KLM Boeing 777

KLM ställer in alla flyg från Europa till Amsterdam Schiphol på lördag kväll

Sent på lördagen meddelade KLM att de inte längre skulle tillåta passagerare på europeiska destinationer att gå ombord på flyg till Amsterdam. Istället för att ta väntande passagerare till Amsterdams flygplats Schiphol (AMS), tog KLM det helt oväntade beslutet att flyga tillbaka till amsterdam tomma, vilket lämnar hundratals, om inte tusentals passagerare strandsatta.

KLM sade att ett stort antal flyg på lördagen var försenade eller till och med inställda, och antalet passagerare som inte kunde avgå från Amsterdam på grund av “dessa yttre faktorer” har ökat kraftigt.

DAGENS ENKELT VIDEO

KLM säger att det ligger utanför vår kontroll

Använda samma trötta ursäkt det har lagt ut i månader, sade KLM att det hade ställts inför “oförutsedda och brådskande omständigheter som ligger utanför dess kontroll.” Återigen, flygbolaget skyllde på ogynnsamma väderförhållanden och banunderhåll på Amsterdams flygplats Schiphol som anledningen till att den lämnade sina passagerare strandsatta. Det stod:

“I slutet av lördagseftermiddagen den 4 juni var KLM tyvärr tvunget att besluta att passagerare på europeiska destinationer inte längre skulle få gå ombord på flyg till Amsterdam.”

Det beslutet baseras på KLM:s bedömning att det skulle tillåta så många strandade passagerare som möjligt att avgå från Schiphol på lördag och att flygbolaget skulle kunna genomföra så många flyg som möjligt på söndagen.

KLM nämnde inte några alternativ som man kan ha övervägt för sin Cityhopper kunder, istället lämnar de dem bara för att titta på deras tomma flygplan som avgår till Amsterdam. I ett uttalande sa det: “KLM ber om ursäkt till passagerare som inte kunde resa till Amsterdam från vissa europeiska destinationer, såväl som de som inte kunde ta sig via Amsterdam till andra slutdestinationer.” Dess uttalande tillade att

“KLM vill betona att man gör sitt yttersta för att erbjuda passagerare alternativa flygresor så snabbt som möjligt.”

Är det verkligen en lösning att flyga tomma plan?

Baserat på ström väder prognoser, sade flygbolaget att det inte förväntar sig att fortsätta stoppa passagerare som flyger från europeiska destinationer till Amsterdam på söndag och förväntar sig att genomföra operationen som planerat. Det måste tyckas ironiskt för dem som är strandsatta på andra europeiska flygplatser att flyga tomma plan över kontinenten är den bästa lösningen KLM kan komma på. Om problemen är underhåll av banan och väder, hur gör det någon skillnad om flygplanet landar tomt eller fullt?

KLM Cityhoppers flyg flög tomma eftersom passagerare inte fick gå ombord på flyg från europeiska hamnar till Amsterdams flygplats Schiphol på lördagen. Foto: Getty Images.

KLM:s operativa chef Rene de Groot sa att trots att ha ingripit tidigare för att säkerställa fungerande operationer i helgen, hade idag varit ännu en extremt svår dag för våra passagerare och besättning.

“Vi ber våra kunder om ursäkt för besväret och gör vårt yttersta för att säkerställa att vi kan återgå till fungerande verksamhet så snabbt som möjligt.”

KLM hade redan ställt in upp till femtio flygningar om dagen denna semesterhelg som ett sätt att bidra till en hanterbar situation på flygplatsen och i dess verksamhet. På fredagen, stod det, “dessa åtgärder bör bidra till att säkerställa att så många passagerare som möjligt, och deras bagage, kommer fram till sin slutdestination även denna helg. Med dessa beslut tar KLM ansvar och letar efter lösningar på nuvarande problem på Schiphol.”

Så på fredagen ställde KLM in hundratals flyg och berättade för kunderna att de var beredda att hantera helgtrafiken. Ändå slängdes dessa planer på lördagseftermiddagen och passagerarna lämnades återigen kvar. När ska KLM, och andra flygbolag, ta ansvar för kunder som har betalat för resor som flygbolaget i slutändan inte kan leverera?

#KLM #ställer #alla #flyg #från #Europa #Amsterdam #Schiphol #på #lördag #kväll

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *