Drottning Elizabeth II gör ett överraskande framträdande för sista dagen av jubileet

Drottning Elizabeth II gör ett överraskande framträdande för sista dagen av jubileet

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

LONDON – Drottning Elizabeth II sa att hon kände sig “ödmjuk” efter henne glada publiken på söndagen med ett överraskande framträdande på balkongen till Buckingham Palace, vilket avslutade firandet på den sista dagen av hennes jubileum.

En dag då britterna firade drottningen med en fest och picknick, gjorde drottningen ett oplanerat framträdande på balkongen iförd en ljusgrön klänning och hatt. Hon log och vinkade mot folkmassan nedanför när hon klev ut tillsammans med prins Charles och hans fru, Camilla, prins William och hans fru, Kate, och deras barn, George, Charlotte och Louis. Det var, i en enda bildruta, en ögonblicksbild av Windsor-dynastin.

Royal Marines Band spelade nationalsången, “God Save the Queen”, med publiken som sjöng med medan drottningen tittade ut på den stora skaran som sträckte sig så långt ögat kunde se.

När jubileumshelgen gick mot sitt slut skickade drottningen ett tackmeddelande.

I ett uttalande från palatset, signerat Elizabeth R., sa drottningen: “När det kommer till hur man firar sjuttio år som sin drottning, finns det ingen guidebok att följa. Det är verkligen en första. Men jag har blivit ödmjuk och djupt berörd över att så många människor har gått ut på gatorna för att fira mitt platinajubileum.

”Även om jag kanske inte har deltagit i varje event personligen, har mitt hjärta varit med er alla; och jag är fortfarande engagerad i att tjäna dig efter bästa förmåga, med stöd av min familj”, sa hon.

Drottningen var den tydliga stjärnan under de senaste fyra dagarna, oavsett om hon dyker upp personligen eller praktiskt taget vid evenemang. Men Charles och William, de kommande två kungarna, spelade också framträdande roller – ett tecken på den pågående maktövergången.

Drottningens söndagsframträdande var inte planerat. Drottningen sågs senast offentligt i torsdags, den första dagen av firande under hennes rekordstora platinajubileum. Efter det framträdandet, även på Buckingham Palaces balkong, utfärdade palatset ett uttalande som sa att drottningen drog sig ur vissa evenemang efter att ha upplevt “viss obehag”. Hon återvände till Windsor Castle, som nu är hennes huvudsakliga bas.

Men örnögda kungliga fans på Buckingham Palace i London den sista dagen av det fyra dagar långa firandet märkte att Royal Standard-flaggan, som flaggades endast när monarken är i residens, hissades upp ovanför Buckingham Palace på eftermiddagen.

Folkmassor hade samlats vid palatset och närliggande gator på söndagen för Jubilee Pageant, en karneval som slingrade sig genom närliggande gator och inkluderade Gold State Coach, en utarbetad vagn dragen av åtta hästar. En bild av drottningen från hennes kröning projicerades på fönstren, vilket fick det att se ut som om hon satt inne i vagnen.

Samtidigt deltog miljoner i gatufester och “Big Jubilee Lunch” under helgen, av vilka några avslutades tidigt på grund av, ja, brittiskt väder. Gatufester, en tradition som startade efter första världskriget, är ett inslag under stora kungliga tillfällen.

Buckingham Palace sa att mer än 85 000 människor hade anmält sig för att vara värd för stora jubileumsluncher, där Charles och Camilla tog på sig foderpåsen på Oval Cricket Ground i London. Några av de som picknickade sa att de var fans av kungligheterna och att detta var ett ögonblick för att reflektera över deras populära drottning, hennes långa tjänst och den verkliga känslan av att detta var en nation som firar henne i en skala som inte kommer att matchas. om igen. Andra sa att de inte var riktigt upprörda av monarkin, men välkomnade en ursäkt för en fest med bubbel och bunting efter de tråkiga pandemiåren. Majoriteten av britterna godkänner fortfarande monarkin, men dess popularitet har sjunkit under det senaste decenniet, särskilt bland ungdomar.

En gatufest i sydvästra London hade ansiktsmålning, gitarrspel och en street bake-off på listan. En lokal brandbil dök upp vid ett tillfälle och brandmän hjälpte ungdomar att spola ner andra barn, vilket glädde alla. Brandmännen lämnade när de fick larm från brandkåren men kom senare tillbaka för tårta.

När han tittade på platsen sa Kwame Gyamfi, 43, en mekanisk designingenjör, att gatufesterna, som inte kommer så ofta, “behövs för att föra människor samman. Människor har varit inlåsta i nära nog två år”, sa han med hänvisning till coronavirus pandemisk.

Miljontals över hela Storbritannien deltog i gatufester den 5 juni för drottning Elizabeth II:s Platinum Jubilee. Gatufester hålls ofta under stora kungliga evenemang. (Video: Karla Adam, Allie Caren/The Washington Post)

I Colchester, en stad i sydöstra England grundad av romarna, var det mycket festande – delvis för att den som en av de äldsta “städerna” i England tilldelades “stadsstatus” för att fira jubileet (vilket innebär mer pengar till stadskassan ).

Lin Gildea, en pensionerad rektor som organiserade en av de stora luncherna, log med stilla tillfredsställelse när grannarna tog fram tallrikar med vallmokaka, Victoria-svamp och Chelsea-bullar, tillsammans med burkar öl, bubbelflaskor och kannor med ordentligt te.

Och maten fortsatte att komma – tills borden stönade.

Gildea trodde att den stora lunchen bara var en gåva till från monarken – en chans för folket att göra sig glad – och prata om fastighetsvärden och pendlingstider.

“Jag är ingen stor royalist, men den här drottningen är en på miljonen,” sa hon.

#Drottning #Elizabeth #gör #ett #överraskande #framträdande #för #sista #dagen #jubileet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *