderades genom Londons gator med ett hologram av den unga monarken som vinkade.

Detta är första gången på 20 år den 260 år gamla vagnen togs bort från sin utställning på Royal Mews. Till skillnad från tidigare evenemang för jubileet är tävlingen öppen för allmänheten.

DROTTNING ELIZABETH MÅR BRA, HELT INTE “ÖVERGÖRA” DET MITT INSTÄLLDA JUBILEUMSUTSTRÄFFANDEN, SÄGER PRINSESSAN ANNE

Prins Charles och Camilla umgicks med folkmassor på söndagen på The Oval cricketplan i London för en tid “Stor jubileumslunch.” Miljontals över hela landet satt på samma sätt vid långbord dekorerade med ballonger och åt picknickmat.

Drottningen delade en söt stund med prins George och prinsessan Charlotte under platinajubileet.

Drottningen delade en söt stund med prins George och prinsessan Charlotte under platinajubileet.
(Chris Jackson)

KLICKA HÄR FÖR ATT REGISTRERA DIG TILL NYHETSBREVET FÖR UNDERHÅLLNING

Trots hennes närvaro vid torsdagens militärparad av Trooping the Color och flygpasset som hedrade hennes 96-årsdag, Palatset utfärdade en frigivning att drottningen inte skulle närvara på fredagens Thanksgivingsgudstjänst i St. Paul’s Cathedral.

“Drottningen njöt mycket av dagens födelsedagsparad och Flypast men upplevde visst obehag”, stod det i uttalandet.

“Med hänsyn till resan och aktiviteten som krävs för att delta i morgondagens National Service of Thanksgiving i St Paul’s Cathedral har Hennes Majestät med stor motvilja kommit fram till att hon inte kommer att delta.”

Palatset tillade: “Drottningen ser fram emot att delta i kvällens Beacon-belysningsevenemang på Windsor Castle och vill tacka alla dem som gjorde dagens minnesvärda händelse.”

Efter Elizabeths tillkännagivande sa en kunglig expert till Fox News Digital att det är “en annan nykter påminnelse om att drottningen slår rekord. [70-year] regeringstid går mot sitt slut.”

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ FOX NEWS-APPEN

#Drottning #Elizabeth #gör #ett #överraskande #framträdande #på #Buckingham #Palaces #balkong #Platinum #Jubileefinalen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *