Pete väntade inte till juli på ett HR-derby i LA

Pete väntade inte till juli på ett HR-derby i LA

LOS ANGELES — Om ungefär sex veckor, Pete Alonso kommer sannolikt att återvända till Dodger Stadium för MLB All-Star Game, där han ser ut att vara en av flera Mets-spelare som valts in i National League-laget. På tröskeln till dessa festligheter kommer Alonso med största sannolikhet också att delta i Home Run Derbyt, med tanke på både hans kärlek till det evenemanget och hans status som tvåfaldig titelförsvarare.

Kan lika gärna smyga in lite träning medan han har chansen. Alonso homerade två gånger på lördagskvällen 9-4 vinst över Dodgers på Chavez Ravine och körde hem fem runs i en dominerande prestation som drog honom till och med Clevelands José Ramírez för MLB RBI-ledningen på 53.

“Jag tror inte att vi förväntar oss något mindre,” sade Mets starter David Peterson. “Ända sedan han kom upp har han gjort en show.”

Batting i den tredje inningen, drog Alonso en klar två-run homer över vänsterfältstaket för att slå Dodgers starter Walker Buehler ur spelet. I den sjunde slog han en Brusdar Graterol-snabbboll på 100 km/h till det motsatta fältet för en tre-runs homer som gjorde en tight match avgjort mindre så. Det var hans tredje hemkörning under de senaste två dagarna.

Alonsos 16 homers är oavgjorda med Dodgers’ Mookie Betts för flest i National League. Han flyttade också till oavgjort för 10:e plats på Mets hemkörningslista genom tiderna med 122 för sin karriär.

“Åh, det är sjukt,” sa Alonso om sin plats i franchisehistorien. “Det visste jag inte. Jag vill bara fortsätta med det.”

Det här har varit en renässanssäsong för Alonso, som ursprungligen tog sig in i Mets planer med en 53-homers rookiesäsong 2019, innan han tog ett märkbart steg tillbaka 20 och ett steg framåt förra sommaren. I år har Alonso spelat i alla 55 av New Yorks matcher, med en tillkännagiven avsikt att försöka dyka upp i alla 162. Han kan snart hota franchiserekordet för spelade matcher i följd, vilket har gjort det möjligt för honom att koncentrera sin produktion.

Med sitt nuvarande homerun-tempo kunde Alonso rankas så högt som sjätte på Mets hemkörningslista genom tiderna vid säsongens slut. Han kan också utplåna franchisens RBI-rekord, som Mike Piazza och David Wright för närvarande delar på 124. (Alonso är i takt med 156.)

Det är en virvel av siffror som alla i huvudsak säger samma sak: Alonso slår bollen ofta och hårt och gör betydande skada när han gör det. Nästan exakt en tredjedel av säsongen har Alonso etablerat sig som Mets mest legitima National League MVP Award-kandidat sedan Wright kom på fjärde plats i omröstningen 2007.

“Det är varje dag,” sa Peterson. ”Det är inte bara att slå ett homerun här, och då hör man inget från honom. … Han har makt till alla områden. Han försöker inte bara slå homeruns. Han försöker verkligen driva bollen, vilket fungerar för honom. Han är en viktig del av vår laguppställning.”

Under de senaste fyra säsongerna har Alonso tränat outtröttligt för att bli en mer komplett slagman, och förbättrat sin tallrikdisciplin såväl som hans all-field-inställning. Det visade sig mot Buehler, ett före detta Vanderbilt-ess som presterade “riktigt bra – typ, riktigt bra” mot University of Florida alun Alonso på college.

“Jag ville inte att det skulle hända igen”, sa Alonso, vars homeruns mer än kompenserade för ett kastfel i den andra inningen.

På lördagen tillät Alonsos prestation Mets att vinna en händelserik match som innebar att Buck Showalter tog bort Peterson mitt under en slagträ, Francisco Lindor slog en solo-homer trots ett frakturerat höger långfinger och båda lagen fick en 11 minuters försening som domarna avgjorde om Dodgers kunde låta en positionsspelare ställa upp.

Alonsos roll i det hela kan ha varit den minst överraskande biten med tanke på platsen för spelet. I 11 karriärtävlingar på Dodger Stadium har Alonso sju homeruns. Och han riskerar att träffa en hel del fler i nästa månads Derby, trots att han skämtar efter matchen om att han ännu inte har fått någon inbjudan. Men Alonso kommer med största sannolikhet att vara där, sugen på att sätta upp ännu en show.

“Det är bara en av dessa historiska parker,” sa Alonso. “Det har funnits många riktigt viktiga namn i basebollspelet som har spelat här. För mig är det en ära att få spela här.”

.
#Pete #väntade #inte #juli #på #ett #HRderby

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *