En 26-åring som är på väg att tjäna 200 000 dollar på två avlägset jobb som i hemlighet klämts in på 40 timmar förklarar hur han kommer undan med det - och hans "enda stora avskedsansökan"

En 26-åring som är på väg att tjäna 200 000 dollar på två avlägset jobb som i hemlighet klämts in på 40 timmar förklarar hur han kommer undan med det – och hans “enda stora avskedsansökan”

  • En heltidsanställd kundansvarig på ett mjukvaruföretag började ett andra jobb som säljare.
  • Han arbetar fortfarande 40 timmar per vecka men räknar med att tjäna cirka 40 000 dollar i extra inkomst i år.
  • Pengarna går till hans kreditkortsskuld, hans frus collegeundervisning och hans pensionssparande.

Fayette Woods, 26, säger att han behöver två jobb för att nå sina ekonomiska mål, som inkluderar att betala sin frus collegeavgifter, spara för att gå i pension vid 60 års ålder och hålla jämna steg med sina räkningar under en tid av fyra decennier hög inflation.

Men Woods arbetar båda sina jobb under samma tid, och ingen av arbetsgivarna känner till den andra.

“I den här ekonomin kan du inte klara dig med en inkomst,” sa Woods. Han begärde att hans riktiga namn och arbetsgivare skulle hållas anonyma av integritetsskäl, men hans identitet är känd för Insider.

Woods, som är kontoansvarig på heltid på ett mjukvaruföretag, säljer också möbler åt en återförsäljare. Han sa att genom att arbeta på distans för båda jobben kan han undvika att åka fast – och det blev bara möjligt under pandemin.

Genom att arbeta cirka 40 timmar i veckan – samtidigt som han får betalt för 60 – räknar Woods med att se ett lönehopp på 40 000 dollar i år. Han är på väg att tjäna mer än 160 000 dollar hos mjukvaruföretaget i år, inklusive provision, visade lönelappar som Insider tittade på.

Det har öppnat nya möjligheter för Woods, som har betalat av alla sina kreditkortsskulder sedan han började arbeta två jobb i november förra året och planerar att starta eget företag med de extra kontanterna.

Fler amerikaner finner det nödvändigt att följa en väg som Woods när levnadskostnaderna kryper högre och högre. Förutom det senaste året rekordhög inflationkostnader för hus, utbildningoch sjukvård har varit på uppgång i decennier. Och medan den stora avgången har tvingat företag till höja lönernadet är en droppe i hinken efter decennier av stillastående löner. För att klara sig är några tjänstemän håller i hemlighet två distansjobb, där många tjänar mellan 200 000 och 600 000 dollar per år, som ursprungligen rapporterades av The Wall Street Journal.

“Det låter som att det är mycket arbete, att göra två jobb, och den första månaden är svår eftersom du måste räkna ut balansen”, sa han. “Men när du väl kommer igenom den fasen blir det bara en del av ditt dagliga liv.”

Vetenskapen om att välja ett andra jobb

Woods sa att han insåg att hans arbete på mjukvaruföretaget inte fyllde en 40-timmarsvecka, och att han kunde spendera tid på att tjäna pengar någon annanstans.

“Jag har ingen högskoleexamen, och jag är bara 26, så för mig att få två positioner där jag tjänar $150 000 plus per år är det omöjligt,” sa Woods. “Jag ville tjäna mer pengar så att jag kunde göra fler saker, så jag kunde investera. Jag ville bygga mitt boägg.”

Woods sa att det finns två faktorer att tänka på när man väljer ett andra jobb. Se först till att tidpunkten för nödvändiga uppgifter för varje jobb inte överlappar varandra. Det är också viktigt att ditt andra jobb inte är så mycket merarbete att du brinner ut.

Han sa att han lärde sig dessa lärdomar på den hårda vägen med sitt första försök på ett andra jobb. I november förra året började han arbeta deltid på en analysfirma vid sidan av mjukvarujobbet, men analysfirman ville att han skulle ringa kalla samtal under tider som störde hans andra jobb.

“Jag insåg att jag inte bara borde gå efter positioner för pengar”, sa han. “Jag behövde fortsätta min lycka också.” Han sa att han föredrar balansen mellan arbete och privatliv vid sin nuvarande kombination av jobb, där han inte behöver ta samtal efter arbetstid.

Han sa också att hans system verkade vara det bästa sättet att hantera stigande kostnader runt omkring honom – nämligen rekordhög hyra i USA.

De extra pengarna från hans jobb på analysföretaget innebar att Woods kunde rensa saldot på sin kreditkortsskuld – mer än $7 000, bekräftade Insider. Innan han fick sitt andra jobb, sa han, hade han bara kunnat betala räntan varje månad. Med den extra inkomsten kunde han äntligen ta itu med huvudskulden.

Ett andra jobb innebär också att han och hans fru har råd med 2 000 dollar i hyra för en lägenhet med fyra sovrum. Och att ha barn är något de är mer bekväma med nu när de har mer sparande.

Att komma undan med översysselsättning

Woods sa att två jobb kom med en anpassningsperiod, men nu har han hittat ett spår.

Kl. 07.00-10.00 jobbar han på mjukvaruföretaget. Från 10:00 till 14:00 balanserar han sitt mjukvaruarbete med sina samtal till möbelhandlaren. Sedan 14.00-16.00 arbetar han återigen exklusivt för mjukvaruföretaget.

Woods sa att det är hanterbart eftersom uppgifterna för hans jobb hos återförsäljaren passar mellan arbetsuppgifterna för hans heltidstjänst. Han ringer fem telefonsamtal i timmen och säljer möbler och han kontrollerar sina timmar på mjukvaruföretaget. Det hjälper också att han inte har dagliga möten.

Men det betyder inte att han inte har haft nära samtal.

När Woods jonglerade med det tidigare deltidsjobbet på analysföretaget, sa han, att han ibland måste vara på två möten samtidigt, med kameran och mikrofonen avstängda och använda två uppsättningar hörlurar.

En gång försökte en av hans chefer ringa medan han pratade med sin chef på det andra företaget.

“Jag kunde säga att jag hade tekniska problem på Zoom,” sa han. “Om jag jobbade på kontoret skulle jag inte kunna göra det här alls.”

‘Svälj din stolthet’

Woods sa att det är viktigt att inte vara noga med prestige vid ett andra jobb. Vad som är viktigare är en balans mellan arbete och privatliv och en balans mellan arbete och arbete, tillade han.

“Mitt råd är att bara se till att du bygger upp ett schema och håller dig till det, och sväljer din stolthet och tar de där extra $15 i timmen,” sa han.

Woods sa att hans enda “stora avskedsansökan” medan jobbhoppning “bara gick efter en högre lön” när han en kort stund slutade sitt jobb på mjukvaruföretaget 2020 för att arbeta på JPMorgan. Han blev uppsagd efter sex månader och återvände till mjukvaruföretaget, som han sa var “en välsignelse i förklädd”.

“Vissa företag förväntar sig mycket av dig och ser bra ut på pappret”, sa han. “Istället för att lämna ett jobb du gillar, lägg till ett andra jobb,” rådde han. Hans känslor återspeglar många arbetare som har slutat sina jobb under det senaste året för bättre lön, bara för att slutligen lämna deras nya positioner också.

Woods sa att det är lätt att vara överkvalificerad för sitt detaljhandelsjobb.

“Jag har 10 års erfarenhet av försäljning, så jag kan leta efter ett annat högklassigt jobb,” sa han. “Men mycket mer stress kommer med en.”

Men månsken som möbelsäljare inspirerar inte de känslorna hos honom.

“Det är motsvarigheten till att LeBron James plockade upp en omgång 21 på en community college – lite arbete här, men inte så mycket,” sa han. “Och jag är verkligen framgångsrik på det.”

#26åring #som #är #på #väg #att #tjäna #dollar #på #två #avlägset #jobb #som #hemlighet #klämts #på #timmar #förklarar #hur #han #kommer #undan #med #det #och #hans #enda #stora #avskedsansökan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *