Cody Rhodes stal plågsamt showen med söndersliten pec på Hell in a Cell

Cody Rhodes stal plågsamt showen med söndersliten pec på Hell in a Cell

Cody Rhodes, oavsett om du håller med om hans beslut att brottas skadad eller inte, levererade en uppvisning av motståndskraft och styrka som kommer att talas om för alltid.

Rhodes, enligt WWE, rev delvis sönder hans kropp under sitt bråk med Seth Rollins på Raw förra veckan och sedan slet det av benet som tränade som förberedelse för deras match på Hell in the Cell pay-per-view på Allstate Arena i Chicago på söndag. Hans grym hjälpte till att rätta till ett ibland obehagligt att se passande sista kapitel till han och Rollins berättelse. Medan Hell in a Cell saknade ett omvälvande ögonblick eller en överraskning som skulle ha tagit det till en annan nivå, var det en pay-per-view fylld med fantastisk brottning som börjar bli en trevlig återkommande händelse för WWE.

Här är fem takeaways från Hell in a Cell:

Pec-tacular prestanda

Cody Rhodes smutsiga framträdande med en trasig pec inuti Hell in Cell kommer att minnas länge och kommer bara att stärka myten kring honom i WWE när han väl återvänder. Jag hör den del av fansen som säger att han inte borde ha varit där ute och hur skulle du kunna få Rhodes med den allvarliga skadan att vinna en ren vinst över Seth Rollins – som fortsatte med sin garderobsvilda klädsel i Dusty Rhodes-prickar?

Cody Rhodes
WWE
WWE
Seth Rollins
WWE

För det första var det Rhodes som gjorde det klart efter showen att det var hans beslut att vara där ute och, tillsammans med hans mycket blåmärken högra kropp, verkade han ha mycket smärta, men kunde fortfarande prestera på ett mycket högt håll. nivå. Han väntade smart till sista stund med att ta av sig jackan och fick ett dramatiskt flämt från publiken när de såg hans skada.

En Hell in a Cell-match skulle kunna förvandlas mer till ett bråk som skulle begränsa mängden lyft Rhodes behövde göra. Och det var precis vad de gjorde, med hjälp av keno-pinnar, släggor, bord och tjurrep – en specialitet i familjen Rhodos – för att skriva det sista kapitlet. Rhodes, som kommer att ta itu med sin skada på “Monday Night Raw”, använde ett par Cross Rhodes och slutligen ett släggaskott för att sätta ner Rollins och avsluta denna fantastiska trilogi med en episk match.

Var det obehagligt att se Rhodos ta stötar ibland och leverera de där Cross-Rhodes? Ja. Men Rhodes har alltid sagt “Gör jobbet” och twittrat för “the love of the game” innan matchen. Han gjorde precis vad fansen borde önska sig av ett topp-babyface. I verkligheten levererade han ett genom tiderna ögonblick för fansen som betalade för att se honom överst på kortet. När det gäller hans karaktär kämpade han igenom en allvarlig skada och grävde djupt för att slutligen slå ner sin rival. När du försöker skriva nivån på berättelsen Rhodes är i WWE, kommer detta ögonblick att betyda så mycket mer på lång sikt än att Rollins får lite fart från en vinst med Rhodes på hyllan. Där WWE trasslade till var att inte Rollins vann mittenmatchen. Rätt man vann och Rhodos borde få en ny nivå av respekt i processen.

Triple Delight

Rhodes och Rollins kanske toppade det i huvudeventet, men man gjorde Bianca Belair, Becky Lynch och Asuka satte en riktigt, riktigt hög ribba med en sensationell trippel-hotmatch för Raw-mästerskapet för damer för att öppna showen. Alla dessa tre kvinnor är över med publiken och Asukas slående och stil gav ett uppfriskande inslag till vad vi redan har sett från Lynch och Belair.

Den här matchen var konstant action – inklusive en hel del anfall som involverade alla tre konkurrenterna – och massor av falska avslut. Belair känner att hon har nått en annan nivå. Hennes självförtroende låter verkligen hennes atleticism skina igenom. Det finns lite extra flärd och flytande till hennes kraftrörelser, flips och moonsaults. Den hade kronan som svamlade och aahade lite mer än vanligt. Asukas dubbla ankellås fick en liknande reaktion, men det var tydligt vem superstjärnan var här.

Avslutningen fick Lynch att slå ett Manhandle-slam på Asuka men Belair – som Becky just har kastat ut ur ringen – kom tillbaka och drog av Lynch för att göra mål och behålla titeln. Det är något “Big Time Becks” också försökte med tidigare i matchen, så det kändes perfekt att få det att gå emot henne. Belair ger Lynch mer att klaga på genom att slå henne i hennes eget spel och kanske driver henne lite längre in i galenskapen. Med Raw-kvinnornas lista tunn på stjärnor har vi kanske inte sett slutet på Belair och Lynch, vars reaktion av misstro och avsky var stor.

All-in på The All Mighty

Bob Lashley kan vara i den bästa positionen att ta över som Monday Night Raws bästa babyface med Rhodes sannolikt att missa betydande tid och han kan göra det med åtminstone Cedric Alexander vid sin sida. Alexander, som försökte komma tillbaka i MVP:s goda graces, blandade sig i matchen för att försöka hjälpa sin tidigare manager och Omos att besegra Lashley. Istället slog det tillbaka och gav Lashley den öppning han behövde för att spjuta Omos och slå Hurt Lock på MVP för att göra vinst i handikappmatchen. Det fick en stor pop från publiken som blev ännu högre när Lashley plockade upp ett replika WWE-mästerskap ur publiken och höll upp det.

Han visades senare backstage matcha upp med Alexander, förlåta honom för hans inblandning. Det finns inget som hindrar Hurt Business från att kunna återförenas som en babyface-fraktion. De kan användas som en potentiell motståndare för The Judgment Day på vägen och kanske drar du in Belair för att få igång en mästerskapsvinkel med Rhea Ripley.

Har fortfarande en kant

Det känns som att Edge har lagt till sin Hall of Fame-lista över prestationer genom att vara den första på länge att komma på att att ha en kvinna i din fraktion som killarna inte får träffas av WWE-reglerna kan hjälpa dig att vinna matcher. Det var så The Judgment Day fortsatte att rulla när Rhea Ripley klev framför Finn Balors Coup de Grace-försök och det slutade med att han gick in i ett Edge-spjut som ledde till 1-2-3. Sammantaget var detta en mycket bra match, men WWE hade tre babyfaces på hög nivå i Balor, AJ Styles och Liv Morgan gick ner övertygande. Det kommer att bli intressant att se vad WWE gör härnäst med Domedagen eftersom det, till skillnad från AEW, inte finns massor av fraktioner – om några – för dem att fejda med.

På en sidoanteckning verkar WWE ha något omvänd kurs när det gäller att låta Ripley visa upp sina tatueringar. Tidigare täckte hennes utrustning mycket av hennes kropp. Söndag kväll hade hon nätleggings på sig som gjorde att man kunde se hennes tatueringar där. Förhoppningsvis fortsätter WWE att ge henne mer frihet med sin utrustning. Det känns också som att WWE måste tjäna pengar på hur mycket Liv Morgan har förbättrats förutom att hon var tredje hjulet och förlorade – även om hans korta stank med Balor och Styles gjorde henne gott.

Får dig att undra

Det var några bokbeslut som förvånade mig. En potentiell bra, är Kevin Owens som vinner rent över Ezekiel (Elias). Detta kan betyda att den här underhållande historien är över eftersom jag inte är säker på hur mycket mer de kan göra med den. Kanske går Owens vidare till något större och bättre, men jag är inte säker på vad det är just nu. Han förtjänar om efter det arbete han har lagt ner nyligen. Corey Graves hade en fantastisk replik som sa: “Du måste undra vad Elias tycker om det här resultatet?”

Den som fick mig att klia mig i huvudet var hur Madcap besegrade Happy Corbin. Hela syftet med den här fejden borde vara att få Madcap över som ett seriöst babyface, så att få honom att vinna genom att använda samma häl som krossar-en-stol-om-din motståndares hals-rörelse som Corbin använde på honom för tre veckor sedan kändes konstigt val. Madcaps vinst fick ett ljummet gensvar från publiken. Låt oss hoppas att WWE inte ångrade allt arbete det gjorde med ett drag.

Andra matcher

Teori (c.) över Mustafa Ali (USA-mästerskapet)

Även om ingenting var särskilt dåligt med den här matchen, förväntade jag mig mer av dessa två eftersom det kändes som att de fortfarande lärde varandra dess flytande och det kanske bara var ett ögonblick som det kändes som att Ali kunde vinna. Teorin vann rent och Ali som ett starkt babyface bidrog bara till att öka publikens missnöje för honom, så uppdraget fullbordats.

Största vinnaren: Cody Rhodes och Bobby Lashley

Största förloraren: Hesekiel

Bästa matchningen: Bianca Belair vs. Askua vs. Becky Lynch (råmästerskap för damer)

Förutsägelser: 7-1

Kvalitet: B+

.
#Cody #Rhodes #stal #plågsamt #showen #med #söndersliten #pec #på #Hell #Cell

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *