Pokémon Go Fest 2022 lämnar professor Willow försvunnen i aktion

Pokémon Go Fest 2022 lämnar professor Willow försvunnen i aktion

Årets Go Fest, Pokémon Gos årliga extravangaza sommarhelg, har skakat om spelet med introduktionen av en ny mytisk varelse, ankomsten av franchisens extradimensionella Ultra Beasts och den uppenbara (om än troligen tillfällig) förlusten av allas favorithunky professor, Willow.

Försvinnandet av Willow, en överraskande twist för spelets andra dag, betyder att spelet har lämnats utan sitt vanliga vänliga ansikte som guidar spelare genom spelets historia. En mystisk främling vid namn Rhi, som ser ut att vara en ny allierad, har istället tagit Willows plats medan spelare undersöker uppkomsten av de första Ultra Beasts.

Dessa varelser är troligen orsaken till Willows frånvaro, och kommer förhoppningsvis att vara ett fortsatt fokus på spelets nya Season of Go. Åtminstone nu verkar Willows frånvaro vara en berättelseutveckling som kommer att hålla i sig ett tag, med standardtext i spelet ändrad genom hela appen för att ta bort referenser till professorn. (För de alltför oroliga verkar ett Go Fest-finalevenemang för befintliga biljettinnehavare, som kommer i augusti, troligen kretsa kring hans återupplivande.)

Shaymin blandas in i Pokémon Go. Förtjusande.

Som med tidigare år var Go Fests första dag fylld med en söt ny mytisk Pokémon att fånga. I år var det Shaymin, en glad sorts igelkott som blommar blommor vart den än går. Jag njöt särskilt av dess entré – vandring genom ett vackert blomsterfyllt landskap – för att plikttroget låta sig fångas.

Längs vägen fanns det vanliga utbudet av uppdragssteg, raidstrider och sällsynta Pokémon att fånga. Nytt för i år var förmågan att skräddarsy ditt Go Fest-berättelseuppdrag efter din egen smak, med olika alternativ för dem som gillar att gå och utforska, de som vill fånga alla varelser i sikte och de som fokuserar på att slåss. I ett smart drag erbjöd var och en av dessa banor också tre svårighetsnivåer så att du kunde avsluta saker snabbt om du föredrar, med lika belöningar så att spelare av alla förmågor fick samma föremål för sitt biljettpris.


Professor Willow, RIP.

Med biljetter på ungefär £14 (irriterande nog varierar priserna något mellan olika telefonappbutiker), hade Go Fest 2022 inte samma stora rabatt som förra året (när Googles sponsring såg att den sänktes till iögonfallande £5). Detta gjorde att flera i mitt samhälle bestämde sig för att missa det, även med den tredje dagen i augusti för att utöka utbudet, och en hektisk andra dag med ytterligare sällsynta arter och räder.

För dina pengar fick spelare också minst 18 personliga raidpass och tre fjärrpass under de två dagarna att använda på första Ultra Beast, Nihilego, den vanligtvis extremt sällsynta Axew, som nu var tillgänglig i sin Shiny-version, och andra legendariska varelser. Andra tillgängliga Pokémon inkluderar Tropius och Torkoal, vanligtvis regionalt exklusiva för Afrika och Sydostasien, och evenemangsexklusive Unown.


Alla spelare fick en introduktion till Rhi på söndagen, medan biljettinnehavare fick en andra, längre uppdragslinje med ytterligare detaljer.

Som alltid var en stor dragning för många spelare eventets ökade Shiny-frekvens. Och som alltid har det sagts mycket på nätet om antalet Shinies som vissa spelare förväntas att få, kontra vad de faktiskt fick. Det är ett törstigt ämne, och det blir inte hjälpt av Pokémon Gos frustrerande ogenomskinlighet kring Shiny chanser, såväl som det vaga språket som används för att beskriva Shinies som något som ses “om du har tur!”.

Anekdotiskt sett såg jag ingen märkbar minskning av Shiny-priserna från något annat biljettevenemang av denna typ. I alla fall, en diskussion på toppen Pokémon Go-fan reddit TheSilphRoad värt att flagga jämför evenemangets spawnpool med den för Go Fest 2021, med fananalyser som tyder på att även om Shiny rates kan ha varit liknande, visades färre Shiny-möjliga arter i år.

Pokémon Gos nästa uppsättning evenemang är dess ständigt populära Adventure Week, som fokuserar på fossila Pokémon, plus firande av dess förestående expansion av Trading Card-spelet och kommande sexårsjubileum. Det ska bli intressant att se hur handlingen med Rhi utvecklas under de närmaste månaderna – och om augusti bonus tredje Go Fest-dag erbjuder ytterligare värde för biljettinnehavare.


#Pokémon #Fest #lämnar #professor #Willow #försvunnen #aktion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *