2022 års Tony-nominerades många ansikten

2022 års Tony-nominerades många ansikten

Broadwaysäsongen som precis avslutades, den första sedan pandemins avstängning, kommer att komma ihåg av många anledningar – Covids uthållighet, Stephen Sondheims död, den minskade turismen och de oumbärliga understudierna. Det var en säsong för förnyad uppskattning: av sång och berättande och delade upplevelser, av en älskad konstform och en bransch på uppåtgående. Och det var en säsong som innehöll en extraordinär mängd verk av svarta konstnärer, katalyserad av den sociala oroligheten 2020. Tony Awards 2022, som äger rum den 12 juni, erbjuder en möjlighet att hedra några av Broadways bästa verk; i väntan på den händelsen fotograferade och intervjuade vi många av artisterna och några av de prisnominerade författare, regissörer och koreografer. Nedan finns porträtt och redigerade utdrag från intervjuerna.


“MACBETH”

“Jag har alltid velat bli skådespelerska, sedan jag var riktigt ung. Jag bara älskar berättelser i alla former och former. Och för mig finns det en helt annan dragning: det finns en aspekt av artisten, påfågeln – något vackert med att bli tittad på, samtidigt som jag är ganska blyg i mitt vanliga liv, så det är en intressant dikotomi.” — Ruth Negga


“POTUS”

“Folk vill verkligen, verkligen skratta. Skratten är som hyperskratt. Kanske är det pandemismak. Uppenbarligen har jag gjort många komedier, men den här kan du bara känna hur kacklet kommer från publiken. Jag tror att det beror på att folk har varit instängda så länge.” — Rachel Dratch

“Alla damshower – vi har alla våra kläder på oss. Det är pojkarna som tar av dem. Jag känner att det är ett steg i rätt riktning.” – Julie White


“TA UT MIG”

“Jag bestämde mig vid 5 års ålder att jag skulle bli skådespelare eller bagare eller djurskötare. Min pappa påminde mig om att djurskötare skulle behöva plocka upp massor av bajs, och så då begränsade jag det till bagaren och skådespelaren, och skådespeleriet verkade bara roligare. Så det var ett väldigt tidigt beslut, och jag är glad att det gick ut.” — Jesse Tyler Ferguson

“Jag gör upptäckter varje dag. Det är verkligen befriande. Det är otroligt stressigt. Och det är mycket press.” – Jesse Williams

“Det här är något som jag aldrig riktigt tänkt på, och det är typ allt jag någonsin tänkt på samtidigt. Inte så mycket Tonys, utan att vara i en position att ha en möjlighet att vara med i en pjäs, i en produktion som ses av människor, som entusiasmerar människor, det pratas det om.” — Michael Oberholtzer

“Jag skulle bli snowboardinstruktör vid ett tillfälle om skådespeleriet inte fungerade. Kom tillbaka från att ha fått den kvalifikationen och sedan fick jag en roll i en film.” — Alfie Allen


“Paradise Square”

“Det finns hopp i samhället. Det finns hopp i kärleken. Det finns hopp för det här landet. Och jag tror att ju mer vi ser de saker som är lika inom oss, desto mindre ser vi skillnaderna.” — Joaquina Kalukango

“Vi är 40 i den här skådespelaren. Att få sjunga i en sån där stor grupp, som varit osäker länge, det känns underbart. Den första repetitionen när vi alla sjöng tillsammans, vi bara grät.” — AJ Shively

“Jag hoppas att jag kan inspirera unga svarta pojkar och män genom att vara i det här utrymmet och göra det jag gör och inspirera unga hörselskadade att tro att de kan göra det – att det inte finns något, ingenting som kan komma i vägen så länge du trycker på för det.” — Sidney DuPont


“dana h.”

“Eftersom allt hade stannat så radikalt kändes det som att det fanns en riktigt vidöppen anda över hur folk gick på teater.” — Deirdre O’Connell


“rolig tjej”

”Jag började dansa i tunnelbanan. Vi skulle sätta upp tavlan och vi skulle bara dansa.” — Jared Grimes

“Att uppleva något av Steves arbete är att inse vad en människa är kapabel till. Han är komplex, djupt mänsklig, nyanserad och vågad. Han vågar skriva om varje aspekt av det mänskliga tillståndet med ett djupt bankande hjärta.” — Patti LuPone, på Sondheim

“Tack och lov att Stephen faktiskt kom till den första förhandsvisningen. Det var som en rockkonsert. Han älskade det och han skrattade från huvudet till tårna.” — Jennifer Simard

“Första förhandsvisningen tillbaka var bara så magnifik och överväldigande. Och att ha Stephen Sondheim sittande där med oss, det är en natt som jag aldrig kommer att glömma.” – Matt Doyle


“musikmannen”

“Jag blir uttråkad av mig själv. Jag tror att det är därför jag gillar skådespeleri. Med skådespeleri får du full frihet att göra alla möjliga saker.” – Hugh Jackman

“Pandemin var galen. Jag minns när teatern stängdes och helt plötsligt inser du: ‘Vänta lite, det jag gör för att leva finns helt enkelt inte just nu.’ Jag tror inte att någon planerar för det.” — Sutton Foster

“Det känns som ett stort privilegium att få vara en del av den grupp människor som har gått samman för att få Broadway att öppna igen och göra det så säkert som möjligt.” – Jayne Houdyshell

“För färgade flickor som har övervägt självmord/ när regnbågen är enuf”

“Jag växte inte upp under internet, så vi gick till biblioteket och vi fick videor av våra favoritmusikaler och vi tittade på dem om och om igen, och danssekvenserna, och jag skulle lära mig dem.” — Camille A. Brown (nominerad som regissör och koreograf)

“Jag får den här stammen av systrar som har visat mig vad det verkligen innebär att vara en syster.” — Kenita R. Miller


“Hur jag lärde mig att köra”

“Jag trodde inte att pjäsen någonsin skulle produceras. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta skådespelare som kunde göra det. Jag trodde att jag skulle bli dömd och dömd för att jag skrev den. Jag insåg att jag inte borde vara rädd för att berätta sanningen.” — Paula Vogel (nominerad som dramatiker)

“Bara att leva i en värld just nu där dömande av andra människor kommer snabbt och det är allvarligt. Och det Paula skrev, det tillåter dig inte att göra det. Det öppnar bara upp dig.” — David Morse

“Vi har alla mörker. Vi har alla saker vi behöver bli förlåtna för. Och jag tror att det är något som är viktigt att komma ihåg.” — Mary-Louise Parker

“Jag är en författare för att jag har frågor, och jag har saker som skrämmer mig, och det enda sättet för mig att komma över mina rädslor är att konfrontera dem direkt.” — Michael R. Jackson (nominerad som bok- och partiturförfattare)

“Jag växte upp med att titta på filmmusikaler. Jag var besatt av dem. “Dreamgirls”, filmen: Så fort jag såg Jennifer Hudson sjunga tänkte jag “det vill jag göra!” – Jaquel Spivey

“På många sätt känner jag att det tog världen att vända upp och ner för att jag skulle börja hitta en känsla av synlighet.” — L Morgan Lee

“När jag först flyttade till den här staden, och jag skulle provspela, hörde jag saker som “Åh, dina pärlor faller ur munnen på dig” eller “Du är inte tillräckligt tuff.” Så att få vara med i en show där jag kan vara så queer och så flamboyant och så gay och så stor som jag bara kan vara, och det inte bara behövs utan också firas, är fantastiskt.” — John-Andrew Morrison


“Herr. Lördag kväll”

“Människor svälter efter underhållning, och du tittar ut och de är alla maskerade och ändå skrattar de så gott de kan och vi får samma energi som vi skulle få. Det är så viktigt att folk blir underhållna och vi får något slags sken av ett normalt liv. Den här showen har varit väldigt helande för oss alla på många olika sätt.” — Billy Crystal

“Första kvällen som vi hade publik och hörde det där skrattet i massor: Det är en drog. Det är galet.” — Shoshana Bean

“Det var mycket bävan och många andra gissningar. Jag var inte säker på om en person skulle dyka upp. Men en av de saker jag upptäckte är att människor behöver teater lika mycket som vi behöver människor som behöver teater. Människor behöver göra det som är medfött i oss, och det är att vara sociala varelser och ha delade erfarenheter med varandra.” — Ruben Santiago-Hudson


“MJ”

“Det jag uppskattar absolut mest är att komma hit – resan som det tog innan jag gick på scenen första gången, och lära mig mig själv, lära mig mer om Michael, träffa mina skådespelare för första gången. Det är sådana små stunder som sticker ut för mig mest.” — Myles Frost

“De senaste månaderna har varit fyllda av toppar och dalar och mycket rädsla, precis kring om vi faktiskt skulle kunna komma igång och springa, behålla våra rollbesättningar på scenen, få in vår publik genom dörren. Jag har lärt mig mycket om min förmåga att hantera rädsla som artist, och även, som resten av världen, som människa, och faktiskt hitta de bästa sätten jag kan för att vända den rädslan till positiv och kreativ energi .” — Christopher Wheeldon (nominerad som regissör och koreograf)


“Clydes”

”Det är spännande att vara en del av det som människor är sugna på, vilket är gemenskap. Teater har alltid fungerat som något som är mer än bara underhållning, men i den här tiden, till och med mer än tidigare, känns det som ett helande. Vissa dagar, när ridån kommer upp, är jag inte ens säker på att de applåderar showen. Ett lager av detta känns som att det är för ett annat behov.” — Uzo Aduba

”Jag måste erkänna att jag verkligen var väldigt sugen på att jobba. Och eftersom det var korten som delades ut kramade jag verkligen detta ögonblick med hela mig själv.” — Kara Young


“Clyde’s” och “MJ”

“Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av en säsong där vi har haft mer representation av svarta författare än i historien om, förmodligen, Broadway i sin helhet.” – Lynn Nottage (nominerad som dramatiker för “Clyde’s” och bokförfattare för “MJ”)


“Skeleton Crew”

“Teater är alltid ojämn. Det är inget nytt. Men det var fantastiskt att vara tillbaka på teatern.” — Phylicia Rashad

“Det har kommit tillbaka på ett så stort, stort sätt. Och vi stängdes ner för två år sedan. Jag tror att det är därför det är riktigt spännande.” — Sam Rockwell (visas med Neil Pepe, som är nominerad som regissör)


“Tror i åtanke”

“Vi behöver fler berättelser som visar mångfalden i vårt samhälle, inte bara de breda dragen.” — LaChanze

“Jag hoppas bara att de som tog sig in i vår lilla teater och kunde följa med oss ​​på vår resa, jag hoppas att de lämnade teatern rörda och tänkande och nyfikna.” – Chuck Cooper


“tjej från norra landet”

“Jag har lärt mig att det är riktigt bra att marinera i en roll.” — Sto Winningham

“När jag var 15 såg jag en gemenskapsteaterproduktion av “Sweeney Todd” som förändrade mig, och då menar jag mitt DNA. Jag gick in på den teatern som en person, och jag lämnade den som en annan person. Det var ett magiskt trick som jag inte visste fanns. Och sedan upptäckte jag att jag kunde ge det där magiska tricket för andra människor. Och det är därför jag agerar.” — Rob McClure


“HUDEN PÅ VÅRA TÄNDER”

“När ett teaterstycke är bra – och jag känner att alla kämpar och sträcker sig efter det – går du ut från teatern och känner dig mer levande. Och för mig är brottningen med vad det innebär att vara vid liv den eviga frågan.” – Lileana Blain-Cruz (nominerad som regissör)

“Den här karaktären är helt gratis. Hon har inga gränser eller självmedvetenhet. Så jag känner för att leva i den energin har fått mig att bara expandera som person.” — Gabby Beans


“minuterna”

”Jag har aldrig känt mer kamratskap med mina teaterkollegor. Det här känns inte som en tävling för mig, dessa Tony Awards. Det känns som ett firande – att få återvända till vår konstform.” — Tracy Letts (nominerad som dramatiker)

#års #Tonynominerades #många #ansikten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *